Meclis Başkanına Katılıyoruz ve İlçemiz Köy Yollarına beton yada sıcak asfalt yol istiyoruz
TEKİNTAŞ'TAN 'BETON YOL' ÇAĞRISI
Ordu İl Genel Meclis Başkanı Engin Tekintaş, yağışlı bir iklime sahip Karadeniz Bölgesi'ndeki köy grup yollarının sathi kaplama değil, beton veya sıcak asfalt olmasının daha yararlı olacağını söyledi.
Ordu İl Genel Meclis Başkanı Engin Tekintaş, yağışlı bir iklime sahip Karadeniz Bölgesi'ndeki köy grup yollarının sathi kaplama değil, beton veya sıcak asfalt olmasının daha yararlı olacağını söyledi.
Ordu İl Genel Meclisi Kasım ayı 5. Birleşim Toplantısı Valilik Toplantı Salonu’nda yapıldı.
"KÖY YOLLARI BETON OLMALI"
Ordu İl Genel Meclis Başkanı Engin Tekintaş toplantıda yaptığı konuşmada;
Gerek yaz döneminde gerekse sonbahar döneminde aşırı yağışlar sonucu sel ve su baskınları yaşandığını, bu yağışlar sonunda beton ve sıcak asfalt yapılan yolların sathi kaplama yollardan daha çok dayanıklı olduğunun ortaya çıktığını belirten Tekintaş, "Takdir ederseniz bölgemizde yılın yarısı yağışlı olarak geçiyor. Yağışlar dolayısıyla yaptığımız sathi asfalt kaplama yollar yine eski haline dönüyor. Yapılan masraf boşa gidiyor. O sebeple hızlı bir şekilde kalıcı proje uygulamamız gerekiyor. Bütün köy grup yollarını tek tek beton yol veya sıcak asfalt haline getirmemiz gerekiyor.
Bir sathi kaplama yolun kilometresi 95 bin liraya mal olurken
Beton yolun aynı mesafesi 140 bin lira,
Sıcak asfalt yapsak 180 bin liraya mal oluyor.
İki katı masraf gibi görünüyor ama bir yılda çöken yolu mu tercih edersiniz, 10 yıl kalıcı olan bir yolu mu tercih edersiniz? O sebeple köy yollarını tek tek gündeme alıp beton yol ve sıcak asfalt yapmamız gerekiyor.
Bozulmayacak yolu bugünden yapmak daha karlı bir yöntemdir. Mesela geçen yıl Perşembe ilçesinde geçen yıl 16,5 km beton yol yapılmış, belki az gibi görünüyor ama bugüne kadarki sel ve yağışlar sonunda baktığımızda yol olduğu gibi duruyor.
O sebeple bu konuya ciddi bir şekilde eğilmemiz gerekiyor" diye konuştu.
İHA
evet yollara dökülün çakıllar suların oyuncağı oluyor alt yapıları yapılmadan yolun üstünü süsleyip size yol diyorlar daha ekip köyden ayrılmadan dökülen malzemenin yarısı derelere iniyor onun için altyapıları yapılıp genişletmeler tam olarak ayarlanır projesi tam olur sonra kalıcı sıcak asfalt veya beton dökülüp asfalt yapılırsa stabilze yoldan daha sağlam ve kalıcı olur. zaten hizmet alamayan bir bölgeyiz gelen hizmette yarım yapılıyor sonra orası yeni yapıldı, şimdi olmaz, kendi sorununuzu kendiniz çözün gibi cevaplarla insanlara eziyette edilmemiş olur/ yeşilköyde Fethiye ÖKSÜZ’ün mağdur edilmesi gibi.
NİYETLER ÖYLE OLMASA BİLE, AKKUŞ’TA YOLLARA YAPILAN HİZMETLER ÇOK KALICI OLAMIYOR.
SANKİ AKKUŞ’LUNUN GÖZÜ BOYANIYOR HİSSİ OLUŞUYOR.