4 Mayıs 2024 Cts

2 Genç Kardeşimizin Boğulmasındaki Bilinmesi Gereken Gerçekler ve Alınması Gereken Önlemlerin Neden Alınmadığı Konusunu Birlikte Değerlendirelim mi?

Kamu kurumları gerekli tedbirleri zamanında almalıdırlar.

2 Genç Kardeşimizin Boğulmasındaki 

Bilinmesi Gereken Gerçekler ve 

Alınması Gereken Önlemlerin

 Neden Alınmadığı Konusunu 

Birlikte Değerlendirelim mi?

Bilindiği üzere 24.08.2014 günü İlçemiz Çukur Mahalle Cingili Köprüsü altındaki gölde 2 evladımız boğularak hakkın rahmetine kavuştu. Ketendere mahallesinden Cemal KALENDER'in evladı Mehmet KALENDER ve 

Gökçebayır (Tifi) mahallesinden Cemil ÇİÇEK oğlu Serdar ÇİÇEK. Allah Rahmet Eylesin. Mekanları cennet olsun. Geride kalan ailesine ve sevdiklerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

Derdimiz yaraları tekrar açmak değil. Ortamı germek değil. Bizim derdiğimiz başka canlar, başka gençler, çocuklar ve insanlarımız canlarından olmasınlar. Bizim derdimiz ilçemiz insanlarının sıkıntısız yaşaması ve hüzün yerine sevinçli olmaları tek arzumuzdur.

Yaklaşık 5 sene önce aynı gölde Çukur Mahallesi onbaşgil semtinden Yusuf TETİK'in 2 evladı da boğularak can verdi. Allah Rahmet Eylesin. Aradan 5 sene geçmiş bizim ilçemizdeki bir tane kamu kurumu bu gölün kenarına bir tabela asıp, lütfen bu göle girmeyin tehlikeldir yazısını koymamışlar. Daha başka alınabilecek ne önlem varsa almamışlar. Bilemiyoruz ama herhalde yine aynısı oldu. Sağlıkçısı, Jandarması, İlgili kurum yetkilileri ve halk geldi. Cenazeleri alıp gitti. Olay bitti.

Gölün kenarını tabela konup konmadığını bilemiyoruz ama konmadı ise yazıklar olsun.

Şahsım İhsan ÇAM ve www.akkusilcesi.com sitesi olarak ilçedeki yetkilileri görevlerini yapmaya davet ediyorum. 5 sene önce tabela konsa idi belki bu sefer bu olay yaşanmayacaktı. Lütfen şimdi tabela koyun bundan sonra canlar gitmesin.

Orman İşletmesi Orman kesimi yapacağı zaman dağ taşa yol yapıyor. Peki aynı orman işletmesi neden bu gölün kenarına tabela koymuyor.

Akkuş Kaymakamlığı, Akkuş Belediyesi, Akkuş Sağlık Grup Başkanlığı, Orman İşletmesi ve Köy Muhtarlığı hanginiz yapacaksınız yapın ama lütfen tedbir alın.

Diğer bir konu da herhalde bölgeye giden görmüştür. Aynı yerde bulunan eski köprünün bir tarafının koruluk demirleri yok. Ya birileri çaldı. Yada birileri aldı. Sonuç olarak eski köprünün bir tarafının demirleri yok. Bir tehlike de burada bulunmaktadır. Köprüden ırmağa bakan kişi, çocuk yada insanlar hatta köprüden geçen hayvanlar dengesini kaybedip 10 metre aşağıya ırmağa düşüp ölebilir. Herhalde ilçemizdeki yetkililer bu köprünün de demirlerini yaptırırlar.

Aslında biz bu demir konusunu haber yapmıştık. Ama bizleri bazıları uyardı. Siz gurbetten beri köyün işine karışmayın diye. Konuyu ilgili kurumlara bildirdik. Bir çok konuda olduğu gibi ilgilenen olmadı.

Buradan şimdiden suç duyurusunda bulunuyorum. Eski köprüden biri dengesini kaybedip demir olmayan yerden ırmağa düşerse sorumlusu konu ile ilgili kurumlar ve başındaki kişilerdir.

Bir sözümüde bölgeye gelen herkese; lütfen göle girmek için gelmişseniz siz siz olun. Bu göle girmeyin. Bu göl tehlikeli burada çok kişi boğularak öldü. Bir çok kişi son anda kurtarıldı.

Göl hakkında bilgi vermek gerekir ise; göl eski köprü tarafından bakıldığında sağ taraftaki taşlık bölgenin altına doğru ilerliyor. Taşın aldında göl var. Yüzerken taşın yanına yaklaştığınız anda kurtulma şansınız yok. Kepez sizi hemen taşın altına çekiyor. Bu aşamadan sonra kurtulma şansınız yok. Lütfen bu göle girmeyin. Daha derin olmayan ve sıkıntı olmayan göllerde yüzme ihtiyacınızı giderin.

Bir çok kişilerinde göl kenarında ve ırmak kenarlarında içki içtiklerini içki şişelerini ve yemek artıklarını rastgele ırmak içine ve orman içine attıklarını gördük. Kardeşim sizin ne hakkınız var bölgeyi kirletmeye. Lütfen içki içmek için gelmeyin bölgeye piknik için gelirseniz çöplerinizi rastgele atmayın. Çöpünüzü aracınız ile götürün Akkuş merkezdeki çöp kutularını atın.

 

24.08.2014 GÜNLÜ HABERİMİZİ GÖRELİM

SON DAKİKA

2 Çocuk Çukur Mahalle

Cingili Köprüsü Altındaki Gölde Boğularak

Hakkın Rahmetine Kavuştu.

Ketendere ile Tifi Mahalleleri ve Akkuş Acı İçinde

24.08.2014 günü akşamı saat 20.25 de aldığımız bilgiye göre Akkuş İlçesi Çukur Mahallesi Cingili Köprüsü altındaki gölde 2 çocuk boğularak Hakkın Rahmetine kavuştu.

Aldığımız bilgiye göre Lise giriş sınavlarında başarı gösteren 6 Öğrenciyi Eski Beden Eğitimi Öğretmeni ve İlçede halen Sigortacılık yapan Sezgin TÜRKMEN pikniğe bölgeye getirdi. Bazı çocuklar göle girip yüzerken diğer çocuklar ise göle girmeyip, dışarıda beklemeyi tercih etmişlerdir.

Bu göl çok can aldı. Çünkü burada kepez var. İyi yüzme bilmeyen buradan sağ çıkamaz. Çocuklarda herhalde iyi yüzme bilmiyordu ki; yüzerken sıkıntıda olduğu görülen çocukları Sezgin TÜRKMEN kurtarmaya çalışmış ancak, öğretmeni de başkaları zor kurtarmışlardır. Boğulmaktan kurtarılamayan çocuklar rahmetlik olmuşlardır. Bu göl ve kepez yine can almıştır.

Bilgiler yeni geliyor. İlk bilgilere göre ölen çocuğun bir tanesi Ketendere mahallesinden olup, Cemal KALENDER'in evladı Mehmet KALENDER olduğu.

Diğer çocuğun ise Gökçebayır (Tifi) mahallesinden Cemil oğlu Serdar ÇİÇEK olduğu bilgisine ulaştık.

Dakika dakika bilgiler geldikçe sizlerin bilgisine sunacağız.

Gurbetçiler ve Öğretmenler Allah aşkına bu bölgeye çocukları getirseniz bile bu göle lütfen girmesine izin vermeyin. Çocuklarınıza sahip çıkın. Burası çok can aldı. Lütfen başka canlar gitmesin.

Hakkın Rahmetine kavuşan yavrularımıza Allah Rahmet Eylesin. Geride kalan aile fertlerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

NOT: Fotoğraf ve haber metni "Haber www.akkusilcesi.com sitesinden alınmıştır" ibaresi yazılmadan yayınlanamaz.

 

İhsan ÇAM

Related Articles

2 YORUMLAR

  1. VEFAT EDEN ÖĞRENCİLERE ALLAH RAHMET EYLESİN DİYORUM. YETKİLİLERE BU TİP DERELERİN OLDUĞU YERDE ÖNLEM ALMAYA ÇAĞIRIYORUM. ALİ AKKUŞ DEREYİ TAŞLA DOLDURMAK ÇÖZÜM DEĞİL. SU HER ZAMAN LAZIM. GÖLÜN VE ÖZELLİKLE KAYA DİPLERİNE DOĞRU İLERLEYEN GÖLLERİN ETRAFINA TEL ÖRGÜ ÇEKİLEBİLİR. TABELA ASILABİLİR. BİR DE PİKNİĞE GİDEN AİLELER ÇOK DİKKATLİ OLMALI GEREKİRSE BİR KİŞİ GÖLÜN ETRAFINDA NÖBETE DURUP KİMSENİN GİRMESİNE İZİN VERMEMELİ. ALLAH TAKSİRATLARINI AFFETSİN… BAŞIMIZ SAĞOLSUN.

  2. BENCE ÇOCUKLARIN GİREBİLECEKLERİ BU TİP DERELERİ TAŞ İLE DOLDURMAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ YOKTUR, YOKSA ÇOK CANLAR GİDER, ÇOCUKLARA SUYA GİRMEYİN DESENİZ DE ÇOCUKTUR, DURMA DEMEKTEN ANLAMAZ, UMARIM BAŞKA CANLAR GİTMEZ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
18AboneAbone Ol

Çok Okunanlar