29 Nisan 2024 Pts

2012 Eylül Ayına Kadar Akkuşlulara ve Bu Yolu Kullananlara Eziyet Çektiren Karayolları Samsun Bölge Müdürlüğü; Bu Yol Karayolu mu? yoksa toprak yol mu?

Akkuşlu Gurbetçilere ve Bu Yolu Kullananlara Yeteri Kadar Eziyet Çektirdiniz. Öğrenmek istiyorsanız biz size söyleyelim

 

 

2012 Eylül Ayına Kadar

Akkuşlulara ve Bu Yolu Kullananlara

Eziyet Çektiren Karayolları Samsun Bölge Müdürlüğü;

Bu Yol Karayolu mu? yoksa toprak yol mu?

Yurt dışından ve yurt içinden binlerce uzunluktaki yollardan gelen Akkuşlu gurbetçiler; Ünye İlçesinden Akkuş Yoluna girince; Özellikle Tekkiraz Beldesinden-Akkuş'a kadar olan mesafedeki yolun durumunu görünce herkes çok şaşırdı. Çünkü herkes bu yolun karayolu olduğunu biliyordu. Ama toprak yol ile karşılaşınca vede patates kuyusu gibi köstebek çukurları ile tanışınca neye uğradıklarını anlayamadılar.

Akla gelen ilk soru şu aldu;

Her tarafa hizmet yapılıyor da neden Akkuş'a ve bu yola gereği kadar hizmet yapılmıyor?

Sonra sorular peş peşe geldi.

Yoksa Akkuşlular cezalımıydı?

Yoksa herkes vergi veriyorda hizmet gidiyorda, Yoksa Akkuşlular vergi vermiyor da ondan mı hizmet gitmiyordu?

Neden Akkuş Akla gelince; hizmet ya hiç gitmiyor yada giden hizmette zamanında gitmiyordu?

Bu Ayrımcalık neden oluyordu?

Akkuşluların bu ulaşım çilesini; Ordulu Milletvekilleri, Akkuşlu Siyasiler, Akkuşlu İl Genel Meclis Üyeleri, Ordu Valiliği ve Karayolları Samsun Bölge Müdürlüğü bilmiyor yada görmek istemiyor muydu??

Neden yol zamanında yapılmıyordu? Onbirlerce gurbetçinin Temmuz ve Ağustos ayında Akkuş'a geleceğini herkes bildiği halde neden gereken çalışmalar zamanında yapılmıyordu?

Yoksa amaç Akkuşlu gurbetçileri; Akkuş'a gelmekten soğutmak mı? Yoksa birileri hizmet az gider yada gitmez ise gurbetçiler de Akkuş'a gelmezler diye böyle senaryolar peşinde mi? Bu düşüncede olanlar yanılıyorsunuz. Boşuna uğraşmayın. Akkuşlu Akkuş'tan asla vaz geçmez.

Son bir konu da; Ünye-Akkuş-Niksar bölünmüş yolunun güzergah değişikliği için çaba gösterenler; o çabanız ile amacınız Akkuş'tan göçü hızlandırmak ise; vede Akkuş'u köy haline dönüştürmek ise; Birincisi Akkuşlu hangi şartta olursa olsun. Akkuş'tan vaz geçmez.

İkincisi Akkuş'tan göç edenlerin oranına bakınız en çok hangi illere gitmişler. Sizin bu düşünceniz ile Akkuşluları Ordu İli Sınırları içinde tutma şansınız çok zayıf olup, işe yaramayan düşünceniz ile Sadece Akkuş'a ve Akkuşlulara zarar vermiyorsunuz. Ordu İline zarar veriyorsunuz. Siz bu karanlık düşünceleriniz ile Ordu iline zarar vermeye devam edin bakalım. İlerleyen günlere Ordu İline zarar verenlerin listesini bu sitede görürseniz şaşırmayın.

Not: Eylül ayından sonra Ünye-Akkuş yolunda asfaltlı yol çalışmaları başlamıştır.

Akkuşlu gurbetçileri ve bu yolu kullananları üzmek için çaba harcandı ise; Evet özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında gurbetçiler ve yolu kullananlar gereği kadar üzüldüler. Bu bilgiyi duymak bazılarının hoşuna gidiyor ise öğrenmiş oldunuz. Akkuşluların üzülmesi bazılarını sevindiriyor ise; Temmuz ve Ağustos aylarında o bazıları bunu çok iyi başardılar. Başarıları ile övünebilirler.

İhsan ÇAM

 

Okuma: 638 
 
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Related Articles

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
18AboneAbone Ol

Çok Okunanlar