Akkuş İlçesinde Sivil Toplum Kuruluşları Bir Araya Ne Zaman Gelecek?
Tokat’ta sivil güçbiriği
TTSO Başkanı Arat, çok uzun yıllardır duymakta olduğu ve gençlik yıllarında fazla anlam yükleyemediği ‘Bu memleket sahipsiz’ sözünü bu günlerde daha iyi anladığını ve hissettiğini söyledi.
24 Ağustos 2009 Pazartesi 07:20
Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Ahmet Arat, sivil toplum örgütleri ile güç birliği yaparak, kentin sorunlarına çözüm bulacaklarını söyledi.
Sivil toplum örgütü temsilcileri, Grand Ballıca Oteli’nde TTSO Başkanı Ahmet Arat başkanlığında bir araya geldi. Kentin sorunlarının ele alındığı toplantıda güç birliği oluşturularak, sorunların üzerine gidileceği mesaj verildi. TTSO Başkanı Arat, çok uzun yıllardır duymakta olduğu ve gençlik yıllarında fazla anlam yükleyemediği ‘Bu memleket sahipsiz’ sözünü bu günlerde daha iyi anladığını ve hissettiğini söyledi. Bu nedenle sivil toplum örgütleri olarak daha çok bir arada olmaları gerektiğine inandığını ifade eden Arat, "Biz neden bu noktaya geldik? Herkes her şeyi biliyor ama neden kimse konuşmuyor? Neden kimse kral çıplak diyemiyor? Yoksa gerçekten sahipsiz miyiz? Bu memleketi sahipsiz olarak görmüyorum. Çünkü bu memleketin sahipleri bizleriz. Burada doğduk, burada yaşıyoruz ve öleceğiz. Bundan böyle bu memlekete bizler sahip çıkacağız. Hak neredeyse gidip o hakkı orada arayacağız. İnsanlarımızın kendi memleketleri için bu sözü söylemelerinin önüne geçeceğiz. Kimseye ‘Bu memleket sahipsiz’ dedirtmeyeceğiz" dedi.
Arat, toplantıdaki gündem maddelerini de "yaklaşık 50 gündür boş olan valilik makamı, Ordu-Tokat karayolundaki belirsizlik, Tokat çevre yolu ve il genelindeki yol sorunları, havayolu ulaşımı konusundaki belirsizlik, ilin ekonomik ve siyasi problemleri" şeklinde sıraladı. Yapılan açıklamanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. Haber Ordugazetesi.com İnternet Sitesi
PEKİ AKKUŞ İLÇESİNDE
NE ZAMAN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
BİR ARAYA GELECEK VE AKKUŞ’A SAHİP ÇIKACAKLAR
VARMISINIZ TOKAT İLİNDEKİ GİBİ
İLÇEMİZDEKİ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI BİR ARAYA GELİP
AKKUŞ’UN İHTİYAÇ DUYDUĞU HİZMETLERİ HAYKIRMAYA
Yapılan gözlemler sonucunda Akkuş Ziraat Odası hariç diğer sivil toplum kuruluşlarının aktif olarak ilçede hizmet gördüklerini ne yazık ki göremedik. İlçemizdeki sivil toplum kuruluşlarına sesleniyoruz. Sizlerin önemi çok büyük. Sizilerin yaptırım gücü çok büyük. Allah aşkına Akkuş’un kalkınması için ilçedeki sivil toplum kuruluşları hiç bir araya gelip bir kararın altına imza attınız mı? bu soruya hayır diyorsanız. Hiçççççç kusura bakmayın ama Akkuş kalkınmıyor diye sakın dert yanmayın. Sorumlu sizlersiniz. Özellikle siyasileri ve kuruluşları genellikle ilçeye gelecek hizmet konularında sivil toplum kuruluşları yönlendirir. Akkuş İlçesi ve köylerinde bir sorunun çözümü için sizler bir araya gelerek kaç kere Kaymakama, Valiye, Ordu Üniv. Rektörüne, Milletvekillerine gittiniz. Yada İlçede bir araya gelerek büyük bir toplantı yaparak yukarıda saydığım kişileri toplantıya çağırdınız ve isteklerinizi söylediniz. Akkuş ilçesinde sivil toplum hareketi acilen başlamalı, görevi layık ile yapmayanlar daha iyi yapacakların önünü açmalıdır. Diğer kişilerde ellerini lütfen taşın altına koysunlar. İlçemizdeki sivil toplum kuruluşları ve ilçe dışındaki Dernekler sizler biz layık ile görevimizi yapıyoruz diyorsanız buyurun meydan gönderin bize haber yapalım. Sadece bir konuda örnek vermek gerekirse, Akkuş Meslek Yüksek okulunun açılması için hangi dernek, hangi oda ve hangi sivil toplum kuruluşu bir bildiri yayınladı. Cevabı evet diyenler göndersin haberi yayınlayalım. Cevap hayır ise Sivil Toplum Kuruluşu olmanın en önemli etkenlerinden biri de Kişilerin eğitimi ve insan ağırlıklı bir gündem takip etmek değilmi?