15 Eylül 2024 Paz

“Kaymakamlar Daire Müdürleri İle Birlikte 2014 Yılında Hangi Çalışmaları Yapacaksınız Hazırlıklarınız Bu Ay Tamamlayın” Diyen Ordu Valisinden ve Rektörden Kaymakamlara Önemli Tavsiyeler

Kaymakamlar Halkın Önerisini Alın ve Değerlendirin

"Kaymakamlar Daire Müdürleri İle Birlikte

2014 Yılında Hangi Çalışmaları Yapacaksınız

Hazırlıklarınız Bu Ay Tamamlayın" Diyen

Ordu Valisinden ve Rektörden

Kaymakamlara Önemli Tavsiyeler

Ordu Valiliği Aralık Ayı Takip ve Koordinasyon Toplantısı Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı'nda yapıldı.

Toplantıda Ordu Valisi Kenan Çiftçi, ilçe kaymakamlarına çok önemli tavsiyelerde bulundu. Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda düzenlenen toplantıya Ordu Valisi Kenan Çiftçi ve 19 ilçenin kaymakamlarını yanı sıra Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Aktepe ve daire amirleri katıldı.



Toplantının açılış konuşmasını yapan Ordu Valisi Kenan Çiftçi, aralık ayının kendisi ve kaymakamların için muhasebe ayı olduğunu belirterek, “Yani 2012 yılında 2013 yılının planı ve programını yaparız. Turizmde, eğitimde ve sanatta sosyal aktivitelerde yatırımlarda alt yapı ve üst yapı yatırımlarında hangi aktivitelerimiz olacak ve bunu sağlaması nasıl yapacağız hangi aylarda hangi aktiviteleri yerine getirecek bir planlamadır. Bu plan ve programı 2012 yılında sizlerde yaptınız umuyorum. 2013 yılında da bunu uygulamaya başladık ve geldik aralık ayına ve aralık ayında kendimize şunu sormamız gerekiyor. Avrupa'nın farklı ülkelerinde, Japonya'da, Avrupa'da, Rusya'da ve Amerika’da kurum ve kuruluşlara bir tablo asılıyor. Karşınızda bir tablo var, tabloda günler var, her gün ne yapılacağı yazılır. Yazılan yapılamadığı zaman da sebeplerini karşısına iliştirilir. Artık bizim de buna geçmemiz gerekiyor. 1 yıllık planlamamız ve bir yıl boyunca neler yapacağımızı yazmamız gerekiyor. İnşallah 2013 yılının muhasebesini yaparken, ikincisi de ilçelerde var olan daire müdürleri ile birlikte 2014 yılında neler yapacağınızı sizden bu aydan itibaren planlamanızı istiyorum” dedi. 



“KENDİMİZİ YENİLEMELİYİZ”

Vali Çiftçi yapılan işlerden, yapılacak projelerden halkın birebir bilgilendirilmesi gerektiğini de ifade ederek, “Siz sadece biz dairede oturan bir kaymakam değil, halkın içinde olan kahvede olan, güne katılan, düğüne katılan, bayramda cenazede mutluluğun da mutsuzluğun da buna benzeyen etkinlik ve kültürel faaliyetlerde hepinizin bulunmasını arzu ediyorum. Ayrıca katıldığınız bu tür programlarda halka yaptığınız işlerle ilgili bilgilendirici konuşmalar yapınız bunun yanında onlardan da fikir alışverişi sağlayınız görüşlerini size bir öneri varsa o önerileri alıp değerlendirmeniz arzu ediyorum. Dolayısı ile yapmış olduğunuz işleri yapmış olduğunuz programları fotoğrafları sosyal medya yolu aracılığıyla paylaşmanızı rica ediyorum. Belki bu iş ve işlemler bizlere örnek olur ve arkadaşlar örnek alırlar. Bir başka konu ise kamu yatırımlarının size daha önce söylediğim gibi kamu yatırımlarını hassaten ve yakinen takip etmenizdir. Yapılan yatırımları fotoğraflayarak sosyal medya aracılığıyla paylaşmanızı tekrar yine rica ediyorum. Yenilenmek çok önemli, kendimizi yenileyemezsek durağanlık başlar, bizler kendimizi yenilemeliyiz ve örnek olmalıyız. Mutlaka ayda bir kitap bitirmeliyiz. Bütün arkadaşlarım mutlaka yüksek lisans yapsın, varsa doktora yapsın. Hiç bunlara yapmak istemiyorlarsa haftada bir gitsinler üniversiteye bir öğretim üyesi ile çay içip sohbet etsinler. 2 kelam dinlesinler bu yeterli. Ben bunu yapıyorum. İlçelerimizde çok iyi işler yapıyoruz ama Türkiye’yi de dünyayı da takip etmemiz lazım. Nerede ne projeler yapılıyor takip edin. Bunları kendi ilçelerinizde geliştirerek uygulayın. Önemli olan gittiğiniz yerde hoş seda bırakmak. Olayları siz yönetin olaylar sizi yönetmesin bazen çıkmaz sokağa girebilirsiniz bu noktada en yakın tanıdığınız bir meslektaşınıza danışın. İnsanı parayı ve zamanı en iyi şekilde yönetmemiz yönetirken de algıyı da yönetmemiz gerekiyor. Siz çok iyi işler yapabilirsiniz ama insanlar sizi doğru algılıyor mu bu çok önemli. Kaymakamlarımızın erişilir olması lazım. Bütün vatandaşlarımız idarecilerine erişebilsin, ulaşabilsin konularını da çok rahat söyleyebilsin. Ben kapıyı sonuna kadar açtım demek yetmiyor. O kapıyı açıp yanına güvenlik görevlisi koyarsanız bu olmaz. Kapı açık ama gönül kapısı da açık olmalı. İnsanlarla empati kurun o insanlar ne anlatmak istiyor onu anlayın. Biz halktan biri olmamız lazım. İnsanlardan bir insan olmamız lazım. Eskiden anlatırlardı. Bizim ilçemize bir Vali geldi, içinden de adam çıktı. Bu çok önemli” diye konuştu.



“MESLEK YAŞANTIMIZDA KONSANTRASYON ÇOK ÖNEMLİ”

Ordu Valisi Kenan Çiftçi’den sonra söz alan Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, hayatta bir iş yaparken konsantrasyon iyi olması gerektiğini belirterek, “Bir işimizde mesafe alabilmeniz için konsantrasyonunuzu çok iyi olması lazım, bunu işi sevmemizle sağlarız. Daha önceki görevinde işime o kadar çok konsantre olmuşum ki; yanımızdaki elemanlara çay ikram etmeyi bile ihmal ettiğimiz olmuştur. Ben bu konuda uyarı bile aldım. İşimize konsantre olurken mutlaka karşı tarafı da düşünmemiz lazım. Karşılıklı diyalog çok önemli. İlçemize vali geldi, içinden bir adam çıktı, sözü çok manidar. Ben bu sözü çok seviyorum. Adam olabilmek de diyalogla olur. Adamlık karşı tarafın dertlerini dinlemek ile olur, bu bence çok önemli. İş yoğunluğundan bazen bazı diyalogları atlar oluyorsunuz. Buna da çok üzülüyorum açıkçası. Meslek yaşantımızda mutlaka notlar almanız lazım. Mesela ben de not alınmış 25 adet ajanda var. Bu çok ciddi bir bilgi geçmişi demek, ben bunu öğrencilerimize tavsiye ediyorum. Günün değerlendirmesini mutlaka her akşam eve gittiğimizde not almamız lazım. Ben babamdan da aldığım öğüt ile her akşam eve gittiğimde düşünürüm bugünkü maaşımı hak ettin mi diye, maaşını hak etmek demek işini iyi yaptığın anlamına gelir. Bu terbiye ile iş yaptığımız zaman mutlaka iyi bir iş çıkar. Mimar Sinan bu ülkede 365 adet eser bırakmış, bu eserlerin hepsi büyük eserler, hepsi ziyaret edilen eserler. Bir Mimar Sinan, bir Kanuni boşa olunmuyor. Hayatta mutlaka bir tasamız olması lazım. Bu ülke meselesi olabilir, kendi yaşantımızdan olabilir, mutlaka kendimize bir tasa edinmeliyiz. Manen söylemeye çalışıyorum hani derler ya iğneli fıçılarda oturuyoruz çok ciddi bir işimiz var dolayısıyla o tasada olursak çok daha başarılı oluruz” şeklinde konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

 

KAYMAKAMIMIZA ÖNERİMİZ:

Akkuş İlçesi İnternet Sitesi olarak daha önceki dönemlerde bir kaç tane önerimiz oldu. Ancak Sayın Kaymakamımız önerilerimize bu güne kadar cevap vermediği gibi yapılan çalışma olup, olmadığı hakkında da bilgi vermemiştir. Elbette bilgi verip vermemek kendi iradesindedir. Ama Ordu Valisi bu tür konulara duyarlı olunması konusunda Kaymakamların dikkatini çekmiştir. Kaldı ki bizim önerilerimiz bizim şahsımız ile ilgili öneriler değildir. Vede belkide sunduğumuz önerilerden hiç bir zaman yararlanma gibi bir şansımız olmayacak.

Önerilerimizi bu vesile ile tekrarlayalım

1. Akkuş İlçesine Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, Turizm Meslek Lisesi, Fen Lisesi gibi liselerden en az 2 yada 3 tane açılmasını öneri olarak sunmuştuk. Haberimiz üzerine Turan ÇAM'da arsa verilmesi konusunda yardımcı olacağını söylemişti. Bu konuda bir gelişme varmı? Yoksa İlçeye meslek lisesi kazandırılması için herhangi bir çalışma yok mu? yada gerek duyulmuyormu?

2. Akkuş İlçe Şehitliğine Şehit olan Akkuşluların ve Akkuş İlçesi sınırları içinde şehit olanların isimlerinin yazılmasını ve şehitliğin amacına uygun olarak daha da daha da bakımının yapılmasını ve düzenlemeler yapılmasını talep etmiştik. Ne yazık ki bu önerimize de bu güne kadar cevap verilmedi.

3. köy grup yollarının bazılarının asfatlanması için gerekenlerin yapıldığını ama bir çok grup yolunda ise bu güne kadar bir karış asfalt atılmadığını biliyoruz. İlçemize gelen asfalt malzemesinin tüm grup yollarına eşit miktarda bölüştürülmesini önermiştik. Bu önerimize de cevap verilmedi.

4. İlçede yaşayan nüfusun en az 4 katı 5 katı nüfus Akkuş dışında yaşıyor. Kaymakamımız Ünye, Samsun, Zonguldak, Ankara ve İstanbul'da bir dizi toplantılar yaparak ilçeye yapılacak büyük yatırımlar ve hizmetler için destekler istenecek mi? Akkuş Gurbet-Gurbet Akkuş Kaynaşmasını Sayın Kaymakamımız Sağlayabilecek mi?

5. İlçedeki Kamu Kurumlarını daha aktif olmasını ve bir çok projelere imza atmasını bekliyoruz. Ziraat Odasının çalışmaları göz doldururken diğer kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları çok geride kalmaktadır. Daha aktif olamazlar mı? Halkında destekleri ile daha büyük projeler hazırlanamaz mı?

6. Akkuş Merkezden Bir Çok Belde ve Köylere Düzenli dolmuş seferli konursa iyi olur. İlçe merkezinden köyler ulaşım ne yazık ki ilçede büyük sorunlardan bir tanesi.

   Hemen bir güzergah örneği verebilirim: Akkuş merkzden-Çalder-Ormancık-Kemikkeriş-Çamlıca köyleri Akpınar-Salman ve Seferli Beldeleri Son durak. Dönüş ise Seferli Ortabölme-Kuşçulu Çukurköy Cingili-Çavuşgil-Mocuklu Mahallesi Kuşçulu Sevkili Mahallesi-Meyvalı Köyü-Çavdarköy-Çukurköy Gedikli köyü sapağından-yayla yolundan Akkuş güzergahı 

Kışın uzunda olsa yolcu az olduğu için uygun olabilir. Yazın ise bu güzergah ikiye bölünebilir. Bu güzergah ile Akkuş Nüfusunun yarısından çoğuna hizmet etmiş oluyorsunuz. Başka belde ve köyler ile ilgili güzergahlarda düzenlenebilir elbette. Kaymakam bey konu ile yakından ilgilenir ise bu güzergah hemen oluşabilir. 

 

 

 

Related Articles

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
19AboneAbone Ol

Çok Okunanlar