29 Mart 2024 Cum

MYO Konulu Panelde Alınan Kararların Analizi

7 Maddenin Uygulanmasına Hemen Başlanmalı

 

 

MYO Konulu Panelde

Alınan Kararların Analizi

Akkuş Kaymakamı, Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları, Esnaflar, Siyasiler ve Akkuşluların katılımı ile düzenlen Akkuş Paneli, beklenen üzerinde çok verimli sonuçlar alarak başarılı bir şekilde düzenlenmiştir. Toplantıya katılan herkese kutluyorum. Teşekkür ediyorum. Panel sonucunda da alınan isabetli kararı uygulamak için hemen ertesi günü Ordu Üniversitesine yapılan ziyarette ayrıca taktir edilecek bir çalışma olarak görüyorum. Böylece birinci madde gereği yapılmış oldu.

Ancak, Ordu dönüşü Ünye Çimento Fabrikası Yönetimi ile görüşme yapılsa iyi olurdu. daha önceki yazımda da belirttiğim gibi, Ünye Çimento Akkuş Meslek Yüksekokuluna destek olmalı, En azından çimento ihtiyaçını karşılamalı diye düşünüyorum. Sahildeki ilçelere eğitim konularında yardımcı olduğunu herkes biliyor. Sıra artık Akkuş’a da gelmeli

2. Maddenin uygulanmasının Şubat ayına bırakıldığını öğrendik. Neden Şubat ayı? Önerim. MYO’na Müdür ataması yapıldığına göre Ocak ayı içerinde 2 maddenin uygulanmasının yapılmasının zaman kaybı olmadan yapılmasının daha iyi olacağı düşüncesindeyim.

3. Maddenin de Ocak ayı içerisinde yapılması daha iyi olur. Bu maddenin uygulanmasının hava durumu ile çok fazla bir ilgisi de olmayacağı için geç kalınmadan gereği yapılmalıdır.

4. Akkuş Belediyesinin düzenleyeceği istişare toplantısı da bana göre yukarıdaki maddelerin uygulaması başlamadan yapılmasında fayda vardır. 20 Ocak’a kadar verimli geceği şimdiden belli olan toplantının yapılması gerekliğini düşünüyorum.

5. Maddenin de uygulanması zaman alacağından, gurbette sözü edilen konuların yapılması için zamana ihtiyaç olduğundan ve işlerin organize edilmesi için zaman gerekeceğinden hemen bu günden, Panelden sonra oluşturulan komisyon, özellikle de Okul Derneği hemen Gurbetteki dernek başkanları ve sivil toplum kuruluşları ile görüşmelere başlamalı, dernek yönetim kurulu başkanı ve panelden sonra oluşturulan komisyon Ünye-Samsun-Ankara-İstanbul-İzmit ve diğer illerede temaslarda bulunmak üzere yollara çıkmalı, Hatta yurtdışındaki Akkuşlular ile de temasa geçmeliler.

6. Madde de bu günden uygulamaya geçmeli

7. Madde, en çok anlayamadığım madde bu, Bu sene genelde Akkuş ile Ankara’daki hava durumu birbirleri ile benzerlik gösterdi. Şu ana kadar Ankara’da çok az kar yağdı. Akkuş’a da, Ankara da inşaat mevsimi hiç durmadı halen daha binalar yapılıyor.  Bu durum Akkuş İlçesinde de aynı diye düşünüyorum. Elbette aşırı soğuk ve kar yağışı olduğu zaman elbette inşaat devam etmez. Ancak Ocak ayından Mayıs ayına kadar Akkuş ilçesinde İnşaat çalışması olmayacak diye de bir kural yok.

Araştırmalar, Temaslar, Hangi bölümlerin olması gerektiği, okul binaları ve lojmanlarının incelenmesi, tüm bu işlemlerin Şubat ayının 15’ine kadar bitirilmesi halinde, bu tarihten sonra hemen inşaat çalışmalarına başlanmalı, havaların iyi olduğu zamanlarda dış cephede ve çevre düzenleme çalışmaları yapılmalı, havaların soğuk ve kar yağışı olduğu dönemlerde ise, şartların ve hava durumun musait olması halinde de, bina içinde Su, elektirik, Bilgisayar hattı, Tamir ve tadilat işleri iç kısımlarda devam etmeli diye düşünüyorum.

Mayıs ayında inşaat çalışmaları başlayacak maddesinin, Mayıs ayında MYO’nun inşaat, tamir ve tadilat işlerinin bitirilmesi planlanmalıdır. Diye düşünülmelidir. Mayıs ayında çalışmalara başlanması cümlesi ve o şekilde hareket edilmesi durumunda da çalışmaların bitmememesi riski olabileceği hatta, bu konuda belki de bazı kişiler ve kurumlar tarafından bahane edilerek "bu sene çalışmalar yetişmeyecek gibi seneye açalım okulu" gibi düşünce içinde olanlara olabilir. Bu düşünceleri kimsenin aklına bile getirmemesi için, En geç Mayıs ayı sonuna kadar MYO okulu ile ilgili tüm çalışmaların tamamlanması gerekliliğini düşünüyorum.

Bir konun altına çizmek istiyorum. Amacım kimsenin işine karışmak filan değildir. Tek amacım 2010 yılında Akkuş Meslek Yüksekokulu açılması. Bu bağlamda da karınca kararınca bir şeyler yazmaya çalışıyorum. Beninde gözden kaçan durumlarım olabilir. Akkuş hepimizin, MYO hepimizin olacak, o halde değerlermizin de en iyi şekilde olması için düşüncelerimizi yazdığımızı düşünmenizi dilerim.

Bir önceki yazımda, MYO için gerekli ödeneğin nasıl buluncağı konusunda görüşlerim olmuştu. Tekrar yazımın en altında bu düşüncelerimi tekar ediyorum.

İhsan ÇAM

 

 
06/01/2010 ÇARŞAMBA GÜNÜ
 
AKKUŞ ÖĞRETMENEVİ VE
 
ASO MÜDÜRLÜĞÜ
 
DÜĞÜN SALONU’NDA YAPILAN
 
“AKKUŞ MYO”
 
KONULU TOPLANTININ
 
SONUÇ BİLDİRGESİ
 
 
1- Bir Komisyon oluşturularak (İlçe Kaymakamı’nın başkanlığında oluşturulacak bu komisyonda Belediyeden, MYO Yapma ve Yaşatma Derneğinden, Esnaflardan ve Sivil Toplum Kuruluşlarından temsilciler seçilerek) Ordu Üniversitesi Rektörü’nden randevu alınarak en kısa zamanda rektörün ziyaret edilmesi, MYO konusunda fikir alış verişinde bulunulması.
 
2- Akkuş Belediyesi ve MYO Yapma ve Yaşatma Derneğinin çalışmalarıyla ODÜ Rektörü İle yapılan görüşmeler neticesinde, MYO’nun bölümleri, öğrenci sayısı, derslik ve sosyal alan ihtiyaçlarının tespiti neticesinde; Şubat ayı içerisinde Ordu Üniversitesi Rektörü KEFELİOĞLU’nun ve OÜ MYO Müdürlerinin, Milletvekillerinin, Akkuşlu siyasilerin – bürokratların – akademisyenlerin, Sivil Toplum Örgütlerinin ve esnafların katılımıyla geniş katılımlı bir Panel yapılarak MYO ile ilgili yol haritasının belirlenmesi.
 
3- Meslek Yüksek Okulu olarak kullanılacak olan binanın tadilatı için nelerin yapılması gerektiğinin keşfinin yaptırılarak belirlenmesi ve bu konudaki çalışmalara hız verilmesi.
 
4- Akkuş Belediye Başkanı tarafından organize edilecek olan bir yemekte Akkuşlu esnafların bir araya getirilerek, yapılacak olan ekonomik desteğin boyutların ve kriterlerin belirlenmesi
 
5- Akkuş Meslek Yüksek Okuluna maddi destek toplamak amacıyla, Akkuş MYO Yapma ve Yaşatma Derneği ile Belediye başkanlığının önderliğinde, Ankara, İstanbul ve Akkuşta geceler ve toplantılar organize edilerek, ayrıca gerek akkuş gerekse Ankara-İstanbul ve Ordu ‘da bulunan yerel yönetimler, sivil toplul örgütleri hayırsever iş adamları ve derneklerden oluşturulacak komisyon marifetiyle MYO’nun finanasmanı için gelir temin etmek ve buralardan temin edilecek gelirlerin okul tadilatında kullanılması.
 
6- Akkuş ilçesindeki bütün kamu ve sivil toplum kurum ve kuruluşlarında dernek yetkililerinin yardım toplama mevzuatı çerçevesinde oluşturacağı stantlarda gönüllülük esasına binaen kamuoyunun bu konuda bilgilendirilmesi ve yardım toplanılması
 
7- Gerekli alt yapı çalışmalarının hazırlanmasından sonra en geç inşaat mevsiminin başlamasıyla birlikte Mayıs ayı içerisinde binanın tadilatına başlanması ve mümkün olan en kısa zamanda bitirilmesi.
 
—————————————————–
 

200 Milyarı Bulduk.

MYO için gereken maddi kaynakları açıklıyoruz.

Herkesin Bildiği Gibi

Akkuş Meslek Yüksekokulu 200 Milyar Bulunamadığı için

2 senedir hizmete açılamıyordu?

Yapılan Araştırmala Sonucunda,

gerekli olan ödeneğinin nasıl ve nerelerden karşılacağını

Akkuş kamuoyuna açıklıyoruz.

6 Ocak 2010 Tarihindeki Panelde

Konunun Netleşmesi En Büyük Dileğimizdir.

  • Ünye Çimento Fabrikası, herkesin bildiği gibi gerek Ünye’de gerek Fatsa’da gerek ise Ordu Genelinde Eğitim Kurumlarına çok büyük maddi destek verdiğini herkes biliyor. Bu bağlamda vede Ünye Çimento Fabrikasının Hammade  toprağının Akkuş İlçesinden de gitti düşünülerek, Toprak taşımada bozulan yolların, kirlenen havanın, yeşilliklerin toprak rengi ile bozulduğu, hem köy hemde Akkuş içi, hemde Akkuş-Ünye yolunun ağır yük kamyonları ile bozulduğu da düşünülerek, Akkuşlular olarak, haklı olarak ve hak ettiğimizi düşünerek, Ünye Çimento Fabrikasının, Akkuş Meslek Yüksekokulunun acil ihtiyacı olan 200 Milyarı temin etmesini talep ediyoruz.

Ünye Çimento 200 vermez ise 100 milyar versin, oda çok derse 50 versin oda çok derse, Okul İnşaatında kullanılacak çimentoyu karşılasın. Bunu da karşılamaz ise diyecek başka bir şey yok zaten.

  • İlçemiz Tifi ve Çavdarköy Bölgesinde 3 tane Baraj inşaatı yapan ATAÇ Firmasın Yönetim Kurulu ile görüşülüp, 200 milyar acil ihtiyaç duyulan MYO okulu ödeneğini temin etmesi talep edilebilir. Çok derse 100, çok derse 50 ona da çok derse, inşaat Malzemlerini satın alsın. Yada alınan malzemelerin taşımasını yapsın. Vede Okul tamir ederken, Usta ve işçi temininde gereken ustalık işlerini yapsın. Talep iletilirse bu yazdıklarımızdan bazılarını bu firmanın yapacağına inanıyoruz.
  • Akkuş Ziraat Bankası, Akkuş İlçe olalı, Akkuşluların, Gurbetten gelenlerin, tasaruflarını işletiyor. İlçedeki kamu kurumlarının hesaplarını, sivil toplum kuruluşlarının hesaplarını işletiyor. Sayın Akkuş Ziraat Bankası Müdürü, Şimdi sıra size geldi. Akkuşlular olarak sizden, Akkuş Meslek Yüksekokulunun acil ihtiyaç duyduğu 200 Milyarı karşılamanızı istiyoruz. Kaldı ki Ziraat Bankasının yurdun değişik yörelerinde eğitime yaptığı katkıyı herkes biliyor. Şimdi sıra Akkuş’a geldi. 200 çok derseniz 100 milyarı oda çok derseniz 50 milyarı kesinlikle bekliyoruz. Kaldı ki Bankaların promasyon dağıttıklarını herkes biliyor. Adını ne derseniz deyiniz bağış mı, yardım mı ama MYO okuluna bankanızdan kesinlkle destek bekliyoruz.
  • Ordu Milletvekilleri Toplam 7 Vekil, Bir telefon ile 200 Milyar ödeneği istedikleri an Akkuş Meslek Yüksekokuluna aktarabilirler. Siyasiler çözüm üretmek için seçilmiş kişilerdir. İsterseler bin tane seçenek bulup, ihtiyaç duyulan parayı bulurlar.
  • 5 Belde Belediye Başkanlıkları, Belediye bütçesinden 20 milyar verseler toplam 100 milyar eder. 100 milyar da Akkuş Belediyesi verse toplam 200 milyar hazır. ( Belde ve merkez belediye başkanları para yok diyebilirler. Önerimiz. Bankadan kredi çekip sonra bankaya taksit taksit ödeyebilirler. Yada Belediye ye ait bir arsayı satabilirler. Yada belediye ye ait bir dükkanı satabilirler. Yada bir başka yerden ödenek bularak bu parayı bulabilirler.)  
  •  5 Beld Belediye ve Merkez Belediye Okulun tamiri için gereken malzemeleri kendi kamyonları ile ücretsiz olarak taşıyabilirler. Usta ve İşçi teminini de İlçedeki bir çok inşaat işleri ile uğraşan firmalardan destek amaçlı talep edebilirler. Ordu Üniversitesi de Alınan inşaat malzemelerinin sadece alım ücretini ödesin.
  • İlçedeki Sivil Toplum Kuruluşları, İlçemizdeki Esnaflar, Gurbetteki Dernekler birliktelik sağlarsa 200 milyar çok rahat temin edilebilir.
  • İl Genel Meclis Üyeleri isterseler Ordu Merkezde bir çok kamu kurumu ile görüşerek kaynak temin edebilirler. Özel İdare Genel Sekreterliğinden 50 Milyar kadar ödenek temin etme şansları vardır. Çaba harcamaları gerekiyor. Vali ile görüşüp okulun açılması için çaba harcayabilirler.
  • Yurt dışındaki Akkuşlu Gurbetçiler ile diyaloga geçilse inanın bu para rahatlıkla temin edilebilir. Örneği ( Kemal KÜÇÜK Küçükler Yayın Evi ile irtibata geçilse Hollanda da bir koordinasyon olabilir. Yazın döneminde izinlerini Akkuş’ta geçiren bir çok gurbetçi ile görüşülse Almanya_Fransa ve İsviçre gibi ülkelerde koordinasyon sağlanabilir. Örneği Kemal SEVİNDİK, Mehmet SEVİNDİK …………….. daha yüzlerce insan ile irtibata geçilebilir. Yurt dışındaki kişilerin telefonları Muhtarlardan temin edilebilir.
  • Yurt içindeki gurbetçilere ise derneklerin yapacakları Toplantılar ve gecelerde ulaşılabilir. Maddi durumu çok iyi olan kişiler ile birebir irtibata geçilerek bağış yapmaları konusunda temaslar olabilir.
  • Akkuş Kaymakamı, Tüm Belediye Başkanlarıi, İl Genel Meclis Üyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte topluca Önce Ordu Valisi ile Okul konusu masaya yatırılmalı, Daha sonra ise aynı şekilde topluca Ordu Üniversitesi Rektörlüğü ile görüşmeler yapılarak, Akkuşluların Okul için her şeyi yapmaya hazır oldukları, Ama Valiliğin ile Ordu Üniversitesinin de destekleri gerekti izah edilmeli,
  • Akkuşlu Siyasiler de Gerek İlçe Başkanlıkları, gerek ise İl Başkanlıkları gerek ise Milletvekilerini her an her saniye okulun açılması için rahatsız etmesi gerekmektedir.

İstediğiniz Öneriyi Dikkate alarak okul için ihtiyaç duyulan ödeneği temin edebilirsiniz.

Öneri bizden yararlanması ise konunun muhataplarıdır.

İhsan ÇAM

 

Related Articles

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
18AboneAbone Ol

Çok Okunanlar