28 Nisan 2024 Paz

Müjde! Akkuş Meslek Yüksekokulu Bilgi Yönetimi Bölümü ile 40 Öğrenci Alarak Hizmete Açılacak

Ordu Üniversitesi Resmi Açıklamayı Yaptı

Müjde!

Akkuş Meslek Yüksekokulu

Bilgi Yönetimi Bölümü ile

40 Öğrenci Alarak Hizmete Açılacak

2013-2014 eğitim-öğretim yılında Ordu Üniversitesi’nin yeni açılacak olan 21 bölümüne (1. ve 2. öğretimlerle beraber)  toplamda 945 öğrenci alınacak.

Ordu Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre bu yıl ilk defa öğrenci alımına başlayacak olan, üniversitemizin yeni açılan bölümleri, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarına göre toplam 21 bölümden oluşuyor.

2012-2013 eğitim-öğretim yılında mezun olan yaklaşık 2200 öğrencinin yeni hayatlarına adım atmaları ile beraber mevcut 75 bölüm ve bu yıl ilk defa öğrenci alınacak 21 yeni bölüm de dahil olunca ODÜ 2013-2014 eğitim öğretim yılında toplamda 15 bin öğrenci kapasitesine ulaşabilecektir.

Konu ile ilgili kısa bir değerlendirme yapan Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ,

Üniversitemizin akademik standartlarını yükseltmek ve bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda programlar açmak için tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte büyük bir özen ve gayret gösteriyoruz. Üniversitemizde öğrenim görecek olan öğrencilerin, üst düzeyde eğitim-öğretim sürecinden geçerek toplumsal hayata ve ülke ekonomisine artı değer katmaları temel hedefimizdir. Bu bağlamda pek çok ulusal ve uluslararası eğitim-öğretim kurumlarıyla işbirliği yapmakla birlikte fiziki yapılanma projelerini de hızla kurumumuza kazandırmaya çalışıyoruz.

2012-2013 mezunlarını henüz uğurladığımız bu günlerde 21 yeni bölüm ve bunlara ait 945 kontenjan ile önümüzdeki eğitimöğretim dönemine hazırlanıyor olmak son derece kıvanç verici. Tahmin ediyorum ki ODÜ, geçen yıllarda olduğu gibi kontenjanlarını aynı oranda doldurması ile  2013 Eylül ayında 15 bin öğrenci kapasitesine ulaşacaktır. Kendisi ile aynı zamanda kurulan üniversiteler ile kıyaslandığında, diğer üniversitelerin fiziki ve akademik kadrosu da bir arada değerlendirilirse bu rakam kıvanç verici bir gelişmedir. 15 bin öğrenci kapasitesi hem Ordu için hem Ordulular için yadsınamaz bir kültürel zenginlik demektir. Tabii ki şehrin önde gelen rol modeli üniversitemizi daha da güçlendirmek, öğrenci sayısını daha da artırabilmek, sanatsal, kültürel, sosyal, sportif ve bilimsel projelerde şehre ivme katmak için her zaman olduğu gibi çalışmalarımız durmaksızın devam edecektir. 945 yeni öğrenci kapasitesi demek dört yıl sonra sadece bu bölümlerde okuyan öğrenci sayısının 3780’lere ulaşacağına, her yıl açılan yeni başka bölümler ve mevcut öğrenci kapasitesi ile birlikte bu sayıların 4 yıl sonra 20-22 binleri rahatlıkla aşacağına işarettir. Hızla gelişen ve büyüyen Ordu Üniversitesi’nin yeni bölümlerinin tüm akademisyenlerimize, öğrencilerimize, Ordululara ve bölgemize yeni ufuklar getirmesini temenni ediyor, emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.”

2013-2014 Akademik Yılı;

DGS Kontenjanları: 104

Yabancı Uyruklu Öğrenci Kontenjanları: 110

Mevcut Bölüm Kontenjanları: 4803

2013-2014 Akademik Yılında İlk Defa Öğrenci Alacak Bölüm Kontenjanları: 945

Mevcut Öğrenci Sayıları: 10732 (2012-2013 mezunlarından sonra)

TOPLAM: 15.749

 

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA İLK DEFA ÖĞRENCİ ALACAK BÖLÜM/PROGRAM ADLARI VE KONTENJANLARI:

 

FAKÜLTE/Y.OKUL/MYO- BÖLÜM/PRG. ADLARI

2013-ÖSYS KONTENJANLARI

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ

SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ

45

SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ (İÖ)

45

İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI

40

İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI (İÖ)

40

EĞİTİM FAKÜLTESİ

İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ

60

OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ

60

SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 

40

ZİRAAT FAKÜLTESİ

PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ

30

ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ

40

FATSA DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ

25

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU

SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ

40

SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ (İÖ)

40

TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ (İÖ)

60

GELENEKSEL EL SANATLARI (İÖ)

50

MAKİNE RESİM VE KONSTRUKSİYON (İÖ)

50

OTOMOTİV TEKNOLOJİSİ (İÖ)

60

FATSA MESLEK YÜKSEKOKULU

ÇOCUK GELİŞİMİ

50

GEMİ İNŞAATI

50

AKKUŞ MESLEK YÜKSEKOKULU

BİLGİ YÖNETİMİ

40

İKİZCE MESLEK YÜKSEKOKULU

BANKACILIK VE SİGORTACILIK

40

YAŞLI BAKIMI

40

26.06.2013

ODÜ BASIN

                

 

Bilgi Yönetimi Programı

Bilgi Yönetimi alanı ülkemizde ihtiyaç duyulan ve yeni gelişmekte olan bir alandır. Bu alan iletişim, öğretim tasarımı, gelişim ve öğrenme, bilgisayar bilimleri gibi farklı alanlar ve disiplinler arasında birleştirici bir alan niteliğindedir.Türkiye de ve dünyada gelişen koşullara bakılarak programdan mezun olacak öğrencilerin gelecekte oluşacak olan şartlara bakılarak ekonomik ve bireysel bir kalkınmada etkin rol oynayacakları görülecektir. Bilgi Yönetimi sadece bölgesel değil ulusal çapta bir eğitim içerdiğinden ara iş gücü sürekli bir gerekliliktir. Bilgi Yönetimi Önlisans Programı bilgi çalışanı olarak nitelendirilen, bilgisayarla ileri düzeyde tanışık orta kademe işgücü yetiştirmeye yönelik bir programdır. Bilgi işçilerinin ortak özelliği, yaptıkları iş ne olursa olsun, günlük faaliyetlerinin önemli bölümü bilgiyi oluşturmak, bilgiye erişmek, bilgi üzerinde işlemler gerçekleştirerek bilgiyi dönüştürmek, bilgiyi iletmek ve bilgiyi saklamak gibi temel işlemlerden oluşmaktadır

Bilgi Yönetimi Önlisans Programının amacı öğrencilerine;

  • İşletmelerde güncel yazılımları etkin ve verimli kullanma becerisi kazandırmak,
  • İşletmelerde Bilgi Yönetimi kavramları ve deneyimini kazandırmak,
  • İnternet ortamında kurumsal iletişim ve birlikte çalışma deneyimi kazandırmak,
  • İnternet ortamında girişim ve yönetim için gerekli deneyimleri kazandırmak olarak özetlenebilir

Programdan mezun olacak öğrencilerin, 2 yıllık öğrenimleri boyunca aldıkları (Eğitimde Büro Yönetimi, Genel İşletme, İşletim Sistemleri, Masaüstü Yayıncılık, İşlem tabloları, Çoklu Ortam Uygulamaları, Kurumsal İletişim ve Birlikte Çalışma, Yönetim ve Organizasyon, Veri Tabanı Yönetim Sistemleri, Toplam Kalite Yönetimi, İşletme Yönetimi, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku gibi) derslerde İşletmelerin ihtiyaç duydukları ara eleman açığını dolduracakları göz önüne alınmıştır. "Bilgi Yönetimi alanı ülkemizde ihtiyaç duyulan ve yeni gelişmekte olan bir alandır. Bu alan iletişim, öğretim tasarımı, gelişim ve öğrenme, bilgisayar bilimleri gibi farklı alanlar ve disiplinler arasında birleştirici bir alan niteliğindedir.Türkiye de ve dünyada gelişen koşullara bakılarak programdan mezun olacak öğrencilerin gelecekte oluşacak olan şartlara bakılarak ekonomik ve bireysel bir kalkınmada etkin rol oynayacakları görülecektir. Bilgi Yönetimi sadece bölgesel değil ulusal çapta bir eğitim içerdiğinden ara iş gücü sürekli bir gerekliliktir.

 

 

Bölümün Eğitime Başladığı Yıl:

Akkuş MYO'da 2013 Yılında Başlayacak

ÖSYM Kontenjanı:

Normal Öğretim :40 Öğrenci

Burs Kontenjanı:

 

Puan Türü:

YGS 6 

Giriş Şartları:

YGS'den 160 ve üstü puan

Öğrenim Süresi:

2 Yıl

Öğrenim Dili:

Türkçe

Sınavsız Geçiş Sistemi ile Başvuru Yapılabilecek Lise ve Bölümleri:

Meslek Liselerinin; Bilgi işlem, Bilgisayar, Bilgisayar İşletimi, Bilgisayar İşletimi Teknisyenliği

Dikey Geçişle Geçilen Programlar:

 Bilgi ve Belge Yönetimi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğr., İşletme, İşletme Bilgi Yönetimi, İşletme Enformatiği, İşletme-Ekonomi, Lojistik Yönetim, Yönetim Bilişim Sistemleri'ne DGS ile geçiş yapabilirsiniz.

Çalışma Alanları:

Programdan mezun olan öğrenciler " Bilgi Yönetimi Meslek Elemanı " unvanı alacaklardır. Öğrenciler mezun olduktan sonra, kamu ve özel sektöre ait işletmelerin birçok departmanında ara eleman olarak çalışabileceklerdir.


 

Related Articles

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
18AboneAbone Ol

Çok Okunanlar