Hamarat; Kumru’ya 50 Yataklı Hastane Müjdesi Vermiş. Akkuş’a Yeni Hastane, Hizmete Açılacak Ameliyathane, 5 Dalda Uzman Doktor, Hamile Bayanların Karnındaki Bebeklerin Ölü mü Sağ mı Olduğunu Gösteren Cihazların Hastanede Olacağı Müjdelerini Verecek mi?

324
hastane2012nisan.jpg

Akkuş'a Hangi Müjdeler Verilecek?

Milletveki Mustafa HAMARAT;

Kumru'ya 50 Yataklı Hastane Müjdesi Vermiş.

Akkuş'a Yeni Hastane Yapılacağı

Hizmete Açılacak Ameliyathane,

5 Dalda Uzman Doktor,

Hamile Bayanların Karnındaki Bebeklerin

Ölü mü Sağ mı Olduğunu Gösteren

Cihazların Hastanede Olacağı

Müjdelerini Verecek mi?

Hepimizin bildiği gibi Akkuş Devlet Hastanesi 26.600 Nüfuslu Akkuş İlçesine yetersiz gelmektedir. Ama her ne hikmet ise; bu duruma dikkat çeken siyasetçilerin sözlerini pek duyamıyoruz. Akkuş İlçesindeki siyasetçiler ya hasta olmuyorlar Akkuş Devlet Hastanesine gitmiyorlar. Yada hasta olunca hemen Ünye yada diğer ilçe ve illerdeki hastanelere gidiyorlar. Neden bu cümleleri yazıyoruz. Çünkü hastaneye giden her kişi bu hastanenin Akkuş ilçesine yeterli gelmediğini görmektedir. Bizlere ezbere yazıyorlar diyenleri duyar gibiyiz o zaman biz soralım siz cevap verin. 

1. Akkuş Devlet Hastanesi Ameliyathanesi fiilen faaliyette mi? Yakın zamanlarda bu ameliyathanede kaç hasta ameliyat edildi?

2. Akkuş Devlet Hastanesinde Dahiliye, Hariciye, Kadın Doğum, Nöroloji, Kulak Burun Boğaz, Kalp Damar vs hangi dallarda kaç uzman doktor var? Sizce Hastanedeki uzman doktor sayısı yeterli mi?

3. Yeni Ameliyathane yapılsın diye haber yaptığımızda ise; aldığımız cevap bu hastane yeni ameliyathane için uygun olmadığı gerekli altyapının olmadığı dile getirildi. Bu durumda gösteriyor ki; Kesinlikle Akkuş ilçesine yeni bir hastane yapılmalıdır.

4. Yaklaşık 2 Sene önce bizzat kendi yakınımı Akkuş Devlet hastanesine götürdük. Hamile idi ve sıkıntısı vardı. Hastanede kadın doğum doktoru yoktu. Ebeyi çağırdılar. Kendi görevi dahilinde elinden geleni yapan ebe daha fazlasını yapma şansım yok dedi. Bebek ne durumda dedik. Bilemiyorum dedi. Dedik cihaz yokmu baksanız bebeğin durumuna. Aldığımız cevap kanımızı dondurdu. Ebe "Hastanede söz konusu cihaz yok. Cihaz olmadığı için bebeğin anne karnında ölü mü sağ mı olduğuna bakma şansımız yok. Kaldı ki cihaz olsa bile ebe olarak benim yetkim yok. Kadın Doğum Doktoru bu cihazı kullanabilir." dedi. Hemen Ünye Gitmemiz söylendi. Ünye gittik. Hastamızı bir hafta hastanede yattı. Tedavi olumlu oldu. Sıkıntı giderildi.

Şu anda bu cihaz Akkuş Devlet Hastanesinde varmı bilemiyoruz. Ancak bu cihazın fiyatının 50 milyar eski para ile değerinin olduğunu biliyoruz.

EY AKKUŞLULAR İŞTE AKKUŞLULARIN HAYATI BU KADAR.

Elini, kolunu kesen, kaza geçiren ve kanamlı hastalar dakikalar içinde tedavi görmesi gerekirken ne yazık ki; hastanede ameliyathane olmadığı için ve gerekli donanım olmadığı için tedavi yapılamıyor. Doğru Ünye'ye gönderiliyor. Akkuş-Ünye yolunda kan kaybından ölmez ise Ünye ulaşıyor. Ünye ulaşıyorda hastası tedavi olurken hasta yakını nerede kalacak. Cebinde parası varmı? Diyelim ki tüm şartlar olumlu. Peki o zaman neden bu hasta Akkuş ilçesinde tedavi göremiyor? Akkuş Devlet Hastanesinde tedavi görsede tedavi ücretini Akkuş Devlet Hastanesi alsa. Vatandaşta başka il ve ilçelerde sıkıntı çekmese daha iyi olmaz mı? Yazmak istemiyoruz ama Akkuşluların sağlık ile ilgili oluşan sağlık ücretleri rantlarını diğer ilçelerdeki hastaneler alsın diye bir mantık herhalde olmaz. Buna inanmak bile istemiyoruz. Bu mantık varsa bu düşüncede olanların yatacak yerleri herhalde olamaz. İnsan sağlığını rant kapısı olarak görenlere zaten diyecek sözümüz olamaz.

İŞTE AKKUŞLUNUN SAĞLIK DURUMU BU

Şimdi tüm bu bilgilerden sonra Ordu Milletvekili Mustafa HAMARAT'a soruyoruz

Kumru İlçesine Verdiğiniz Müjde Gibi

Akkuş'a Yeni Hastane Yapılacağı

Yeni Ameliyathane Yapılacağı

5 Dalda Uzman Doktorun Hastanede Görev Yapacağı

Hamile Bayanların Karnındaki Bebeklerin

Ölü mü Sağ mı Olduğunu Gösteren

Cihazların Hastanede Olacağı

Müjdelerini Verecek misiniz Akkuşlulara?

İhsan ÇAM