Akkuş Ekonomisinin Canlanması Erbaa-Akkuş Bağlantı Yolunun Açılması İle Mümkün Olacaktır.

550
178.jpg

Ünye-Niksar-Çaybaşı-Salıpazarı ve yolu yeni açılan Kumru İlçesi ile Temaslarda Akkuş İlçesinin Ekonomisinin Canlanmadığı Görüldü.

Akkuş Ekonomisinin Canlanması

Akkuş-Erbaa Direk Bağlantı Yolunun

Açılması İle Mümkün Olacaktır.

Aksini Söyleyenler Varsa

Buyursun Aksi Görüşünü Açıklasın

Akkuş İlçesi Bakıldığı zaman Ünye İlçesi- Kumru İlçesi- Çaybaşı İlçesi-Salıpazarı İlçesi ve Niksar İlçesi ile sınır 1350 Rakımlı bir ilçedir. Aslında Erbaa İlçesi ile de sınırdır. Ancak tek fark ne yazık ki yıllarca ulaşımın rahat yapılacağı yol güzergahı ne yazık ki yapılmamıştır. Aslında yıllarca yazıyoruz. Akkuş İlçesinin olmaz ise olmazları sayılamayacak kadar çoktur. Site yönetimi olarak, Akkuş Ekonomisinin canlanması için denenmeyen bir çözüm önerisi de, arada aracı ilçe olmadan direk birbirleri ile temas sağlayabilecek yolu yapılması ile birbirine kavuşacak olan Akkuş ve Erbaa ilçeleri kaynaşması ile Akkuş ve Erbaa İlçeleri ekonomileri canlanacaktır.

Her iki ilçesinin birbirine kavuşması için öncelikle yol güzergahının yapılması yani bir anlamada tekrar elden geçmesi ve asfaltlanması gerekmektedir. Gelin bu iki ilçeyi birbirine bağlayacak olan en kestirme yol güzergahını hep beraber görelim.

Akkuş İlçesi Merkez-Çukurköy-Meyvalı-Ceyhanlı köyü Erbaa Sınırı Bu Yolun uzunluğu yaklaşık 35 KM dir. Bu yolda bir karış asfalt yoktur. Akkuş Merkezden Meyvalı Köprüsüne kadar yolun genelde bakımı iyidir.  Meyvalı köyü ile ceyhanlı köyü arası ile ceyhanlı köyü erbaa İlçesi Akgün köyü sınırı arasındaki mesafenin de elden geçmesi ve çakıllama yapılması ile yolun asfalt hariç genelde durumu iyi olacaktır.

Birde Erbaa merkezden Akgün köyü Akkuş İlçesine kadarki yolun durumuna bakalım. Erbaa Merkez Akgün köyü Akkuş Ceyhanlı köyüne kadar yolun uzunluğu 42 KM. dir. Bu 42 Km yolun 25 KM. Asfatlı yoldur. Erbaa tarafında 17 KM Lik yol asfalt olunca Erbaa üzerine düşeni yapmış olacak. Ayrıca aldığımız bilgilerde şu anda da 17.Km.lik yolunda çakıllı ve çok bakımlı olduğu bilgisine ulaştık.

Akkuş-Erbaa Yolu Toplamda Tahmini 77 KM. dir. Bunun 25 KM. Asfatlı olup, 52 KM yolun asfatlı olması gerekmektedir.  52 KM.Lik yolunda 17 KM.sini Erbaa Asfalt yapacak. Akkuş’ta 35 Km. Yolu asfalt yapacak. Böylece Erbaa ilçesi ile Akkuş İlçesi birbirine arada aracı ilçe olmadan kavuşacak

Akkuş İlçesi 35 KM’.lik yolun asfalt olması için gereken girişimlerde bulunursa. Olmayacak bir çalışma değildir. Yeterki istenilsin. Erbaa İlçesinin ise bu iki ilçenin kavuşması çalışmasını duyduğu anda hemen 17. KM.lik yolu asfalt yapacağına inanıyoruz.

Bu yol hizmete açılır ise, Asfatlı yol olur ise neler olacak. Akkuş ne kazanacak. Erbaa ne kazanacak. Akkuş Ekonomisi Nasıl kalkınacak hemen açıklayalım.

Bu yol hizmete açılması ile özellikle Akkuş İlçesinin 8 Köyünden Ceyhanlı-Meyvalı-Kuşçulu-Külekçili-Çavdar-Gedikli-Çukurköy ve Ketendere köylerinden gececek. Kafadan Akkuş’un 8 köyü kalkınacak. Eski yoldan ise yani Niksar Yolundan ise yararlanan köy sayısı 2 yada 3 geçmez. Bu köylerinde dört dörtlük bu yol sayesinde kalkındığını kimse söyleyemez.

Aynı şekilde gene Erbaa ilçesinin de en az 6 köyü de bu yol sayesinde kalkınacak.

Erbaa bu kestirme yolun yapılması ile hem daha çabuk Akkuş’a gelecek ve devamında ise Karadenize en kestirmeden kavuşacaktır. Erbaa ilçesinin ekonomik kalkınmasını herkes biliyor. Özellikle İnşaat ve Meyve sebze gibi bir sektörlerde Erbaa ilçesini ürettiği her ürünü ve sanayi malzemesini en kestirmeden daha fazla ulaşım ücreti ödemeden hem Akkuş’a ve Hemde Karadenize kavuşacaktır. Bu yol ile Erbaa ilçesi ekonomisi çok daha fazla kalkınacaktır.

Bu yolun açılması ile Akkuş İlçesi Özellikle Batıya yani Başkent Ankara- İstanbul-İzmir-izmit gibi illere daha çabuk gidecek. Akkuş ve köylerinde üretilen ürünler daha bozulmadan Büyükşehirlere ulaşacaktır. Bu illere olan uzaklık kısalacaktır. Akkuşlu daha da, dahada ucuza inşaat malzemesinin Akkuş geldiğini görecek ve inşaat malzemesinde ulaşıma ödenen ücret nerdeyse sıfıra inecek. Böyle Akkuş’un esnafı daha ucuza malzeme alacak ve vatandaşlara daha ucuza malzeme satacaktır. Esnafta, halkta kazanacaktır.

Akkuş’un Fasülyesi, Patatesi, Böğürtleni, Elması, Armutu ve Ceviz gibi bir çok ürünleri de Erbaa ilçesinde satışa sunulacak. Köylü kazanacak. Ulaşıma az para ödenecek.

Sözün özü Akkuş Ekonomisi güçlenecek. Erbaa kazanacak. Akkuşlu kazanacak. Akkuş’un olmaz ise olmazlarına bir yenisi daha katılacak.

Akkuş, bu ekonomik bağlantı yollarını iyi değerlendirmeli. daima farklı altarnetifler oluşturmalıdır. Bu bağlamda sorumluları göreve davet ediyoruz. İki ilçe kaymakamlarını, İki ilçe ve il Milletvekilleri ile tüm siyasileri İl Genel Meclis Üyelerini, Belediye ve Belde Başkanlarını, Özel İdare Müdürlerini yolun geçtiği köylerdeki köy muhtarlarını, köy ve ilçe derneklerini, İnternet Sitelerini ve duyarlı her vatandaşımızı ve özellikle Akkuşlu ve Erbaa’lı esnafları sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz.

Akkuş için bu çalışma çok gerekli, Geleceğimiz için çok gerekli. Site Yönetimi ve Şahsım adına bu konuyu çok önemsiyorum. Akkuş için önemli olduğuna inanıyorum. Bu konuda bir oluşum yapılacak ise şahsım ve Akkuş İnternet Sitesi olarak bizde varız. Destekliyoruz.

İhsan ÇAM