18 Mayıs 2024 Cts

Açılmasına İzin Verilmeyen Tekstil Atölyesi Konusunda, Dile Getirilmeyenleri Açıklıyoruz

Gerekçe Yanlızca Bir Tanemi?

Açılmasına İzin Verilmeyen

Tekstil Atölyesi İçin

Daha Söylenecek Çok Sözler Var?

1. Toprak Mahsülleri Ofisi Personeli bu binada fındık alımı yaptılar geçen senelerde, o zaman karayoları nerede idi? Yoksa fındık alımı yapan kişilerin canları çok önemli değilmiydi?

2. Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. Site yönetimi olarak bizlerde 50 den fazla ile gittik. Karayoları bir çok bölgede binalara nerede ise değerek geçiyor. Yoldan geçerken elini uzatsan binaların balkonuna değiyorsun. İş yerlerinin yakınından geçiyor. Metro duraklarının yakınından geçiyor. O durumlarda can güvenliği olmuyor da, şehir içinde kalan ve hız limitinin 40 yada 50 olduğu Akkuş Şehir merkezindeki bina için mi can güvenliği yok?

3. Binanın yol tarafına gelen kısmına Duvar yapılır. Can güvenliği sorunu çözülür ve binada güvenlik içinde çalışma yapılır.

4. Aynı işletme sahipleri yada bir başka işletme sahipleri, Pazar yerindeki büyük tekstil fabrikasını istemişlermidir? İstediler ise anlaşma hangi konularda sağlanamadı da kaldı?

5. Yeni açılacak olan tekstil binasının ruhsat işinde sorun mu çıktı?

6. Ziraat Odası Akkuş'a tekstil atölyesinin gelmesini çok istedi. Peki Ziraat Odasından başka bu atölyenin Akkuş'a açılmasını isteyen kuruluşlar hangileridir? Vede bu kuruluşlar ziraat odası ve diğer kuruluşlar ile işbirliği içinde olarak binanın hizmete açılması için çaba göstermişlermidir? Çaba gösterildi ise hangi kuruluşlardır? Ne gibi çalışmalar yapmışlardır? İşletmeyi İstemeyen kuruluşlar hangilerdir?

7. Tekstil Atölyesinin Açılmasının Engellenmesinde siyasi görüş etkili olmuşmudur?

8. Peki Karayollarına hangi kuruluş müracaat ederek, konu hakkında bilgi sormuştur? Fındık alımı yapılırken  de karayollarına görüş soruldu mu?

9. Bu binanın orada durması sakıncalı ise neden yıkılmıyor?

10. Tekstil Fabrikası açılması durumunda onlarca Akkuşlu az yada çok maaşla buradan geçimini sağlayacak. Peki büyük tekstil binasına açılmasında anlaşma olmadı diyelim. Yeni açılacak olan yol kenarındaki binada da bir sürü sıkıntılar oldu yada ileri sürüldü. Peki Akkuş ilçesindeki konu ile ilgili kurumlar C Planını devreye sokup, Neden bir başka yeri tekstil atölyesi için tahsis etmediler?

11. Daha çok konuşulacak konular elbette var. Ama yeri ve zamanı gelince o konularda dile getirilecektir.

12. Bu binanın mülkiyeti bir kurumda, kiralayan bir başka kurum, kira olarak teslim aldıktan sonra tekrar kiraya veren başka kurum vede en son kiralayan bir başka kurum. Bu kurumda bir başka işletmeye kiraya vermek istiyor. Peki bu işletmenin açılması işinde, bu bina ile ilgisi olan kuruluşlar kendi aralarında sıkıntılar yaşamışlarmıdır? Vede bu şekilde elden ele kiraya verme işinde kanunen bir sıkıntı olabilir mi diye de aklımıza gelmiyor değil.

13. Akkuş merkeze olmadı. İnşallah Akpınar Beldemize işletme açılırda, Tekstil Atölyesi Akkuş sınırları dışına gitmemiş olur.

Bu konu ile ilgili olarak bu yazılanlara ilave olarak yada yazılanları düzeltecek şekilde bilgiye sahip olanlar görüşlerini bizlerle ve Akkuşlulara ile paylaşırsalar seviniriz. Akkuş kimsenin babasının malı değil. Akkuş Akkuşluların ve hepimizindir. Kendini Akkuşlu sayan herkes elbette Akkuş'a sahip çıkacak ve sorunları ile yakından ilgilenecektir.

Yukarıdaki Bilgiler ve sorular rastgele sorulan sorular değildir. Zaten bir çokları kurumlar arasında ve kişiler arasındaki görüşmelerde taraflar birbirine sormuşlardır. Diğer soruları ise Akkuşlular merak etmektedirler. Konu gerek telefon gerek ise mesajlar ile bizlere intikal etmektedir. Bizlerde Akkuşluların bu taleplerini ve merak ettiklerini haber yapıyoruz. Aslında bu tür sorulara gerek kalmaz ama ilçedeki bir çok kurum çalışmalarını Akkuş basını ile paylaşmayı istemiyor. Açıklama olmadığı içinde halkın merak ettiği konular çoğalıyor. Bize soruyorlar siz duymuşsunuzdur nedir bu konu diye, bizde elbette bildiğimiz konuları paylaşıyoruz. Haber yaparak Akkuşluların gözü kulağı olmaya çaba harcıyoruz.

Related Articles

5 YORUMLAR

  1. tekstil sahiplerine belediye başkanları hep iyi davrandı.özellikle 5 yıl boyunca lütfi efil döneminde tekstil kesintisiz hizmet verdi.çalışanlar 50 tl zam için bile lütfi efil den aracılık yapmasını istediklerinde,aman ürkütmeyelim bırakıp giderler diye lütfi efil onları hep hoş tuttu.düşük ücret politikası ile işçi bulamadıkları için 2009 da tekstili bıraktılar.yenisi açılsa da aynısı olur bence ama denenebilir.sanıldığı gibi 300-400 kişi değil 100 kişi bile bulunmuyor akkuşta o paralara çalışacak..

  2. Evet hizmetler birer birer kaçıyor Suçlu aramayalım.Eski başkanlar Tekstil tesislerini Akkuşa getitdikleri zaman bazıları siyaseten ve olumsuz dedikodular ile engellemeye kalktlılar.Akabinde gelen yerel yöneticiler müteşebbis firmaya olmadık zorluk ve entrikalar baskılar yaptılar ve Akkuşumuzdan o ekeipte kaştı.Ama İstanbul ve tekstil piyasasında Akkuş karalı listeye ve bu işi önemsmsysn yerler arasında oldu.O işi o fabrikanın tesisin Akkuşa kazandıran insan Eski Belediye Başkanı Hami ÇÖPOĞLU bey de Şimde CHP Genel Başkan Yardımcısı o zaman ise Türkiye Teksilciler Başkanı Sayın Umut ORAN bey tarafından Türkiyenin Yatırımçı ve girimşi Başkanı olması-seçilmesi nedeni ile Erbaa Belediye başkanı ile birlikte onurlandırılkıştır.Keza Türkiyenin en saygın ve kabul gören ekonomi dergisi PLATİN Dergisi tarafından Anadolu kaplanları diye makale ve söyleşi yapılmiş yayımlanmıitır.Şimdi soruyorum,,, nerde noksanlık var,ne oluyor Akkuşumuza. (Lüten yayımlayın)

  3. Geçen günlerde Akkuş taydım. Ünye Fatsa Ordu sahil kesimini gezme fırsatım oldu. Ünye ve Fatsa da yapılan yatırımları gördüm. Yeni modern devlet hastaneleri, Park ve bahçeler, bunlar görünürdekilerdi, kimse kusura bakmasın Akkuş un yatırım alması Ziraat Odasının çabası ile olmaz. Ziraat Odası tek başına ne yapabilir ki. Hem de yatırım çekme Ziraat odasının işi midir? O ilçenin bir belediyesi yok mu? Bir belediye başkanı yok mu? ………….. Akkuş lunun siyasi tercihine saygımız var ancak gerçekleri de görmemiz gerekir. Belediyecilik çöp toplama su getirme ile olmaz. Hiç mi Niksar Ünye Fatsa ziyaret edilmiyor farkı görmüyoruz. Türkiye ilerliyor Anadolu şehirleri kalkınıyorken Akkuş geri geri gidiyor. En küçük bir gelişme göremedim ne yazık ki.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
18AboneAbone Ol

Çok Okunanlar