19 Mart 2024 Sal

Akkuş İlçesine “Yaşayan Kültürel Miras Müzesi” Açılmasını Öneriyoruz. Kaymakamlığın ve Belediyenin Önerimizi Değerlendirmesini Bekliyoruz.

Akkuş İlçesine 

“Yaşayan Kültürel Miras Müzesi”

Acilen Açılmasını Öneriyoruz.

Kaymakamlığın ve Belediyenin  

Önerimizi Değerlendirmesini Bekliyoruz.

Akkuş İlçesine  “Yaşayan Kültürel Miras Müzesi” Açılmasını Öneriyoruz. Kaymakamlığın ve Belediyenin  Önerimizi Değerlendirmesini Bekliyoruz.

Sayın Akkuş Kaymakamlığı ve Sayın Akkuş Belediyesi ile Sivil Toplum Kuruluşları; Akkuş İlçesi yapısı gereği monoton bir yaşama asla razı olmaz. Kaldı ki! Akkuşlular da monoton yaşama alışkın değillerdir. Alışkın olsalardı Gurbette çıkmazlardı. Dünyanın her tarafına yayılmazlardı.

1999 Yılında kurulduğundan bu güne kadar hep Akkuş için onlarca proje üreten www.akkusilcesi.com Akkuş İlçesi İnternet Sitesi Yapımcıları ve Ekibi olarak bir proje daha öneriyoruz.

Akkuş İlçesine 

“Yaşayan Kültürel Miras Müzesi”

Acilen Açılmasını Öneriyoruz.

Kaymakamlığın ve Belediyenin  

Önerimizi Değerlendirmesini Bekliyoruz.

Akkuş İlçesinde ve köylerinde yaşamın başladığı andan itibaren kullanılan her türlü cihazları, aletlerin, elbiselerin, yatakların, yorganların, çanak, çömlek ve akla gelebilecek bir süre ürünlerin sergilendiği bir müze, eskilerden bu günlere kadar gelen ve devam eden gelenek ve göreneklerin anlatıldığı, yazıldığı, çizildiği ve fotoğraflandığı yayınlandığı müze neden Akkuş’ta olmasın.

Sayın Kaymakamlık, Sayın Belediye ve Sivil Toplum Kuruluşları siz müzeyi açın. Akkuşlular o müzenin için dolduracaktır. Müzenin içinin doldurulması için var gücümüz ile çalışacağımızı ifade ediyoruz.

Gerek Akkuşlular gerek ise Akkuş’u sevenler Akkuşun geçmişini merak ediyorlar. Sitemiz Köşe Yazarı Bahadır KAYIM Akkuş İlçesinin Tarihini derinlemesine incelemiş ve sitemizde haber yaparak yayınlamışız elbette değer biçilemeyen bir çalışma bir eserdir. Bu vesile ile Bahadır KAYIM’a çok teşekkür ediyoruz. İşte Akkuş İlçesi tarihinde dile getirilen konuları görsel olarak Akkuşlular görmek doya doya yaşamak istiyor.

Ne olur gerçekten Ben İhsan ÇAM olarak sizlere yalvarıyorum. Akkuşun evlatlarına ve Akkuşun gençlerine bunu çok görmeyin. Gençler; Atalarının çektiklerini, nasıl yaşadıklarını, neler kullandıklarını hatta neler hisse diklerini öğrenmek istiyorlar. Neden gurbette gittiklerini öğrenmek istiyorlar.

Akkuşlular ilçesi ile köyleri ile gurur duymak istiyorlar. Çünkü gurur duyacakları o kadar çok şeyler var ki! ama bunların gösterilmesi gerekiyor. Yaşatılması gerekiyor.

Çok doluyum, çok şeyler yapmak istiyorum. Ama destek olmaz ise de bir şey elden gelmiyor. Geçen gün kızım eşine diyor ki! terekten tabak getir diyor. Damat durdu pardon terek ne ve terek neresi dedi. Kızım Akkuşlu elbette mutfak dolabına dolabın rafına terek denildiğini gayet iyi biliyor. Köyde yaşamış, köyde tabak-bardak konulan rafa terek denildiği kalbine kadar işlemişti. İşte Akkuş’ta Yaşayan Kültürel Miras Müzesi olsa idi o müzeyi ziyaret eden terek’in ne olduğunu bilecekti. Heybenin, kara sabanın, pulluk, peşkül, darı çarbası, helle, pölük daha bir sürü şeylerin neler olduğunu o müze vesilesi ile öğrenecekti.

Bir örnek ile devam edelim. Beypazarı’nı gezdim. Tarihi bir evi müze yapmışlar belki inanmayacaksınız ama evin bir odasında KURŞUN DÖKÜLÜYOR. Yani isteyen bahşiş vererek kurşun döktürüyor. Yaşayan Kültürel miras değil mi?

Yukarıda sayılan örneklere benzer bir sürü gelenek ve görenek Akkuş İlçesinde fazlası ile bulunmaktadır. Emmiler (Amcalar) Lütfen Yaşayan Kültürel Miras Müzesi açılması için hepimizi gayret gösterelim.

Related Articles

1 Yorum

  1. büyük mesire alanı düzenlenip bu eskiden kullanılanların sudan etkilenmeyenini belirli yerlere, etkilenenleri ise kapalı alan olarak düzenlenmesinin turizm olarak çok etkili olacağının, ayrıca halkın piknik, sünnet düğünü, gibi hoş bir vakit geçireceği bir ortam mükemmel olur.

    En uygun yerin eski kereste fabrikası yeri…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
17AboneAbone Ol

Çok Okunanlar