Akkuş'a köydes, Beldes ve Özel İdare Ödenekleri Dışında hangi yatırımlar yapıldı
KÖYDES ve BELDES’e 950 Milyon TL Ödenek
Ak Parti Ordu Milletvekili Mustafa HAMARAT KÖYDES ve BELDES ödeneklerinin 2011 yılında da devam edeceğini, Bütçeye KÖYDES için 550 Milyon TL + BELDES için 400 Milyon TL olmak üzere toplam 950 Milyon TL ödenek konduğunu söyledi.
Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN'ın talimatıyla "suyu ve yolu olmayan köy kalmasın" amacına uygun olarak 6 yıl önce başlatılan KÖYDES'e 2011 yılı için ayrılan ödenek miktarının 550 milyon TL olduğu belirten HAMARAT konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı ve en önemli kırsal kalkınma projelerinden biri olan KÖYDES projesi, kırsal kesimin yol ve içme suyu gibi en temel ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli ölçüde katkı sağlanmıştır. Proje çerçevesinde 2005-2010 yılları arasında harcanan 6 milyar 250 milyon TL ile; 33 bin 552 yerleşim birimine içme suyu getirildi, 61 bin km stabilize yol yapıldı, 77 bin 92 km asfalt döküldü, 1200 adet köprü ve 27 bin 805 adet menfez yapıldı, 4 milyon 463 bin 875 metrekare parke taşı döşenmiştir" ifadelerini kullandı.
Ayrıca nüfusu 10 binin altındaki belediyelerin acil ihtiyaçları ve altyapı yatırımları için 2011 yılında 400 milyon TL ayrıldığını söyleyen HAMARAT; 2011 yılında yeniden hayata geçirilecek olan BELDES projesinin kanalizasyon, yol ve su gibi altyapı sorunların çözümünde önemli rol oynayacağını vurguladı. HAMARAT; "2011 yılında BELDES Projesi’nde kullanılmak üzere Mecliste görüşmelerini yürüttüğümüz Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı’na 400 milyon TL ödenek konmuştur. Ülkemiz genelinde nüfusu 10 binin altında olan belediyeler yapacakları projeler ile BELDES’ten yararlanabileceklerdir. Ordu’da nüfusu 10 binin altında olan ilçe ve belde belediyelerimiz yol, su, kanalizasyon gibi projelerini şimdiden hazırlayarak BELDES’in 2011 yılında uygulanmasında gündeme getirmeleri belediyelerimize kolaylık sağlayacaktır.” dedi
2011 yılında az gelişmiş il ve bölgelere daha fazla ödenek tahsisine imkan verileceğini belirten HAMARAT 2011 bütçesinin kanunlaşmasından sonra İl milletvekilleri olarak Maliye Bakanlığından ilimiz ihtiyaçlarına paralel bir ödenek talep edeceklerini söyledi.
Av.Mustafa HAMARAT
Ordu Milletvekili
– Adalet Komisyonu Üyesi
– Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi
– Sri-Lanka Dostluk Grubu Başkanı
Merak Edilen Bir Konu: Öncelikle son senelerde yapılan çalışmalar için teşekkür ederiz. Özellikle Yol yapımı konularında ve köprü yapımı konularında büyük hizmetler oldu. Ancak, hepinizin ve hepimizin bildiği gibi İlçemiz o kadar çok ihmal edilmiş ki, ödenek ayırsalda, çalışmalar yapılsada bir türlü açık kapanmıyor. Yukarıda sayılan ödeneklere diyecek bir şeyimiz yok. Devletimiz ve emeğe geçenlere tekrar teşekkür ederiz. Ancak Ordu İlinin diğer bir çok ilçelerine bu sayılan ödenekler dışında bir sürü daha devlet yatırımı, vede bir çok bakanlıklardan ödenekler ayrılıyor yatrımlar yapılıyor. Bunları da hepimiz biliyoruz. Sayın Vekilimizin de katkıları ile Sanayi Bakanlığından, Ulaştırma Bakanlığından, Odalar ve Borsalar Birliğinden, Sivil Toplum Kuruluşlarından, Odalardan, Derneklerden, Vakıflardan, Milli Eğitim Bakanlığından, Bayındırlık ve İskan Bakanlığından, İş Adamlarımızdan, Sağlık Bakanlığından ve diğer bir çok kurum ve kuruluşlardan ödenek ve yardımlar yada çalışmalar yapılsa ilçemize Vekilimizde bu konulara ön ayak olsa, köydes, beldes ve özel idare ödeneklerine ilaveten gelecek olan bu destekler ile ilçemizdeki bir çok sorun giderilmiş olur. Bir internet sitesinde okumuştum. Bir kişi diyor ki, Sayın Vekil Akkuşlu bir öğrenciye bir kalem almış mı diye soruyor. Bu sorunun cevabını sayın Vekilimiz verir mi bilemeyiz ama kendisinin saydığı ödenekler ve bizlerinde dile getirmiş olduğumuz çalışmalar yapılırsa kişilerin bu tür sorular sormasına gerek kalmaz diye düşünüyoruz.
Bunlara ilaveten
Akkuş Meslek Yüksekokulu Açılması, Okula Ek Bölümler ilave edilmesi, 2011 yılı Ösym Klavuzunda Okulun Adının Alması
Ne olur artık şu Ünye-Akkuş-Niksar Bölünmüş Yol Çalışmasına Dayanak olarak Projesi biten kısımlardan kazmayı vuralım artık. İş makinaları ne olur çalışmaya başlasın artık. Halk illada çalışmayı görmek istiyor.
Akkuş'un 4 tane grup yoluna asfalt ödeneği ayrıldı diye müjde verilsin artık.
Akkuş Devlet Hastanesi Ameliyahathanesi Hizmete girsin. Sayın vekilim bu sağlık hizmeti sizlerin destekleri ile olabilecek bir çalışma olduğuna yürekten inanıyoruz. Akkuşlu bu çalışmayı sizden bekliyor. Uzun süredir Akkuş'a sağlık yardımı yapılmadı. Artık sağlıkta bir kımıldanma şart oldu.
Akkuşlular, sizlerinde bildiği gibi AKKUŞ ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİNİ yıllardır istiyor. Bu konuda sizlerden girişim bekledikleri defalarca dile getirdiler. Sizin bu konuda bir girşiminiz varmı?
Sizlerin Akkuş ilçesini nerede ise karış karış dolaştığınızı biliyoruz. Akkuş-Kumru, Akkuş-Salman, Akkuş-Salıpazarı, Akkuş-Ünye, Akkuş-Niksar, Akkuş-Seferli, Akpınar, Kızılelma, Çayıralan beldelerine gittiğinizi biliyoruz. Sayın Vekilim sitemizin de sık sık gündeme getirdiği Akkuş-Erbaa ilçesi bağlantı yolunu esas olmak üzere, Akkuş-Ketendere, Gedikli, Çukurköy, Çavdarköy, Külekçili, Meyvalı ve Ceyhanlı köylerinin kullandığı grup yolundan geçerek Erbaa sınırına kadar gittiniz mi? bu sayılan köyleri ziyaret ettiniz mi? bu köylerden beri devam edip, Ceyhanlı köyünden sonra Erbaa ilçesi sınırına uzanan ve buradan Erbaa şehir merkesine kadar giden yolu biliyormusunuz? bu saydığımız grup yolunun genişletilmesi, asfaltlanması ve Akkuş ile Erbaa ilçesini birbirine araya aracı koymadan kavuşmasını sağlayacak olan yol güzergahı hakkında ne düşünüyorsunuz? Biz konuyu Erbaa özel idaresi ile konuştuk. Biz Erbaa ilçesinden Akkuşûn Ceyhanlı köyü sınırına kadar yolu yapmaya hazırız dediler. Zaten yolun yüzde doksanı asfalt yakında sınıra kadar asfalt yapacağız dediklerini ve bu güzergahın açılmasını çok istediklerini belirtiler. Sizin bu konudaki görüşünüzü merak ediyoruz?
Amacımız kimseyi sorgulamak değil. Amacımız kalkınmış bir Akkuş, Yol Sorunu olmayan, Sağlıkta sıkıntısı olmayan bir Akkuş, Çevre İlçeler ile ulaşımı rahat olan bir Akkuş, Bu isteklerin bizler tarafından dile getirilmesinde kullanılan uslup hataları ve yanlış anlaşılmalar olduysa şimdiden kimse kusura bakmasın.
2011 yılına 950 milyon ödenek ayrılmış diyorsunuz anlamadığım bir şey var neden biz yol yapımı istediğimiz zaman il özel idaresi ve köy hizmelerinden mazot parası isteniyor. Bu nasıl ödenek acaba, buna da cevap verbilecek arkadaş varmı bu sitede
köydesin projelerinden olan susuz köy kalmasın projesi kapsamında yer alan bartın ulus ilçesi dodurga köyü merkez mahallesine yıllardan beri getirilemeyen içme suyu için kesen kuyumuz ve depomuz hazır 1500 metre boru ve pompa gerekli maliyeti 10 bin lira civarında yapılırsa da yapılmazsa da 5 ay sonraki seçimlerde bartına iyi malzeme olur
köydesin projelerinden olan susuz köy kalmasın projesi kapsamında yer alan bartın ulus ilçesi dodurga köyü merkez mahallesine yıllardan beri getirilemeyen içme suyu için kesen kuyumuz ve depomuz hazır 1500 metre boru ve pompa gerekli maliyeti 10 bin lira civarında yapılırsa da yapılmazsa da 5 ay sonraki seçimlerde bartına iyi malzeme olur ilgililere duyurulur.
köydesin projelerinden susuz köy kalmasın projesinde yer alan bartın ulus ilçesi dodurga köyü merkez mahallesi kesen kuyusu ve deposu hazır 1500 m boru ve pompa gerekli maliyeti 10 bin lira civarında 5 ay sonunda seçimlerde bartına yapılırsa da yapılmazsa da iyi malzeme olur ilgililere duyurulur inşallah.
köydesten susuz köy kalmasın projesiyle yapılacak köyler arasında bulunan bartın ili ulus ilçesi dodurga köyü merkez mahallesinin kesen kuyusu ve deposu hazır 1500 m boru ve pompa gerekli inşallah 5 ay içinde yapılır. yapılırsa da yapılmazsa da bartına seçim malzemesi olur. seçime bol bol malzeme çıkar. işin maliyeti 10 bin civarında ilgililere ve sayın başbakanımıza duyurulur