Sitemiz Yeşilköy Muhabiri Mehmet AKKUŞ, düşüncelerini dile getirdi
ORDA BİR KÖY VAR,
GİTMESEK DE GÖRMESEK DE
Cennet yurdumun güzel insanları
saygı değer hemşerilerim!
Bu günden sonra sizlerle sitemizi paylaşacağıma inanıyor bazı meselelerimizi beraber çözüme kavuşturacağımıza inancım tamdır. . .
Ben 1972 Ordu Akkuş Yeşilköy doğumlu İzzet oğlu MEHMET AKKUŞ olarak geçimimi ve yaşantımı İstanbul’da sağlamaktayım. Ne yazık ki insan oğlu doğduğu yerde değil ,doyduğu yerde yaşamak zorunda kalıyor. Bende sizler gibi memleket özlemi çek
Akkuş’umuzun ve internet sitemizin başarılı yöneticileri-,temsilcileri ve sitemizin yorumcuları !.
en, hani bir Ata sözü vardır ya; Orada bir köy var gitmesek de görmesek de o köy bizim köyümüzdür. Bu Ata sözünde de bahsedilen köylerden biriside benim köyüm olan Yeşil köy dür.
Cumhuriyet kurulduğundan sonra fart ana mahallesi ekincik köyü adını alan köyümüz 1960’lı yılların sonunda fart ana’yla yollarını ayıran ve adını da değiştiren köyümüz fart ana çamlıca köyü, ekincik ise yeşil köy olarak isim değişikliğine uğramıştır. Bende size dilimin döndüğünce ve kalemimin yazdığınca köyümden bahsetmek istiyorum.
__ _Yeşil köy , Akkuş’a 40 km, Terme ye de 50 km, uzaklığında, Akkuş Terme Ünye İkizce ilçelerinin kesiştiği noktada, Halil uşağı- Yeni köy, Örencik köyü, Yoğunoluk beldesi Akpınar beldesi Tom başlı mahallesi Ahmetli mahallesi Enazı mahallesi, Kel uşağı mahallesinin de tam ortasında bulunan bir köy dür. Kara ulaşımı stabilize ,yol üzerinden Akkuş ve Terme istikametinden yapmaktadır. Köyümüzün esasında nüfusu 1000’in üzerinde olup, köyümüz çok göç vermektedir. Göç verme sebeplerinden birisi ve en önemlisi köyümüzde 8 yıllık ilköğretim okulu ve lisesi yoktur. Geçim kaynağı da sadece tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Günümüz Türkiye’sinde tarım ve hayvancılığın durumu malumdur . Köyümüz de 30 yılı aşkın Pazar yeri vardır. Salı günleri de köyümüzde Pazar kurulmaktadır. Şu anda Pazar yerinin hiç mi hiç alt yapı çalışması yapılmamıştır ve halen Pazar yerimiz yağmur yağdığı zaman çamur içinde kalmaktadır. Zaten yollarımız da asfalt değil toprak dır. Pazar yerinin de köyümüzün merkezinde olduğundan çok kötü bir görünüm meydana gelmektedir. Yollarımız asfalt olmasa dahi köyümüzün Pazar yeri alt yapı çalışmaları yapılıp parke taşı ile yapılabilir. Ancak köylümüz bu çalışmayı yapabilecek maddi güce sahip değildir. Ordu da merkezi bulunan köydes programından, köy hizmetleri ile iş birliği yapılarak köyümüzün bu sorunu çözülebileceğine inanıyorum. Değerli site yöneticileri ve temsilcileri, Akkuş’umuzun genç kaymakamı, il meclis üyeleri- Akkuş siyasi parti ilçe başkanları, ilçe ve belde belediye başkanları ve köyümüzün muhtarı ve ihtiyar heyeti sayesin de köyümüzün çağdaş ilerlemiş seviyesine geleceğine inanıyorum. Bizler bu dünya da misafiriz kalıcı olan yaptığımız eserlerdir. Bizler bir gün öldüğümüzde geride bıraktığımız ve yaptığımız eserlerle anımsanacağız diye düşünüyor, saygılar sunuyorum.
MEHMET AKKUŞ
Akkuş İnternet Sitesi
Yeşilköy Muhabiri
0538 306 84 52