Sayın Valim, Zamanında Ünye İlçesini İmkanları Olduğu Halde İl Yapmayanları Tarih Nasıl Yazdıysa, Bu dönemde de imkanlarını Ordu İli ve İlçeleri için kullanmayanları tarih yazacak
Şimdi şaha kalkma zamanı
Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl, Ordu’nun Ankara’da hiç olmadığı kadar güçlü bir konumda olduğunu belirterek, "Bunu değerlendirmek lazım; kimse tuzu kuru oturmasın, proje üretsin" dedi. Vali Dr. Said Vakkas Gözlügöl yaptığı açıklamada, Ordu’nun Ankara’da temsil noktasında gücünü değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.
Ordu’nun kabinede çok güçlü iki bakanı ve milletvekilleri olduğunu hatırlatan Vali Gözlügöl, "Ordu’nun toprağı, güneşi, genç iş gücü, vizyonu, aklı ve fikri var. Ordu hiç bu kadar şanslı olmamıştı. Dolayısıyla Ordu’nun şaha kalkması için hiçbir engel yok" diye konuştu.
Vali Gözlügöl, Ordu ilinin yatırım teşvikleri konusunda da büyük fırsatlarını olduğunu ifade ederek, "İlimiz yatırım teşvikleri kapsamında enerji teşviki diğer taraftan iş yapabilecek sanayicilerimiz için doğal gaz kapımıza kadar gelmiş durumdadır. Bir taraftan AB’nin sonsuz fırsatları karşımızda. Bugünlerde koordinatörlüğünü kurduğumuz ve 2009 başında bitecek, su ürünlerine ilişkin programın açılışını yapıyoruz. Proje tekliflerini kabul edeceğiz. 268.9 milyon euroluk bir miktar. Bu büyük para, proje yapıp hazırlayanlara verilecek. Dolayısıyla ne kadar çok güzel proje yaparsak, o kadar çok hibe alırız. Ordu’nun şaha kalması için bir engel göremiyorum" şeklinde konuştu.
Bu kadar çok zenginliği bulunan Ordu’daki iş adamlarına seslenen Vali Gözlügöl, sözlerine şöyle devam etti:
İl Özel İdaresi’nin çok önemli gayrimenkulleri, mülkleri arazileri var. Turizm, ekonomi, istihdam her alanda proje üretelim. Bu değerlerimizi alın kullanın. Arazi, iş gücü her ne varsa sizin dedik. Ama şu ana kadar tek bir talep gelmedi. Bu nedenle hep beraber silkinmemiz gerekiyor. Şaha kalkmamız için önümüzde hiçbir engel bulunmadığına göre, yarınlarımıza karşı büyük sorumluluklarımız var.
Tuzumuz kuru kuru oturmayalım.
‘Birileri şunları neden yapmıyor’,
Bu böyle yapılmalıydı’ları artık bırakalım.
Konuşmalar yerine elimizi vicdanımıza koyup bir şeyler yapmanın gayreti içerisine girelim. Öyle güzel bir coğrafyada yaşıyoruz ki, huzurun ve verimliliğin her türlüsü var. Ordu Valiliği
Site Yönetimi GÖrüşü: Tarih iyi olanları da kötü olanları da, çalışanları da az çalışanları da yazıyor. Zamanında ellerinde imkanlar olduğu halde Ünye İlçesini İl yapmak için gereği kadar çalışmayanları özellikle Ordulu siyasileri tarih nasıl yazdıysa, şimdi de ellerinde imkanlar olduğu halde Ordu İli ve İlçeleri için kullanmayanları tarih yazacaktır.
Örnek vermek gerekirse, Akkuş İlçesine köydes, beldes ve özel idari hizmetlerinden başka birde yibo tamiratı tamamlandı, 2 tanede ilköğretim okulu yapıldı bizlerin bildiği kadarı ile hepsi bu, Diğer ileçelere ve illere bakıyorsun, Yukarıda saydığımız hizmetler dışında, Turizm hizmetleri gitmiş, yatırım hizmetleri gitmiş, iş alanları yapılmış, sağlık hizmetleri gitmiş, tarım ve ekonomide büyük yatırmlar yapılmış, Meslek Yüksek Okulları, Anadolu ve Ticaret Meslek turizm liseleri açılmış, Organize sanayi açılmış, Havalanı, Liman, Gemi barınağı, Gümrük Açılması, İş yerleri, turistik oteller daha neler neler devlet yardımcı olmuş, imkanları zorlamış, her nedense sıra Akkuş’a gelince hele sen köydes ve beldes ödenekleri ile idare et. Daha fazla hizmet denince daha öceki yıllarda bu aldığınız ödeneğinin çok azını alıyorsunuz şükür edin deniyor. Diğer ilçelere yapılan hizmetleri de görüyoruz. Köydes ve beldes dışında dünyalar yatırımlar yapılıyor.
Biz Akkuş’a liman yapın demiyoruz, Havalanı da yapım demiyoruz. Gümrük ve Organize sanayi de açın demiyoruz. Metro ve tren hattı da çekin demiyoruz.
Her medeni insan gibi medeni yaşamak istiyoruz o kadar, Ne istiyoruz
Ünye-Akkuş ve Niksar Yolunun Otoban şeklinde yapılmasını,
Özellikle grup köy yollarının asfaltlı yol olmasını,
Devlet Hastanesinin Doktor takviyesi yapılmasını, Ameliyathanenin açılmasını, Diyaliz Ünitesine Doktor atanmasını, Belde ve köylerdeki sağlık ocaklarına Doktor ve hemşire atanmasını ve Birbirine yakın bir çok köylerin yararlanacağı orta noktalara yeni sağlık ocaklarının yapılmasını istiyoruz.
Damyeri köyü gibi bir çok köy okulunun yeniden yapılmasını, Öğretmen lojmanlarını bakımı ve ihtiyaç olan yerlere lojman yapılmasını istiyoruz.
Akkuş Beşediyesine lütfen diğer bir çok kurumlardan kaynak aktarılmasını talep ediyoruz. İlçemizin gelişmesi için belediye imkanları yeterli gelmemektedir. Aynı şekilde belde belediylere de beldes ve iller bankası ödeneği dışında kaynak aktarılmasını talep ediyoruz.
Bunları istemek insanca yaşam için gereken şeyler değilmi, Valimizin dile getirdiği gibi bu dönemde Ordulu başarılı Bakanlar, Milletvekilerinin olduğu hükümette neden bu sayılanlar yapılmasın, Allah Aşkın çok şeymi istiyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığından lütfen İlçemize turistik tesis kazandırılması bağlamında desteklerini istiyoruz. Ordu ve Akkuş bu dönemde şaha kalkmaz ise ne zaman şaha kalkacak ve insanca yaşama şansı bulacak özellikle Akkuşlular, Bu bağlamda Akkuşlu siyasilerden de çok gayretler bekliyoruz. Bize göre çalışmaları çok yeterli değil, çok gayret etmelerini talep ediyoruz. Kendilleri çalışmalarını yeterli buluyorsalar cevap hakkını kullanabilirler.