15 Ekim 2024 Sal

Muhtarların Bazılarının Yargıya Müdahale Etme Çabası

Verilen Mahkeme Kararına Rağmen ve Devam eden yargılama  sürecinde, davalı ve davacıya müdahale etme yetkisini nereden alıyor bazı muhtarlar, merak etmekteyiz.

AKKUŞ İLÇESİNDE

GÖREVE YENİ SEÇİLEN BİR MUHTARIMIZ

VERİLEN MAHKEME KARARINA RAĞMEN

VE YARGILAMA SÜRECİ DEVAM EDEN BİR ARAZİ

ANLAŞMAZLIĞINA MÜDAHALE EDEREK

ARAZİ SAHİBİNİ SÖZLÜ OLARAK RAHATSIZ ETMİŞ

ARAZİ SAHİBİ MAHKEME KARARINI GÖSTERMİŞ

MUHTARIMIZ, BU KARAR FİLAN DEĞİL

DERHAL BU DAVALI ARAZİYİ TERK ET DEMİŞTİR.

BU YARGIYA MÜHAHALE DEĞİL DE NEDİR ?

Konu bize intikal edince, Muhtarımızı aradık. Konu nasıl oldu diye sorduk.

Verdiği cevap ise, " Sözünü ettiğiniz kişi bahse konu olan araziyi çevirmiş, dikmiş işlemiş. Köyün arazileri bu kişiye mi ait ? Hakkı olmadığı yerleri çevirmiş.  Bazı kişiler davacı oldular muhtarlık olarak konuyu takip ediyoruz. Şahsen bende karşıyım bu kişinin araziyi çevirmesine,"

Muhtarım biz konuyu yakınen biliyoruz. O arazi davalı olup, 4 yıldır mahkeme sürüyor. Verilen mahkeme kararı var. Kararı bizzat bizde gördük. Bildiğimiz kadarı ile de Temyizden de döndü ve arazi sahibi kişi davayı kazandı.

Muhtar :" Ben mahkeme kararı dedikleri yazıyı gördüm. O karar filan değil. Bu kişi araziyi terk edecek. Ben kabul etmiyorum. Siz bu kişinin avukatı mısınız size ne kardeşim. Lütfen Ankara’dan beri köyü yönetmeye kalkmayın."

Ben site adına arıyorum ve bu kişi de köyümüzün insanı bende köyün evladıyım. Siz de köyün muhtarısınız. sizden bilgi isteme hakkım yok mu?  Ne demek köyü yönetmeye kalkmayın. Şimdiye kadar hangi muhtarın ve Aza’nın görevine karıştık. Yada bu konuda elinizde belge var mı? Sizden önceki Muhtar ile de gerek söz konusu olan arazi davası gerek ise köye yapılacak hizmetlerde sık sık görüşüyorduk. Sorun bakalım o muhtara, biz köye yönetmeye kalkışmışmıyız. 5 sene boyunca defalarca görüştüğümüz önceki muhtarımız hiç bir zaman suratımıza telefonu kapatmadı. Küfürlü ifadeler kullanmadı. şimdi Muhtarım, ben size konuyu sordum ve bilgi istedim. Ama illa ki de benim ne düşündüğümü öğrenmek isterseniz. Konu 4 yıldır Mahkemede ve verilen bir mahkeme kararı var. Dolayısı ile konu artık muhtarlığın konusundan çıkıp, Adli yargının konusudur.

Muhtar: "Ben Akkuş’ta sordum. Temyizden karar geri dönmemiş daha, Yok öyle şey o araziyi o kişi kullanamaz. Ben izin vermem. Sizde beni bir daha aramayın." dedi muhtarımız ve telefonu suratımıza kapattı.

Muhtarımızın konuşmaları çelişki dolu, Arazi sahibi Mahkeme kararını gösteriyor. O karar filan değil diyor. Yani ortada Mahkeme kararı yok diyor. Aradan bir kaç dakika geçince ve bizde konuyu derinlemesine sorunca, ben Akkuş’ta sordum. Dava ile ilgili temyizden henüz geri karar dönmemiş diyor.

Sayın Muhtarım, Kararı kabul etmiyorsun. Temyiz kararının gelmediğini söylüyorsun. Demek ki bu konu mahkemeye intikal etmiş. Artık köy Muhtarının gündemiden çıkmış. Yargılama sürecindeki bir davaya müdahale etmek, adli yargıya müdahale olmaz mı? Size Türk yargı sistemi bu konuda yetki vermemiştir.

Sık sık arazi sahibi kişiyi rahatsız ederek ne yapmaya çalışıyorsunuz. Siz de gayet iyi biliyosunuz ki, Bu ailenin sağlık sorunları var. Evin reisi kalp hastasıdır. Eşi ise en az 5 defa ameliyat olmuştur. Yaşları 70 ‘in üzerindeki kişilere bu baskı niye ? 

Bir not daha, Köyde tabu kadasto işlemleri yapılırken, o dönemde Muhtar olmayan kişi şu andaki muhtar, devletin seçtiği 5 kişilik köy heyetinde görevli idi. O dönemde de memurlara arazi sahibi mahkeme kararını göstermiş ve mahkeme kararına göre kayıt yapılmıştır. Peki ortada haksız bir durum vardı da, Siz o zaman neden müdahale etmediniz de, Muhtar seçimlerinden sonra bu konular gündeme geliyor ?

 

 

 

 

 

Related Articles

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
19AboneAbone Ol

Çok Okunanlar