19 Nisan 2024 Cum

mevcut ödenekle Türkiye asfalt ortalamasına diğer illerde herhangi bir çalışma yapılmasa dahi Ordu İli ancak 38 yıl sonra ulaşabilecek

Ordu İlinin Bu Durumlara Gelmesine Vesile Olanlar Vicdanlarının Sesini Ne Derece Dinliyorlar

 

Ordu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz, mevcut ödenekle Türkiye asfalt ortalamasına diğer illerde herhangi bir çalışma yapılmasa dahi ancak 38 yılda sonra ulaşabileceklerini açıkladı.


Mustafa Yılmaz yaptığı açıklamada, geçen yıl yapılan hizmetlerin değerlendirilmesi, su ve yol ağıyla ilgili mevcut durum, 2010 yılında yapılması planlananlar ve ihtiyaç duyulan ödeneğinin belirlenmesine yönelik çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Bu konudaki sistem analizi çalışması hakkında bilgiler veren Mustafa Yılmaz, "2009 yılı verilerine göre Ordu’da 10 bin 295 kilometre (km) yol ağı uzunluğu ile diğer illerle bir karşılaştırma yapıldığında Türkiye’de en uzun yol ağına sahiptir. Yine ülkemizde bir ilin ortalama yol ağı uzunluğu 3 bin 694 km iken ilimizin yol uzunluğu 3 ilin ortalama yol uzunluğunun 3 katı kadardır" dedi.


Mevcut ödenekle diğer illerin hiçbir yatırım yapması halinde bile en erken 38 yıl sonra aynı seviyeye gelebileceğini ifade eden Yılmaz, "Türkiye’de yolların yüzde 41’i asfalt iken bu oran ilimizde yüzde 10 olarak gerçekleştiği görülmektedir. İmkanlar çerçevesinde geçen yıl 145 km asfalt yol yapıldı. 2010 senesinde bu rakamı iki katına çıkartmayı hedefliyoruz. Köy yollarımızın tamamının asfalt yapılabilmesi için toplam 1 milyar 332 milyon ödeneğe ihtiyaç vardır. İlimizin Türkiye ortalamasını yakalaması için 378 milyon ödeneğe ihtiyaç duyulduğu hesaplanmıştır. Mevcut ödenekle bir hesap yaptığımızda, diğer illerde herhangi bir çalışma yapılmayacağı varsayımıyla Türkiye asfalt ortalamasına ancak 38 yılda ulaşabiliriz" diye konuştu.


İçme sularında Türkiye genelinde iyi bir konumda olduklarını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:"İçme sularında şu anda 64 susuz ünitemiz ve 203 suyu yetersiz ünitemiz bulunuyor. Türkiye genelinde iyi bir konumdayız. İçme sularında ilimizde susuz ve suyu yetersiz ünite kalmaması için 28 milyon 600 bin TL ödeneğe ihtiyaç duyulmaktadır Bir diğer husus ise coğrafi koşullar ve iklim şartlarıdır. İlimiz en çok yağış alan 5. il olmakla birlikte yıl içerisindeki yağışlı gün sayısı bakımından ilk 10’a bile girememektedir. Bu da demek oluyor ki, yağışlar şiddetli yağış ve sağanak şeklinde oluyor. Bu yağışlar neticesinde de yollarımızda bozulmalar, uçuklar, yol kenarlarındaki kanallarda, menfezlerde tıkanmalar ve hasarlar ile içme suyu ve kanalizasyon alt yapımızda ciddi problemler oluşuyor. Bir yandan yenilerini yaparken bir yandan da daha önce yapmış olduğumuz alt yapı ve üst yapı ünitelerine bakım ve onarım çalışmaları yapmak durumunda kalıyoruz. Bu da maliyetlerimiz yükseltiyor."

Haber: Orduhaber internet sitesi

 

Related Articles

1 Yorum

  1. ordu ilinin kanayan enbüyük yaralarından biridir ulaşım, köylü ürününü pazara götüremezse yada çok pahalı nakliye öderse öbür illerden daha az maliyete gelen üreticiyle rekabet edemez ilçemizde üretimmi var demeyin fasülye mısır azda olsa fındık ceviz özelliklede meyvecilik arıcılık yemlik yulaf gibi bir sürü ürünümüz var ama değerlendiremiyoruz. yolların bozuk olmasından dolayı 40-45 km olan ilçe yollarının yolcu fiatı 8-10 lira arasında değişiyor, köylü mecbur kalmadıkca ilçeye gitmiyor ama asfalt olsa 3-5 lira olacak pazarlar şenlik olur ticaret artar, biran önce yolların, sağlığın ve eğitimin ayağa kalkması dileklerimle.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
18AboneAbone Ol

Çok Okunanlar