4 Mahalle Sakinlerinin destekleri ile Camii'nin Üstündeki eski saçlar değişti. Hem yeni saç çakıldı. hemde yeni oluklar konuldu.
ÇUKURKÖY CİNGİLLİ CAMİİ'SİNİN
ÇATISI ELDEN GEÇTİ
ESKİYEN KERESTELER DEĞİŞTİRİLDİ
ESKİ SAÇLAR SÖKÜLDÜ
YENİ SAÇ ÇAKILDI
AYRICA YENİ OLUKLAR DA ÇAKILARAK
YAĞMUR SULARININ
HEM KİŞİLERİN BAŞLARINA HEMDE DUVARA GELMESİ ENGELLENDİ
2009 Yılı Ağustos ayında yapılan bu çalışmada, gerekli ödenek özellikle köydeki 4 mahalle sakinlerinin katkıları ile gerçekleşmiştir. Cingili, Çavuşgil, Mocuklu ve Hayatyanı Mahalle sakinleri önceki yıllarda da Köprü tamiri, Dibek Tamiri ve yapımı, İmam Lojmanı, Mezarlık Alanının tel örgü ile çevrilmesi, Camii Yapılması, 38 Metre uzunluğunda Minare yapılması, Camii içine gereken Halı döşeme, ve gereken tüm donanımları, çeşme yapımı, ve hem camii cemaatinin ve hemde yoldan geçenlerin yararlanması için çok iyi donanımlı Tuvaletleri ve bu senede çatı tamiri, saç değişimi ve olukların yapılması işlerini nerdeyse yüzde 90 nına yakın maddiyatı ve insan gücünü karşılamışlardır. Bunun yanısıra zaman zaman hayırsevererinde katkıları olmaktadır. Bu Vesile ile tüm hizmetlere katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederiz. Allah Razı Olsun.
Gönül isterdi ki bu çatı tamirinde bizzat çalışmak isterdik. Ancak, Kamil SEVİNDİK'in kamşulardan organize ettiği maddiyat ile saç alındığını, olukların ise daha önceden zaten hazır olduğunu, tamir işini ise Camii'mizin yapımında da ve diğer ortak yerlerin yapımında da elinden gelen katkıyı esirgemeyen Abdullah KAYA' Aynı zamanda Hacı olan büyüğümüzün tamir işini üstlenmesi ve yardım için Şahin GÜNEŞ ve Halil ÇAM'ında destekleri ile tabii ki Camii İmamımız Ergin EFİL'inde çalışanlara yardımcı olması ile çatı tamiri yapıldı. Bizlere de siz gurbetten geldiniz dinlenin denildi.
2 sene öncede Çukurköy'ü ziyaret eden Ordu İl Genel Meclis Üyesi Mehmet DUMAN'a bu çalışmalar anlatılınca ve mahalle yollarına ve dere ağızlarına büzleri köylülerin yerleştirdiğini öğrenince ben bu mahalle ve köy halkının ellerinden öperim. Bu insanlar hizmeti fazlası ile hak ediyorlar dediğini de buradan söyleyelim.
Bu 4 Mahalle bir çok işlere koordine zaten yıllardır oluyor. Hedef büyüse çok işlerin yapılacağı aşikardır. Bu konuyu neden bu kadar uzun cümleler ile haber yaptık. Defalarca haberlerimizde dile getirdik. İlçe Kaymakamımıza, İl Genel Meclis Üyelerine, Belediye Başkanlarına, İlçe Başkanlarına ve Muhtarlara seslendik. Bu sene köydes ödenekleri az olabilir. Her köye yetişmeyebilir. Tamam bunu bu şekilde kabul etmek durumundayız. Sizlerin yapması gereken,
32 köyü tek tek analiz edin. Hangi köyün hangi sorunları var. Hangi sorunları devlet eli ile çözeriz. hangi sorunları ise köylülerim imece usulu ile çözeriz. İnsanları bir noktada toplamak ve aynı hedefde çalıştırmak, destek beklemek kolay değildir. İlk başlarda destek gerekir. Güven gerekir. Hemen bir örnek verelim. Şu anda Çukurköy'ün atıl durumdaki Okul binasını Köy Müzesi Haline getirin. Bakınız köylüler elinden gelen yardımı nasıl gösterecek. Ama bu işin yapılması için Kaymakam okula gelip, köylüler ile konuşacak. Diğer ilgili kişiler gelecek. Köylü devlet kaynaşması olacak. Buyurun deneyin. Türkiye'de bir ilk yapın KÖY MÜZESİ, bu sadece çukurköy'a ait müze olmasın. 32 köy'e ait müze olsun. Devlet baba şevkatı ve Önderi olma durumunu gösterin. Çukurköylüler okul binasını da onarır. Çevre düzenlemesini de yapar. Bu ve buna benzer örnekler o kadar çok ki, Meyvalı köyü Okulunu sağlık ocağı yapılacağı onayını alın gelin köye, Meyvalı köylüleri okulu hemen anında onararak Sağlık Ocağına Çevirir.
Sizler kim dedi ki Her şeyi Akkuşlular Devletten Bekliyor. Koordinasyon sağlayın yeter. Önder olun köylülere yeter. Köydes ödeneği az geldi diye dövünmenin bir anlamı yok. Lütfen her zaman farklı plan ve projleriniz olsun. Köylülere destek ve güven verin yeter. İl Genel Meclis Üyeleri Köylere inin lütfen. Köydes üyeleri her köye ulaşın lütfen. İhale dışında bizzat köyleri ziyaret edin. Ordu Özel İdare Yetkilileri lütfen Akkuş'un köylerine inin. Hizmet için köylerde maddi ve manevi güç var. Sizler sadece kıvılcımı çakın yeter. Zaten iş ilk başta başlasa sonra köylüler zaten işleri tamamlar.