O AKKUŞ İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASI
Akkuş'ta Bir Okul ve Öğrencilerinin Hikayesi
AKKUŞ İMKB YİBO (İSTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI YATILI İLKÖĞRETİM OKULU)
İSMİ GİBİ UZUN GELİR ÖĞRENCİLERE TAM BİR HAFTA, YANİ TAM YEDİ GÜN, ÇÜNKÜ ONLAR KÖYLERİNİ, EVLERİNİ ANNE VE BABALARINI, HERGÜN GÖREMİYORLAR, AKŞAMLARI OKUL ÇIKIŞI EVLERİNE DEĞİL, YURTLARINA GİDİYORLAR.
ONLAR İÇİN CUMA GÜNÜ ÇOK ÖNEMLİ, ÇÜNKÜ O GÜN HASRETİN BİTTİĞİ GÜN, ONLAR İÇİN, ONLARIN AKILLARI VE GÖZLERİ HEP DIŞARDA, ACABA MİNİBÜSCÜ ABİMİZ AMCAMIZ GELDİMİ DİYE.
HAFTALIK GİDENLERDE ŞANSLIYDI BELKİDE, ÇÜNKÜ ORDA BİR AY İKİ AY HATTA ÜÇ AY EVLERİNE GİDEMEYEN İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ VAR, KÖYLERİ UZAK OLAN ÖĞRENCİLER .
OKUMAK İSTEYENLER İÇİN AVANTAJLARIDA VAR TABİKİ, AKŞAMLARI ETÜT SAATLERİ VAR, PLANLI PROGRAMLI DERS ÇALIŞMA İMKANLARI VAR, SON AYLARDA İSE BAŞARILI ÖĞRENCİLERE SBS 'DE BAŞARILI OLABİLMELERİ İÇİN CUMARTESİ PAZAR KURS İMKANI MÜMKÜN OLMAKTADIR.
ŞEHİRLERDE OTURAN VE OKUYAN ÖĞRENCİLER SAHİP OLDUKLARI İMKANLARI İYİ DEĞERLENDİRSİNLER, KÖYLERDE OKUMANIN ZORLUKLARINI GÖRSÜNLER ÖĞRENSİNLER, ELLERİNDEKİ ŞANSLARINI İYİ DEĞERLENDİRSİNLER.
KİMSE REHAVETE KAPILMASIN, ANNE BABA İNSANA BİR YERE KADAR DESTEK OLABİLİR, İNSANLAR KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE KALABİLMEYİ ÖĞRENMELİ.
BELKİDE BU KONUDA EN ŞANSLI İMKB YİBO ÖĞRENCİLERİ, HAYATI ÖĞRENME AÇISINDAN KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURABİLME KONUSUNDA DİĞER ÖĞRENCİLERDEN BİR ADIM DAHA ÖNDE.
KÖY OKULLARINDA DAHA ÖNCE BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLAR VARDI, YANİ BİRDEN BEŞE KADAR BİR ÖĞRETMEN OKUTUYORDU, EĞİTİM SIFIRDI, BEŞTEN ÇIKAN ÖĞRENCİLERİN ÇOĞU ADINI BİLE YAZAMIYORDU, ÇOK ŞAHİT OLDUM BU KONUDA, BİR ÇOKTA TANIDIĞIM VAR BÖYLE OLAN.
YİBO AÇILALI EĞİTİMİN KALİTELİSİ ARTTI, ÇOCUKLARIMIZ DIŞARDA OKULLAR KAZANIR OLDU, AKKUŞ YİBO ÇOCUKLARA SOĞUK GELSEDE O AKKUŞ İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASI.
O OKULUN ADI
AKKUŞ İMKB YİBO
İŞTE BİR OKULUN VE ÖĞRENCİLERİNİN HİKAYESİ…
Adem YILDIZ
Kuşçulu Köyü Muhtarı
Akkuş İnternet Sitesi Kuşçulu Köyü Temsilcisi
Benim de tanıdığım yakınım bizim köyün çoklu sınıfında okuyordu. 3. sınıfa geçmiş ama hala okumayı sökememişdi. Yatılı okula gitti. tabiki temeli sağlam olmadığı için başarısız oldu. İnsan sınıf ortamında başarısız olunca halince okuma zevkinden de düşüyor.sonuç orta okul veya lisenin başlarında okulu bırakıyorlar. Araştırılırsa yatılı okula 3.sınıftan başlayan köy yerlerinden gelen öğrencilerin derslerde uyumsuzluk çektikleri görülcektir. O zamanda bozuk yüzler görüyorsun. Resimlere bakınca herkesin yüzü gülüyor demekki eğitimlerini tam ve anlayarak alıyorlar.
değerli hemşehrilerim bu okulda okuyan kardeşlerimiz inanın bizim kuşaktan çok şanslı benim köyümdede okul olmadığından termenin bir beldesi olan ambartepede ortaokul okudum yurt yerine bir ailenin yanında kaldım anneden babadan ayrı olmanın zorluklarını bilirim kendi başının çaresine bakacaksın fakat daha 12-13 yaşlarındasın etüt saatide yok köy okulunda okumuşsun proğramlı çalışma nedir bilmiyorsun 5 sınıfı bir öğretmenin okuttuğu yıllar oldu bu bizleri yıldırmadı benimgibi okuyan birkaç arkadaşım daha vardı bunlardan bazıları öğretmen bazıları mali müşavir oldu fakat sayı parmakla gösterilecek kadar az bu döneme bakıyorum okuyan kardeşlerimizin sayısı sayılamayacak kadar fazla benim yeğenlerimde o okulda okuyup mezun oldular şuan lise eğitimine devam ediyorlar kısacası insan okumak isteyince engel tanımıyor fakat tek engel ailenin maddi durumudur şimdi devletde destek veriyor bu kuşak bizden daha şanslı umarım bunların kıymetini bilirler vatana millete özellikle kendi ve ailelerine hayırlı insanlar olurlar bütün kardeşlerimi kutlar daha büyük başarılar beklediğimi bilmelerini isterim en büyük fakirlik cehalettir cehaletten kurtulmanın yolu ise eğitimdir. saygılarımla yeşilköylü Altun BAYRAM