13 Eylül 2024 Cum

Akkuş Milli Eğitimden Öğrenci Taşımacılığı Yapan Araçlara Denetim. (Akkuş’tan Başka İl’e İlköğretim Eğitimi İçin Öğrenci Gönderiliyor. Çözümü Akkuş Bulamıyor mu?)

Akkuş'tan Başka İl'e, İlköğretim Eğitimi İçin Öğrenci Gönderiliyor. Çözümü Akkuş Bulamıyor mu?

 

AKKUŞ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

TAŞIMA ARAÇ YAPAN ARAÇLARI

SIKI DENETLİYOR

            Akkuş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğrenci taşımacılığı yapan araçları sıkı takibe aldı. En son Tokat ili Erbaa ilçesi Gökal Güldere İlköğretim Okulu’na Akkuş’un Kargı ve Çökek köylerinden 15 araçla 186 öğrencinin taşındığı öğrenci servis araçları kontrol edildi.  14/10/2010 Perşembe günü sabah saat 07:30’da Tokat – Ordu ili sınırında öğrenci servis araçlarını durduran Akkuş İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Sedayi ALTUN ile Kemal YAPAR’ı karşılarında gören servis şoförleri adeta şaşardılar. Bu zamana kadar hep akşam dönüşlerinde denetlenen servis şoförleri sabahın o saatinde Akkuş İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerini karşılarında görünce ne söyleyeceklerini şaşırdılar.

            İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin KOCAKOÇ tarafından görevlendirilen ve 14/10/2010 Perşembe günü sabah saat 05:40’da Akkuş’tan hareket eden, 53 Kilometrelik bir yolu yaklaşık iki saat süren bir yolculuktan sonra aşıp Ordu – Tokat sınırına gelen Akkuş İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri taşıma yapan 15 aracı kontrol ederek öğrencilerden taşıma ve öğle yemekleriyle ilgili bir sorunlarının olup olmadığını sordular. Her iki konuda da öğrencilerden olumlu cevap alan Şube Müdürleri araçları tek tek kontrol ettiler. Şoförlere uyması gereken kuralları tekrar hatırlattılar.

            Sabahın erken saatinde o kadar yolculuk yapıp araçları denetleyen Şube Müdürleri hem üzüntülü hem de sevinçliydiler. Üzüntülüydüler çünkü o kadar yol çiğneyip gelmelerine rağmen hiçbir araçta ceza yazacak bir eksiklik bulamadılar. Sevinçliydiler çünkü Erbaa ilçesi Gökal Güldere İlköğretim Okulu’na taşıma yapan 15 araçta hiçbir sorun yoktu.

            Daha sonra Erbaa – Gökal Güldere İlköğretim Okulu’nu da ziyaret eden Sedayi ALTUN ve Kemal YAPAR burada okul yöneticileri ile sohbet edip, Akkuş ilçesinden taşınan öğrenciler hakkında bilgiler aldılar.

 

            Akkuş İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri aynı gün; Kargı, Çökek, Ambargürgen Yusuflu, Gündüz KAPTANOĞLU ve Dağyolu İlköğretim Okullarını ziyaret dip bu okullarda görev yapan öğretmenlerle sohbet edip onların sorunlarını dinlediler ve aynı gün saat 18:20’de Akkuş ilçesine geri döndüler.

Site Yönetimi:  Akkuş'tan Başka İl'e İlköğretim Eğitimi İçin Öğrenci Gönderiliyor. Çözümü Akkuş Bulamıyor mu? Konuya genel olarak bakıldığı zaman, bir il'den bir başka il'e ilköğretim eğitim için öğrenci gönderilmesi konusu biraz garip geliyor. Üniversite eğitim için olsa garip gelmez de, açık söyleyelim. İlköğretim Öğrencileri için bu durum bize garip geliyor ve Ordu İl Milli Eğitim ile Akkuş Milli Eğitim Bu konuyu neden çözmüyor diye de kendimize bu soruyu sormaktan geri alamıyoruz. Adı geçen kurumlar cevap hakkını kullanıp, Akkuşluları bilgi sahibi yaparsalar çok sevineceğiz. Akkuş'ta ilçe sınırları içinde bu konunun çözülmesi çok mu zor?

ilçe  

Related Articles

6 YORUMLAR

  1. Öncelikle Çökek’te görev yapan bayan öğretmenimizi kutluyor, başarılar diliyorum. Samsun’da anayola sadece 1 km içeride bir okulda çalışan bir bayan öğretmenimizin gidiş – gelişlerde zorlanıyorum diye problem çıkarmasını görünce, Çökek’te çalışan öğretmenimizi tebrik etmek istedim. Elbette oralarda bizim memleketimizin güzide yerleri. Oradaki öğrencilerde bizim öğrencilerimiz. Mutlaka birileri gelip buralarda çalışacak.
    Site yöneticisinin anısına bir anı da ben eklemek istiyorum. Süper Lise uygulamasının olduğu bir dönemde Ünye Lisesi’ne bir öğrenci yazdırmak için öğrenci velisiyle birlikte gittik. Süper liselere diploma notu derecesine göre öğrenci alınıyordu. Bizim öğrencinin diploma notu ortalaması 5,00 olduğu halde komisyon çocuğu süper bölüme almak istemiyor, normal bölüme yönlendiriyor. Nedenini sordum komisyon başkanına. Verdiği cevap aynen şu. “Biz AKKUŞ’TAN GELEN ÖĞRENCİLERİN DİPLOMA NOTUNA PEK İTİBAR ETMİYORUZ. ŞİŞİRME NOTLAR. ONLARI DİPLOMA NOTUNA GÖRE SÜPER BÖLÜME ALIYORUZ, DAHA SONRA EZİLİYOR ÇOCUKLAR.Sözün bittiği yer. Bu adama sözle cevap verilmez aslında. Dedim bak bey efendi bu çocuk çok başarılı, Ordu Anadolu Lisesi’ni kazandı fakat oraya kayıt yaptıramadı İşte sınav sonuç belgesi dedi velisi. Ha öyle mi hemen kaydını yapalım dediler ve evrakları bizden aldılar.
    Fakat komisyon başkanının sözleri gün geçtikçe daha fazla dokunuyordu bana. Aradan 1-2 yıl geçti, aynı kişiyle yine karşılaştık. Sizde bir öğrencimiz var. Adı şu. Tanıyor musun? Dersleri nasıl diye sordum. “Ha şu çocuk. O çok iyi. Sınıfının biricisi.” Dedi. Kayıt zamanı dediklerini hatırlattım, yanılmışım dedi. O öğrencimiz Üniversite sınavında da Türkiye derecesi yaptı. Şu an İ.Ü. Tıp Fakültesi öğrencisi.
    Şimdi bu günlerin geride kaldığını düşünüyorum. Akkuş’ta çalıştığım yıllarda, çalıştığım okulda -hatta bölgemizde bulunan diğer birleştirilmiş sınıflı okullarda bile- 1. sınftan okuma yazma bilmeden 2. sınıfa geçen 1 tane daha öğrenciye şahit olmadım. Elinden tutan olunca çok işler başarır bizim çocuklarımız. Herkese iyi akşamlar. Esen kalın..

    Site Yönetimi: Yüreğine sağlık Öğretmenim. Teşekkür ediyoruz. Akkuşlulara ile duygularınızı paylaştığınız için. Akkuş Başarılı Öğrencimiz ile gurur duyuyoruz. Bu öğrenci bu satırları okursa lütfen Akkuşlu Öğrencilere umut verecek. Motive edecek bir kaç cümle yazsın. Akkuş eğitimine katkı sağlayan tüm öğretmenlerimizi selamlıyoruz.

  2. Çökekte görev yapmakta olan bir öğretmenim. öğrencilerimizin isteriz ki akkuşta yiboda kendı bunyemızde okusun çalışsın. İlçesinin kıymetını güzelliklerini görsün. Fakat gönderdiğimiz öğrencilerimiz aile hasretleri bir yanda Güldereye neden gitmedim sorusu bır yanda çırpınıp durdular. öyle ki gülderedeki ögretmen ve mudur arkdaşlarımızla sanki aynı ilçe içindeymişiz gibi bir diyalog içerisindeyiz. Onlar bizi dinler biz onları dinler vazıyetteyız. ödevlerini gelip çökekte araştırdikları bile oluyor. Dışlanmış gibi görünen öğrencilerimiz adına üzüldüm.Sitenizi de takip ediyor ve beğeniyorum iyi çalışmalar.

    Site Yönetimi: Sayın Öğretmenim. Yorumunuz için teşekkür ederiz. Bizim habere yorum yapmaktaki maksatımız aslında sizin yazdığınız cevabı almak içinde, Yemin ediyoruz ki, sizin yaptığınız açıklama şeklinde bir açıklama geleceğini bekliyorduk. Konu hakkında herkesin bilgi sahibini olmasını istiyorduk. Ama hiç beklemediğimiz bir cevap geldi. Üzüldük çünkü sitenin birinci hedefi Akkuş ilçesinde eğitimi desteklemek, Size kendi yaşantımızdan bir yaşanmış konuyu aktaralım. 8 yaşında Ankara’ya gelmiş 3 sınıfa geçtiği halde, Ankara’daki okula kayıt yaptırırken ağbeyim ile bana bir sayfa açıp okuttular. Aslında okuttular değilde okuyamadık. Bir sınıfa gittik. O sınıf öğretmeni bizi okuyamıyor diye almadı sınıfına, müdür bizi başka sınıfa götürdü orada da bizi okuyamıyor diye sınıfa almadılar. 1, 2 derken 3 sınıf dolaştık. Müdür bu sınıfa girincede öğretmene bizim okuyamadığımız söyledi. Ama, Öldü ise Allah Rahmet eylesin. Sağ ise Allah Sağlık versin. Sabiha ÇETİN öğretmen dedi ki müdürüm okuyamıyor diye bu çocukları eve mi göndereceğiz. Ben alırım sınıfa dedi. Bu öğretmen hep bizi sevdi, kolladı. Bize değer verdi. Allah razı olsun. Babamızın okuma yazması olmadığı için çalıştığı işlerde çok ezildiğini ve bizlerinde bunda çok etkilendiğini hep hatırlarız. Tüm bu yaşanmışlardan sonra, Şimdi Akkuş’ta eğitime biz önem vermeyeceğiz de kim önem verecek. Ne olurdu sizin yazdığınız cevabı da diğer eğitimcimiz yazsa idi. Sizlerede tekrar çok teşekkür ederiz. Geniş bilgi için.

    Öğrencilerin dışlanması diye bir konu asla olamaz. Bilakisi sahiplenme var ki, Akkuş dışına gitmesine bile gönlümüz razı olmuyor. Ama açıklamalardan anlaşıldğına göre, Öğrencilerimiz için en iyi seçim yapılmış. Ama en iyi seçim yapıldığını eğitimciler biliyorlardı. Ancak, Akkuşlular ve gurbetteki Akkuşlular aynen biz site yönetimi gibi net bilgiye sahip değildi. Bu haberden sonra konu net olarak ortaya çıktı. Öğrencilerimizin gittiği Erbaa ilçesindeki okulun da resimleri olursa seviniririz.

    Size bir ricamız var. Lütfen Çökek köyü okulunu bize fotoğraflar ile tanıtın. Öğrencilerimizin derste, bahçede, oyun oynarken fotoğraflarını çekip sitemize gönderin. Sizlerin aracılığı ile çökek okulunu tanıyalım. Sizleri tanıyalım. Çökek köyünün doğal görüntüsünü görelim. Ne dersiniz bize sitemize yardımcı olurmusunuz. Site Yönetimi İhsan ÇAM İhsan GÜNEŞ
    Mail Adresi: webmaster@akkusilcesi.com yada ihsancam64@hotmail.com

  3. O bölgelerde (Güldere ve Salman’da) uzun yıllar görev yapmış biri olarak konuyu yakınen biliyorum. Şu anki mevcut şartlarda oradaki insanlara değişik seçenekler (Örneğin Salman Merkez İ.Ö.O. – Akkuş YİBO vb.) sunulsa yine Güldere İlköğretim Okulu’nu tercih ederler. Akkuş olarak konuyu çözmek istiyorsak – O insanların da rızası dikkate alınacaksa – Çözüm 1. Salman’a YİBO. Çözüm 2. Kargı’ya 8 yıllık İlköğretim Okulu.
    2.Çözüm biraz riskli aslında. Buralar sürekli göç verdiğinden ileride öğrenci potansiyeli düşebilir. Yine dağınık bir bölge olduğundan, taşıma ve personel sıkıntısı mutlaka yaşanacaktır. Onun için 1. çözüm üzerinde durulmalı bence. Onun için de Sedayi Bey’in ve Milli Eğitim Müdürümüzün verdği uğraşlara ben yakınen şahidim.
    Ben burada bir kez daha Sedayi Hocamı kutlamak istiyorum. Şube Müdürlüğünün yanında sanki okul müdürü gibi öğrencilerle tek tek ilgilenen bir yönetici. Ben Akkuş’tan gönderdim Güldere’ye, Mevlam kayıra veya Erbaa düşünsün demiyor. Öğrencilerin dert ve sorunlarını paylaşıyor. Sedayi Beyin yaptığı bu ziyaret ilk değil son da olmayacak. Ayda bir veya iki ayda bir bu denetim ve ziyaretler yaşanacaktır. Kolay gelsin Sedayi Hocam. Çalışmalarınızda başarılar.

  4. Sedayi Hocam sonuna kadar haklı. Akkuş’ta , çevre il ve ilçelerde çok dağınık bir yerleşim olduğu için veliler kendine yakın olan okulları tercih ediyor.
    Siteniz bu konuyla ilgili haber yapıyorsa bence ilgili kurumların yanında öğrenci velilerinin ve vatandaşlarında bir görüşünü alsaydı böyle bir çıkarımda bulunmazdı.

  5. Sayın Sedayi Hocam, Öncelikle selamlarımı iletiyor saygılarımı sunuyorum. Site Yönetimi adına yazılan yoruma anlaşıldığı kadarı ile çok kızmışsınız. Geniş açıklama için teşekkür ederiz. Bu sitenin neden kurulduğunu sizlerde ve Akkuşlularda çok iyi biliyor. Akkuş’a hizmete ve Akkuş’a hizmetlerin çabuk gelmesi için kuruldu. Dolayısı ile bu düşünce ile kurulan ve 12 senedir yayında olan bir sitenin haberlere yorum yapması, merak edilen soruları sorması kadar olağan bir durum olabilir mi? biz bu işi hep yapıyoruz. Şimdiye kadar sıkıntı yoktu da şimdi ne oldu sayın hocam? Sitemizin haberlere yorumları sayesinde Akkuşlular onlarca bilgiye ulaşmış oldu. Kusura bakmayın ama, site yönetimi olarak bu yazdığınız yorum ile, Akkuş İnternet sitesini topa tutarak yada belki aklınızdan geçmiştir. “azarlayarak” değilde Akkuş Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür yardımcı olarak merak edilen konuya cevap şeklinde verseydiniz inanın çok daha iyi olurdu. Hocam, bizler alışkınız belki sizin düşündüğünüz tarz ile fırça yemeye, sizinde canınız sağ olsun. Şimdi derseniz ki, ben Sadayi AlTUN olarak size cevap veriyorum diyorsanız. Onada katılmıyoruz. Biz yorumumuzda sizi hedef almadık ki, biz cevap hakkını kurumlardan bekliyoruz. Ama derseniz ki kurum adına cevap verdim derseniz. Gene olmadı bir kurum yetkilisi bu şekilde kişileri azarlayıcı yada fırça atıcı cümleler ile cevap veremez. Bir alınganlık göstermiş ve kızgınlık anında yazmış olduğunuz bu yorum inanın Olmadı Sedayi Hocam, inanın olmadı bu sefer. Bizler, sizlere değer veriyor ve saygı duyuyoruz. Bu konuyu da böylece bilesiniz. Bir diğer konuda biz yorumumuzda sakın ha site takipçileri yorum yapmasın biz onların yerine yorum yapıyoruz diye bir şey yazmadık. İsteyen site takipçisi elbette yorumunu yazabilir. Konuyu farklı boyutlara sürüklüyorsunuz. Yorumunuzda ısrarcı iseniz. Lütfen açıklayın bu yorumu şahsınız adına mı yaptınız. Kurum adına mı yaptınız? Ama bir alınganlık ve kızgınlık anında yazdım derseniz, sizlerin ve bzilerin son yorumlarını kaldırabiliriz.

  6. Sayın İhsan ÇAM. Haberle ilgili yorumunu okuyunca hayrete düştüm. İl dışına öğrenci taşınması garibine gitmiş. Sanki ülke dışına öğrenci taşınıyormuş gibi yazmışsın. Buraya 8 yıldır öğrenci taşımacılığı yapılıyor. Ordunun başka bir ilçesinden Giresun iline bağlı bir ilçeye, Yine Giresindan Ordunun ilçelerine taşıma yapılmaktadır. Sonra siz Güldere’ye öğrenci taşıması yaptığımız yerleşim yerlerini biliyor musunuz? İrtibatları hep Erbaa ilçesiyle. Her gün 6-7 araç Erbaa ilçesine yolcu taşıyor. Buradaki öğrencileri 5 Km.lik kulağının dibindeki okullara taşımayıp 20 Km. uzaklıktaki Salman Beldesine mi taşıyalım. Bu köylerin çözümü ancak bu şekilde oluyor İhsan Bey. 2003 yılından önce oradaki öğrenciler nasıl öğrenim hayatlarına devam ediyormuş önce onu bir araştır. Sonra her habere bir eleştiri ve yorum getiriyorsun. Bırak yorumu okuyucular yapsın. Eğer bilgiye ihtiyacın varsa ilgili kuruma telefon edip ilgili mevzuatlar hakkında bilgi alabilirsin. Ha unutuyordum. Erbaa ilçesinden de bizim Seferli İlköğretim Okulu’nada öğrenci taşınıyor. Erbaa İlçe Milli eğitim Müdürlüğünü bir ara da onlarda bu sorunu çözsünler. Kal sağlıcakla….

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
19AboneAbone Ol

Çok Okunanlar