16 Nisan 2024 Sal

Akkuş Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Çolakoğlu; Birleşik Krallık’a gerçekleştirilen “Apprenticeships for Workplace Learning in the Creative and Cultural Sectors and Schools” başlıklı Çalışma Ziyareti katıldı. İzlenimlerini Sitemiz Okurları İle Paylaştı

Birleşik Krallıkta olduğu gibi mesleki eğitimde stajyerlik 1 yıl’a kadar ve stajyere maddi destek sağlanarak yapılmalıdır.

Akkuş Meslek Yüksekokulu

Müdürü Mehmet Çolakoğlu;

Birleşik Krallık'a gerçekleştirilen

"Apprenticeships for Workplace Learning in the Creative and Cultural Sectors and Schools"

başlıklı Çalışma Ziyareti katıldı.

İzlenimlerini Sitemiz Okurları İle Paylaştı

Akkuş Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Okt. Mehmet Çolakoğlu 30 Mart – 4 Nisan tarihleri arasında Birleşik Krallık Birmingham şehrinde gerçekleştirilen "Apprenticeships for Workplace Learning in the Creative and Cultural Sectors and Schools" başlıklı Çalışma Ziyareti katıldı.

Mehmet Çolakoğlu  çalışma ziyareti süresince edindiği en önemli tespitin Birleşik Krallıkta Mesleki Eğitim faaliyetlerinin öğrenci merkezli yapılandırılması olduğunu ifade etti.

Çolakoğlu; ziyaret ile ilgili aşağıdaki hususların altını çizdi.

‘’Öncelikle belirtmem gereken Birmingham şehrinde faaliyette bulunan mesleki eğitim kurumlarının hemen hemen hepsinin özel sektör kuruluşu olmasıdır. Bu durum söz konusu mesleki eğitimde rekabete dayalı bir sistemin gelişmesini sağlamaktadır ‘’ Çalışma ziyareti sonunda tespit ettiğim diğer önemli bir hususta mesleki eğitimin öğrencilerinin creative becerilerinin ortaya çıkarılmasına yönelik yapılmasıdır. Bu durum genç insanların öz güven ve motivasyonuna çok fazla katkı sağlamaktadır.

  Çalışma ziyareti sonunda tespit ettiğim ve ülkemizdeki Mesleki Eğitim Kurumlarını ve Öğrencilerini ilgilendiren hususlar aşağıdaki gibidir.

Meslek Yüksek Okullarındaki eğitim faaliyetleri uygulamaya dayalı ve öğrenci merkezli yapılmalıdır.

Mesleki Eğitime katılan öğrencilerin creative (yaratıcı) yönünü ortaya çıkaran faaliyetlere ağırlık verilmelidir.

Mesleki Eğitim sistemi içine işveren ivedilikle entegre edilmelidir.

Mesleki Eğitimde İşverenin rolü artırılmalı ve işveren ile okul işbirliği sağlanmalıdır. 

Birleşik Krallıkta olduğu gibi mesleki eğitimde stajyerlik 1 yıl’a kadar ve stajyere maddi destek sağlanarak yapılmalıdır.

Mesleki Eğitim faaliyetinde bulunan eğitimcilere performansa dayalı ücret ödenmelidir.

Akkuş Meslek Yüksekokulu Müdürü Okutman Mehmet ÇOLAKOĞLU'na İzlenimlerini Sitemiz Takipçileri İle Paylaştığı İçin Çok Teşekkür Ediyoruz.

 

Related Articles

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
18AboneAbone Ol

Çok Okunanlar