25 Nisan 2024 Per

Akkuş Merkezden Argan Yaylasına dağ patika koşusu düzenlensin

Akkuş-Argan Yaylası Dağ Patika Koşusu

Akkuş Merkezden Argan Yaylasına dağ patika koşusu etkinliği düzenleme projesini İhsan ÇAM ve Akkuş İlçesi İnternet Sitesi olarak öneriyoruz.

Argan yaylasında kışın etkinlikler yapılıyor. Ancak yazın herhangi bir etkinlik pek yapılmıyor. İlçe turizmine katkı sağlayacağı düşüncesi ile Akkuş Merkezden Argan Yaylasına dağ patika koşusu etkinliği düzenleme projesinin gerek Belediye gerek ise Kaymakamlığın destekleri ile gerçekleşmesi halinde faydalı olacağına inanıyoruz. Zamanlama açısından Ağustos ayının 15-25 tarihleri arasına denk gelir ise gurbetçilerin de büyük katılımı olacağını söyleyebiliriz. Bu vesile ile herkes Akkuş Yaylasını görmüş olacak. Gerek yaylada gerek ise ilçe merkezinde bu koşu yarışması bağlı olarak bir çok değişik etkinliklerde yer alabileceğini tahmin ediyoruz.

Öneri İhsan ÇAM ve Akkuş İlçesi İnternet Sitesinden; Değerlendirme ise Akkuş Kaymakamlığı ve Akkuş Belediyesinden olup halkın da istekleri olur ise zaten gerçekleşmemesi diye bir konu olmaz. Şimdiden hayırlı olsun dileklerimiz ile

Not: Argan yaylası fotoğrafında yer alan küçük fotoğraf https://skyerciyes.com sitesinden alınmıştır.

Argan Yaylası Hakkında Kısa Bilgi

  • Türü:Ekoturizm Alanı
  • Adı:Argan yaylası
  • İli:Ordu
  • İlçesi:Akkuş
  • Mevkii:Ordu-Akkuş-Argan yaylası
  • İl ve İlçe Merkezine Uzaklığı (km):Akkuş: 4 km
  • Yükselti (m):1585
  • Bakı:Kuzey, Güney, Doğu, Batı
  • Eğim (%):10

Örnek alınması bağlamında Kayseri’de düzenlenen benzer bir projeyi faydalanılmak üzere yayınlıyoruz.

Katılım Koşulları ve Kurallar

1. Genel Bilgi

Erciyes Hacılar Kapı – Tekir Kapı  12K Trail, Kayseri ili sınırları içerisinde yer alan 3917 m. yüksekliğindeki Erciyes Dağı’nın doğu eteğinde koşulan 12 km uzunluğunda  830 m+ irtifa kaybı içeren bir dağ patika koşusudur. Koşu,

2 Temmuz 2022 tarihinde saat 09:00’de Erciyes Dağı/Hacılar kapı kayak merkezinden başlar ve Tekir kapı kayak merkezinde son bulur. Katılımcıların kısmi yeterlilik esasına göre, 3 saat içerisinde parkuru tamamlamaları gereklidir. Kısmi yeterlilik, katılımcıların karşılaşabilecekleri doğa koşullarında güvenli bir şekilde koşularına devam etmelerine olanak sağlayacak malzemeleri yanlarında taşımaları anlamına gelmektedir.

2. Katılım Şartları

Koşu

18 yaşın üzerinde  herkesin katılımına açıktır. Ancak, koşunun dağ koşullarında gerçekleştirileceği dikkate alındığında, katılımcıların dağ ve patika koşularında deneyimli olması önerilir. Katılımcıların 2 Temmuz 2022 tarihinde geçerli  ve koşmalarına engel olmadığını belirtir bir sağlık belgesine  veya ilgili bir spor federasyonundan onaylı sporcu lisansına sahip olmaları gerekmektedir. İlgili belgeler koşu öncesi organizasyona ibraz edilecektir.

3. Kayıt

a) Kayıt şekli

Koşuya sadece kayıtlı koşucular katılabilir. Kayıtlar skyerciyes.com web sitesi üzerinden gerçekleştirilecektir. Son kayıt tarihi

18 Haziran 2022’dir. Maksimum katılımcı sayısı 250 kişi ile sınırlandırılmıştır. Kayıtlar bu limite ulaşıldığında son kayıt tarihi beklenmeden kapatılacaktır. Organizasyon belli koşullarda ek sporcu kaydı yapma hakkına sahiptir. Yapılan her kayıt kişiye özeldir. Kayıt devrine veya bir katılımcı yerine başka birisinin koşmasına izin verilmeyecektir.

b) Kayıt ücreti

Kayıt ücreti

1 Nisan 2022 tarihine kadar 200 TL2 Nisan- 18 Haziran 2022 tarihleri arasında ise 250 TL‘dir.Organizasyon belli koşullarda kayıt ücretinde indirim yapma hakkına sahiptir. Kayıt ücretinin 1 Nisan 2022’dan itibaren kayıt sırasında (banka transferi için kayıttan itibaren 3 gün içerisinde), daha önce gerçekleşen kayıtlar için ise en geç 30 Haziran 2022 tarihine kadar web sitesinde belirtilen yöntemlerden biri ile ödenmiş olması gerekmektedir. Kayıt ücreti miktarında ödeme tarihi temel alınır. 2 Nisan 2022’ a kadar ödenmemiş kayıt ücretleri otomatik olarak artacaktır. Kayıt ücreti 18 Haziran 2022‘ye kadar ödenmemiş kayıtlar iptal edilir. Maksimum katılımcı sayısı nedeniyle kayıt kapatılması durumunda kayıt ücretini ödemiş katılımcı sayısı dikkate alınır. Kesin katılımcı listesi belirlenirken kayıt ücretini ödemiş katılımcılara daha erken kayıt olmuş ancak kayıt ücretini ödememiş olan katılımcılara göre öncelik tanınacaktır. Organizasyon belli koşullarda kayıt ücretinde indirim yapma hakkına sahiptir. Kayıt ücreti aşağıdakileri kapsamaktadır:

  • Koşu öncesi ve sonrasında Kayseri Otobüs terminalinden ve Kayseri havaalanlarından Kayseri Kayak merkezi çevresindeki otellere ulaşım
  • Göğüs numarası
  • Zaman ölçümü
  • Koşu t-shirtü
  • Parkur boyunca ara noktalarda yiyecek, içecek ve medikal destek
  • Koşu öncesi makarna partisi
  • Koşu sonrası yemek
  • Koşuyu başarı ile bitiren katılımcılar için madalya

c) Kayıt iptali

Yapılmış olan bir kayıt

10 Nisan 2022 tarihine kadar iptal edildiği takdirde kayıt ücreti bir ay içerisinden geri iade edilir. Bu tarihten sonra yapılacak iptallerde kayıt ücreti iade edilmeyecektir. Sağlık sorunları nedeniyle yapılan iptallerde gerekli sağlık raporu ibraz edildiği takdirde kayıt ücreti iade edilir. Kötü hava koşulları veya benzeri organizasyonun kontrolü dışındaki sebeplerden dolayı koşu durdurulur veya iptal edilirse kayıt ücreti iade edilmez.

4. Koşu Paketinin Teslimi

Katılımcıların göğüs numarası ve diğer malzemeleri içeren koşu paketlerini aşağıda belirtilen tarih ve saatlerde Tekir Yaylası Erciyes A.Ş. önünde yer alan kayıt alanından teslim almaları gerekmektedir. Kayıt alanının konumuna

http://tinyurl.com/oyjqcov  adresinden ulaşabilirsiniz.

  • 1 Temmuz 2022 Cuma – 13:00-22:00
  • 2 Temmuz 2022 Cumartesi – 05:00-06:30

5. Koşu Startı

2 Temmuz 2022 tarihinde saat 09:00’de Erciyes Dağı/ Hacılar kapı kayak merkezinden başlar. Katılımcılarımız araçlarla başlangıç noktasına 07:30 da Erciyes Kayak Merkezinden başlangıç noktasına taşınacaktır. Katılımcıların koşu başlangıcından en geç 30 dk önce (08:30) başlangıç alanında olmaları gerekmektedir. Başlangıç alanında, katılımcıların giysilerini değiştirebilecekleri yerler ve çanta teslim bölgesi yer alacaktır. Katılımcılar teslim ettikleri çantalarını göğüs numaralarını göstererek koşu sonunda geri alabilirler. Çanta teslim bölgesi haricinde başka bir yerde bırakılmış olan eşyalardan organizasyon sorumlu değildir.

6. Koşu Güzergahı

Erciyes 12K Trail, Erciyes Dağı/Hacılar kapı kayak merkezinden başlayıp, yarışın

5,5K’sınde yalçın alt istasyon CP den geçerek 6,5K mesafe sonrasında Tekir kapı kayak merkezinde (12K) biter. Koşu, stabilize yol ve kayalık ve toprak karışımı ince patika yollarda koşulacaktır. Koşu güzergâhı parlak bantlar ve diğer yöntemler ile işaretlenecektir. Belirlenmiş olan güzergâhın dışına çıkmak ve kestirme yol kullanmak diskalifiye sebebidir.

  • Yalçın Alt İstasyon (CP)

7. Zaman Limitleri

Zaman limitine takılan, sakatlık nedeniyle devam edemeyen veya koşudan kendi isteğiyle çekilen katılımcılar organizasyon ekipleri eşliğinde bitiş alanına ulaştırılacaktır. Dağ koşulları nedeniyle bitiş alanına ulaşım uzun süreli yürüyüş gerektirebilir. İki ara nokta arasında problem yaşayan ve koşuya devam edemeyen katılımcılar en kısa sürede organizasyona haber vermeli ve en yakın ara noktaya geri dönmelidir.

8. Çevre Duyarlılığı

Koşunun yapılacağı bölge Türkiye’nin önemli bir dağıdır. Katılımcıların çevreye saygılı olmaları, çöplerini ara noktalardaki çöp bidonları haricinde dışarıya atmamaları ve doğal ortamı tahrip etmemeleri gerekmektedir. Bu hususlara dikkat etmeyen katılımcılar diskalifiye edilecektir. Çöp miktarını azaltabilmek için ara noktalarda plastik bardak bulunmayacaktır. Her katılımcının kendi bardak ve su kabını taşıması gerekmektedir. Parkur işaretlemesinde çevreye duyarlı işaretleme ürünleri kullanılacaktır.  Kullanılan bütün işaretleme bantları koşunun hemen ardından toplanacaktır. Elimizde olmayan nedenlerle uçan veya kaybolan işaret bantları 3 ay içerisinde doğaya zarar vermeden kendiliğinden eriyerek ortadan kalkacaktır.

9. Güvenlik ve Sağlık

Organizasyon, kötü hava koşulları oluşması durumunda (örn. yoğun sis, fırtına) katılımcıları tehlikeye atmamak ve sağlıklı koşullarda koşmalarına olanak sağlamak amacıyla koşuyu durdurma, kısaltma veya iptal etmeyi de içerebilecek değişikleri yapma hakkına sahiptir. Bu tür değişiklikler olduğu takdirde koşu öncesinde veya koşu sırasında ara noktalarda katılımcılara bildirilecektir. Katılımcılar verilen kararlara uymakla yükümlüdür. Yerleri koşu öncesinde duyurulmak kaydıyla, koşu boyunca önemli ara noktalarda ve organizasyonun gerekli gördüğü yerlerde medikal destek ve arama kurtarma ekipleri bulunacaktır. Bu ekipler gerekli gördükleri takdirde katılımcıları sağlık kontrolünden geçirebilir ve koşmaya engel veya sağlık açısından riskli bir durum olduğuna kanaat getirdiklerinde ilgili katılımcıların koşuya devam etmesini engelleyebilir. Katılımcılar verilen kararlara uymakla yükümlüdür.

10. Zorunlu Malzemeler

Koşu süresince katılımcıların aşağıdaki listede yer alan malzemeleri yanlarında bulundurmaları zorunludur:

  • Koşu ayakkabısı
  • Göğüs numarası (görülür biçimde vücuda iliştirilmiş olmalıdır)
  • Düdük
  • Cep telefonu (organizasyon ve acil durum telefon numaraları kayıtlı olmalıdır)
  • En az 1 L kapasiteli su kabı (ara nokta çıkışlarında dolu olmalıdır)
  • Bere, bandana veya şapka
  • Elastik, kendinden yapışkanlı bandaj (min. 1 m)

Bu malzemeler göğüs numarası teslim edilirken ve koşu sırasında herhangi bir noktada kontrol edilebilir. Kontrol sonucunda zorunlu malzemelerden herhangi birisine sahip olmadığı belirlenen katılımcı diskalifiye edilecek ve koşuya devam etmesine izin verilmeyecektir. Eğer zaman ölçüm çipi kullanıldıysa, yarış bitiminde geri iadesi gerekmektedir. Eğer geri iade edilmediyse, katılımcıdan ücreti tahsil edilecektir. Yukarıdaki listeye ek olarak, aşağıdaki malzemelerin de bulundurulması önerilir:

  • Patika Koşu Ayakkabısı
  • Yiyecek (örn. enerji jelleri veya barları)
  • Güneş gözlüğü
  • Güneş kremi
  • Baton

Baton ile koşan katılımcıların koşu boyunca batonlarını yanlarında taşımaları gerekmektedir, herhangi bir noktada batonlarını bırakamazlar.

11. Diskalifikasyon ve Cezalar

Aşağıda listelenmiş olan davranışlar

doğrudan diskalifiye sebebidir:

  • Kestirme yol veya yöntem (örn. taşıt) kullanmak.
  • Ara noktalar haricinde destek almak.
  • Yardıma ihtiyacı olan bir katılımcıyı yalnız başına bırakmak ve yardım etmemek.
  • Doğal ortamı tahrip etmek veya çöp atmak.
  • Sağlık personeli tarafından kontrol edilmeyi reddetmek.
  • Sağlık personeli, arama-kurtarma ekipleri veya organizasyon tarafından verilen kararlara (örn. yarışa devam etmeme), uyarı ve yönlendirmelere uymamak.

Diskalifiye edilen koşucuların koşuya devam etmesine

izin verilmez  Batonlu koşuculara koşuyu bitirmeden önce batonlarını bıraktıkları takdirde ve zorunlu malzemeleri bulundurmayan veya organizasyon tarafından kontrol edilmelerini reddeden sporculara 30 dakika zaman cezası verilecektir.

12. Sonuçlar

Koşu sırasında kısmi ve sonrasında kesin sonuçlar

skyerciyes.com web sitesinden yayınlanacaktır. Koşu sonrasında sıralama aşağıda belirtilen gruplara göre yapılacaktır: Organizasyon istediği zaman değişiklik yapma hakkına sahiptir.

  • Genel Klasman
  • Erkek/Kadın 40- (1983-2003)
  • Erkek/Kadın 40+ (1981-1971)
  • Erkek/Kadın 50+ (1971 ve öncesi)

13. Ödüller

Erciyes 12K herhangi bir maddi ödül vermemektedir. Yarışı başarı ile bitiren her katılımcıya madalya verilecektir. Yaş gruplarında Kupa verilecektir. Koşuyu genel kadın ve genel erkek kategorilerinde ilk 3 sırada tamamlamış olan katılımcılara çeşitli ödüller verilecektir. 1.lere Alanya Ultra Trail 2023, 17K’ya ücretsiz katılım hakkı 2.lere Alanya Ultra Trail 2023, 17K’ya ücretsiz katılım hakkı 3.lere 3 gün Ücretsiz Erciyes Kayak Liftleri Kullanım Hakkı

14. Görsel Materyal Hakları ve Kullanımı

Kayıtlı katılımcılar etkinlik boyunca çekilmiş olan fotoğraf ve videolarının organizasyon tarafından tanıtım amaçlı kullanılmasına izin vermiş sayılırlar.

15. Feragatname

Erciyes Ultra Sky Trail’e kendi istekleri ile kayıt olmuş katılımcılar koşu kurallarını ve bu kurallarda yapılabilecek değişiklikleri kabul etmiş sayılırlar. Organizasyon, katılımcılar tarafından gerçekleştirilen veya katılımcıların maruz kaldıkları maddi ve manevi zararlar ve kazalardan sorumlu tutulamaz.

Related Articles

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
18AboneAbone Ol

Çok Okunanlar