27 Temmuz 2024 Cts

Çanakkale İlinin 6 Minareli En Büyük ve Türkiye’nin sayılı Camilerinden Olan 18 Mart Hatime Ana Ulu Cami Sizlere Tanıtıyoruz.

Çanakkale İlinin

6 Minareli En Büyük ve

Türkiye’nin sayılı Camilerinden Olan

18 Mart Hatime Ana Ulu Cami

Sizlere Tanıtıyoruz.

Akkuş İlçesi İnternet Sitesi Yapımcılarından İhsan ÇAM 2022 Mat Ayında Çanakkale İline Yaptığı Gezide Türkiye’nin Sayılı Camilerinden Olan muhteşem eseri ziyaret etti. Namaz Kılıp Fotoğraflar çekti. Görülmeye değer bu Allah’ın evi hakkındaki bilgiler ve fotoğraflar ile sizleri başbaşa bırakıyoruz.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Kampüsü’nde İÇDAŞ tarafından yapımı tamamlanan 18 Mart Hatime Ana Ulu Camisi’ 28 Ocak 2022 yılında ibadete açıldı.

Yapımına 2019’da başlanan ve aynı anda 10 bin kişinin ibadetine imkan sunan cami, 6 minaresiyle de dikkati çekiyor.

Toplamda 5 bin 244 metrekare alandan oluşan camide, taç kapı girişiyle vurgulanan iç avlu bulunuyor

Ana yapıda 2 bin metrekare bodrum kat, 2 bin 25 metrekare zemin kat, 762 metrekare mahfil katı ibadet alanı olarak önem kazanıyor.

Camiye, 22 kubbe ile kare formunda tasarlanan avlu kısmına 3 farklı yönden açılan kapılarla ulaşılıyor.

Bodrum katında tuvalet ve abdesthaneler, atölye alanları, çocuk oyun salonu, kütüphane, toplantı, derslik ve seminer odaları yer alan caminin oturum alanı 4 bin 800 metrekare, bahçe alanı 14 bin 200 metrekareden oluşuyor.

60 metrelik iki şerefeli 4 minare ile 55 metrelik tek şerefeli 2 minaresi bulunan cami, kentin en büyük ibadethanesi olma özelliğini taşıyor.

“Minareleri şehitlik bölgesini kucaklıyor”

Related Articles

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
19AboneAbone Ol

Çok Okunanlar