28 Mart 2024 Per

MELİK MEHEMMED GAZİ TÜRBESİNİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR ZEYTİN DALI HAREKÂTI ŞEHİDİ TANER KART İÇİN ANIT ALAN OLUŞTURULUYOR

TARİHİ TÜRBEDE ÇALIŞMALAR TAM GAZ

MELİK MEHEMMED GAZİ TÜRBESİNİN

ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

ZEYTİN DALI HAREKÂTI ŞEHİDİ

TANER KART İÇİN ANIT ALAN OLUŞTURULUYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Akkuş ilçesine bağlı Tuzak Mahallesi’nde bulunan ve yaklaşık 900 yıllık olduğu belirtilen Melik Mehemmed Gazi Türbesi’nin çehresini değiştirecek olan çevre düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Ekipler ayrıca alan içerisinde kabri bulunan Şehit Taner Kart için de anıt alan oluşturuyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi kentin tarihi ve kültürel mirası olan yapıları geleceğe taşımaya devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve gelmesinin ardından artan restorasyon çalışmaları ise tüm hızıyla sürüyor.

Bu kapsamda önemli çalışmalara imza atan Ordu Büyükşehir Belediyesi, Başkan Güler’in göreve gelmesinin ardından geçen 27 aylık süre zarfında il genelinde her biri önemli tarihi geçmişi olan 3 adet cami, Osmanlı dönemine ait 5 adet çeşme, 2 adet türbe ve 2 adet kilisede restorasyon ve çevre düzenleme çalışması gerçekleştirdi.

MELİK MEHEMMED GAZİ TÜRBESİ MODERN BİR GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR

İl genelinde restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri bu kapsamda geçtiğimiz yıllarda restorasyonunu tamamladığı Akkuş ilçesine bağlı Tuzak Mahallesinde yer alan Melik Mehemmed Gazi Türbesi’nin çevresini modern bir görünüme kavuşturacak olan çalışmalarına devam ediyor.

Anadolu’nun kapılarının Türklere açılmasında büyük rol oynayan Danişmentliler Beyliği’nin kurucusu Danişment Gazi’nin oğlu Melik Mehemmed Gazi’ye ait olan türbe de Melik Mehemmed Gazi’nin yanı sıra koruması ve komutanlarının definleri de yer alıyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin hummalı bir çalışma yürüttüğü türbede şuana kadar birçok çalışma hayata geçirildi. Bu kapsamda türbenin giriş yoluna yapılacak olan hatıl duvarının temeli ve betonları atılarak andezit taş ile kaplandı. Yürüyüş yolunun tesviyesi yapılırken bordürleri çekilerek andezit taş kaplaması uygulandı. Öte yandan kaba inşaatı tamamlan WC ve şadırvanın gider ve su bağlantıları çekilerek sıvaya hazır hale getirildi.

Related Articles

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
18AboneAbone Ol

Çok Okunanlar