28 Mart 2024 Per

2015 Yılında Akkuş’a Eğitim Yatırımı Yok

camlicaokulyrd18

 

 

 

Ordu Meb Müdürlüğü açıkladı

2015 Yılında

Akkuş'a Eğitim Yatırımı

Bulunmamaktadır.

 

"2015 yılında İlimiz Akkuş ilçesine yapılacak Bakanlığımız tarafından henüz onaylanmış eğitim yatırımı bulunmamaktadır.

 ORDU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ"

22.05.2015

21 Mayıs 2015 Tarihinde Akkuş İnternet Sitesi Yapımcılarından İhsan ÇAM Olarak

Ordu Milli Eğitim Müdürlüğüne Aşağıdaki Soruları Sordum.

"Sayın Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sayın İl Milli Eğitim Müdürüm. Bilindiği gibi Ünye İlçesinde Meslek yada benzeri alanlarda 15 adetten fazla lise bulunmaktadır. ( Meslek Lisesi, Sağlık Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi gibi.) Sayın müdürüm sormak isterim. Ünye İlçe de Akkuş İlçe değilmi? Ünye'de öğrenci varda Akkuş'ta yokmu? Ünye'deki Öğrencinin meslek lisesinde okuma şansı varda Akkuş'taki öğrencin elinden neden bu şans alınıyor? Ünye Nüfusu fazla derseniz tamam Ünye Nüfusunun diyelim ki nüfusu 118 bin ise Akkuş'un da 25 bin cıvarında oranlama yaparsak Ünye'de 15 meslek lisesi varsa Akkuş'ta en az 3 tane olması gerekmiyor mu? hangi açıdan, hangi gözle bakılırsa bakılsın. Akkuşlu öğrencilerin eğitim hakkı ellerinden alınıyor. Akkuşlu öğrenciler başka illere okumak üzere gönderilmesi mecbur ediliyor. Akkuş'tan ayrılan öğrenci de bir daha Akkuş'a dönmüyor. Bu mantıkla sadece Akkuş'a haksızlık yapılmıyor. Ordu iline de haksızlık yapılıyor.

 

Şimdi sormak isteriz. Akkuş İlçesinde İmam hatip lisesi dışında 2015 yılında yada 2016 yılında kaç tane meslek yada endüstri yada bu alanda diğer liselerden kaç tane açılacak? Bu konu Ordu Milli Eğitim Müdürlüğünün gündeminde varmı? yok mu? Biz Akkuşlular olarak çok acele hemde çok acele Akkuş ilçesine meslek lisesi yada benzeri liselerden en az iki tane istiyoruz. Akkuş'a bu liselerden açılacak mı? e-mail ile cevap verirseniz çok sevinirim.

İhsan ÇAM 

 

ORDU MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜN CEVABI

"2015 yılında İlimiz Akkuş ilçesine yapılacak Bakanlığımız tarafından henüz onaylanmış eğitim yatırımı bulunmamaktadır.

 ORDU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ"

22.05.2015

 

Analiz: 2015 yılının daha yarısına gelmeden bu üzücü haberi sizlere duyurmak elbette bir Akkuşlu olarak beni üzmektedir. Bilindiği gibi 22 Mayıs 2015 tarihinde Ordu-Giresun Havalimanı hizmete açıldı. Ordu Uçuyor diye başlıklar atılıyor.

İyi de Akkuş ne zaman uçacak? Akkuş ne zaman meslek lisesi yada Endüstri meslek lisesine kavuşacak?

Allah aşkına Akkuşlu Ordu Havalimanından daha fazla yatırım mı istiyor ki! Akkuş'a meslek lisesi çok görülüyor.

Yada Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü gündeminde neden Akkuş ilçesine Meslek lisesi açılması konusu gündemde değil.

Ordu Milli Eğitim Müdürlüğünün Akkuş'a meslek Lisesi açılmasının gündeminde olmadığını anladık da, Peki Akkuşlu siyasilerin, Akkuş'u Ordu'da temsil eden Encümenlerin gündeminde Meslek lisesi varmı? yok mu? doğrusu merak ediyoruz. Akkuş Kaymakamlığının, Belediyenin ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün gündeminde Akkuş'a meslek lisesi açılması konusu var mı? yok mu doğrusu merak ediyoruz?

Yada Ordu Milletvekillerine bu konunun aktarılıp, aktarılmadığını, aktarıldı ise neden Ordu Vekillerinin konuya destek vermediklerini inanın çok merak ediyoruz.

Beyler, Bayanlar, Yetkililer, Görevliler ve Siyasiler ile Akkuş Belediyesi sizlere sesleniyorum. İş işten geçince gelen hizmetinin inanın fazla etkisi olmuyor. Örnek mi istersiniz hepimizin bilindiği gibi grup yolları yavaş yavaş asfaltlanıyor. Köy içi yollar genişletiliyor peki bu kadar ulaşım hizmeti olmasına rağmen Akkuş nüfusu artıyor mu? azalıyor mu? cevap azalıyor. Peki bu yollar 20 sene 30 sene önce yapılsaydı. İlçeden bu kadar göç olur muydu? elbette olmaz dı? demek ki hizmet iş işten geçince değil zamanında gelecek. 2015-2016 yılında Akkuş'a meslek liselerinden en az 2 tane açılmaz ise Akkuş eğitim göçü verecek ve nüfus azalacaktır. Bu kaçınılmazdır. Eğitim konusuna gerekli önem gösterilmez ise vede hep meslek lisesi ileri tarihi alınır ise, hep ötelenirse ve yetkililer ve görevliler konuya yeteri kadar sahip çıkmaz iseler. Akkuş için iyi günler bizi bekliyor diyenlerin doğru mu söylediğini yoksa hayal mi ettiklerini düşünmekte fayda vardır. Yada acele etmeyin. Ordu merkezin veya Milli Eğitim Bakanlığı canı isteyince ilçeye okul açsın. Bu süre de 5 sene yada 10 sene sonra olsun fark etmez derseniz. 

Hemen cevap verelim. en fazla 10 sene sonra Akkuş Ünye ilçesinin mahallesi olur. Nüfus azaldıkça kamu kurumları tek tek gidecek. Nüfus az diye hizmetler hiç gelmeyecek sonuç Akkuş Ünye'nin bir ilçesi olsun daha iyi hizmet alırız diyenlerin sayısı artacak. Ünye-Akkuş-Niksar bölünmüş yolu yapılan kadar Akkuş'a en az 2 tane meslek lisesi açılmaz ise bu yol açılınca artık meslek lisesi açılmasına gerek kalmayacaktır. Sanırım konu anlaşılıyor. 

Ama Akkuş'ta halen daha birileri biz daha iyi biliyoruz. En iyisini biz biliyoruz. Uzaktan beri Akkuş'un işleri karışmayın diyen zihniyetler devam ediyorsa diyecek bir şey yok zaten. 

İlçede meslek lisesi için kamuoyu oluşmaz ise bu iş zor olur. Bu güne kadar sitemiz dışında ve şahsım dışında bu konu ile ilgili olarak komuoyu oluşturmak için çaba göstereni ne duyduk nede gördük.

Bu günden itibaren ve hemen şimdi Meslek lisesi açılması için herkes elinden geleni yapması lazım. Bu sene okulun eğitime başlaması için ne gerekiyor ise yapılması lazım. Seneye kalmaması için herkes çaba göstermelidir.

Bir kez daha ifade ediyorum. Ben Ankara'a ikamet ediyorum. Akkuş'a açılan okulda çocuğumun okuma durumu da yok. Benin derdim. Akkuşlu öğrencilerin mağdur olması durumu ve Akkuş ilçesi ile Akkuşlulara yapılan haksızlığı ortaya sermek. Doğduğum ilçeye daha çok nasıl hizmet edebilirim düşüncesi ile hareket ediyorum. 

İhsan ÇAM

ihsancam64@hotmail.com

Related Articles

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
18AboneAbone Ol

Çok Okunanlar