29 Nisan 2024 Pts

7 Sene Önce Bugün Akkuş İlçesinde; Olmasını İstediğimiz Hangi Hizmetin Haberini Sitemizde Yaptığımızı Görmek İstermisiniz? 2 Ocak 2008 Tarihli Haberimiz

Ne dersiniz 7 sene önce dile getirdiğimiz konu Akkuş İlçesinde Olabilir mi?

7 Sene Önce

Bugün

Akkuş İlçesinde;

Olmasını İstediğimiz

Hangi Hizmetin Haberini

Sitemizde Yaptığımızı Görmek İstermisiniz?

2 Ocak 2008 Tarihli Haberimiz

İlçemiz'de Neden Keçiören'deki Gibi Teleferik Olmasın

AKKUŞ İLÇEMİZ MERKEZİNE

NEDEN TELEFERİK YAPILMASIN

Ankara Keçiören Belediyesi, Resimlerde de görüldüğü gibi Keçiören'deki kaleden – parka kadar teleferik yaptı. Sitemiz Yönetiminden İhsan ÇAM sizler için gidip bu güzel çalışmayı görüntüledi

Keçiören Belediyesinin yaptığı bu çalışmayı Akkuş Belediyesi yapabilir mi diye düşündük. Daha önceki haberlerimizde de takip ettiğiniz gibi, her iki belediye başkanı AKDATDER derneğinin 5. kuruluş gecesinde bir araya gelerek sohbet etme imkanı bulmuşlar ve sizleri bu görüntüleri sunmuştuk.

Başkanımız Lütfi EFİL'nde bizler gibi rüyalarından bir olan teleferik yapımı işinde, sanırım Keçiören Belediyesi ile dirsek temasında bulunacaklardır.

Ancak, Belediyemizin diğer büyük şehirlerdeki belediyeler gibi maddi imkanları çok fazla değil, Her Akkuşlu ve ilgili kurumlar ilçemizde böyle bir çalışma yapılacak ise elinden geleni yapmalıdır. Destek olmalıdır. Kaymakamlığımızın, Valiliğimizin, Siyasilerimizin, Bakanlarımızın ve Turizm Bakanlığının özellikle büyük destekleri gerekmektedir.

Meslek Yüksek Okulu, Rüzgar Enerjisi ve İlçe Merkezindeki çok büyük çalışmalardan sonra sanırım sıra teleferik geldi.

Teleferik, Akkuş'a öyle bir yakışır ki İlkbaharda yeşilliklerin içinde yükselmek, kışın ise beyaz örtünün üzerinde yükselmek, düşünmesi bile insanı mutlu ediyor.

Site Yönetimi Olarak Bu Konuyu da buraya kazıyarak yazıyoruz. Er-geç Akkuş'a teleferik yapılacak. Her Akkuş Belediye Başkanın rüyası olan teleferik acaba hangi belediye başkanı dönemine ve hangi kuşaklara nasip olacak merak etmekteyiz.

Belediye Başkanımızın bu konudaki düşüncelerini sitemiz ile paylaşmasını bekliyoruz. Tabii ki kişi ve Kuruluşların düşüncelerini de bekliyoruz.

 

Site Yönetimi: 2 Ocak 2008 günü dile getirdiğimiz Akkuş İlçesine Teleferik Yapılması konusu; acaba İsa DEMİRCİ Başkanın ve Ekibinin gündeminde var mı? İlçeye teleferik yapılacak ise Ordu Belediyesinden de yardım alınabilir. Çünkü Ordu'da teleferik var. Her türlü destek verileceğini düşünüyorum. Diğer yandan Argan yaylasının zirvesine Akkuş Belediyesinin de destekleri ile Bayrak Direği Dikildi ve Türk Bayrağı Akkuş Semalarına çekildi. Bayrak Argan'da dalgalanmaya başlayınca; Teleferik konusu nerede ise şart oldu sanki. Teleferik Akkuş'un imajını değiştirecektir. Bayrağın olduğu yere de bir iki tesis yapınca Akkuş Turistik açıdan cazibe merkezi olacaktır. Hiç kimse gelmese gurbetteki Akkuşluların her biri bir misafir getirse zaten konu çözümlenir.  Sözün özü Akkuş'a Teleferik yakışır.

 

Related Articles

1 Yorum

  1. Bence de güzel olur ama. İşin maliyet yönü bakımından düşünüldüğünde Akkuşun kaldıracağını sanmam. Çünkü Akkuş ilçesi sadece yazın o da en fazla 3 aylık bir dönemde insanlarla doluyor. O da sadece hafta sonları. Onun haricinde insan sirkülasyonu yok. Nüfusun azlığı bakımından işletmesi çok maliyetli olur ve maliyetini karşılamaz diye düşünüyorum. Bir Ankara Keçiören gibi, Ordu Merkez gibi olamaz. Buralarda dakikada yüzlerce insan teleferiğe biniyor. Öncelikle farklı alanlarda turizmi geliştirip insan sirkülasyonunu artırmak gerekli. Ondan sonrası zaten ister istemez teleferiği gerekli hale getirecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
18AboneAbone Ol

Çok Okunanlar