7 Mayıs 2024 Sal

FASULYEDE ORGANİK ÜRETİM BAŞLIYOR

Akkuş Ziraat Odası Başkanlığı olarak yapılacak olan bu önemli çalışma İlçemize ve çiftçilerimize hayırlı olsun

FASULYEDE ORGANİK ÜRETİM BAŞLIYOR

Akkuş Ziraat Odası Başkanlığımızın 2010 yılında Coğrafi İşaret tescili ve Markalaşmasının sağlandığı İlçemizin Milli ürünü olan Akkuş Şeker Fasulyemizin değeri günden güne artmaktadır. En son yaptığımız çalışmamız olan çiftçilerimizin ürettiği fasulyeyi çiftçilerimizden alarak paketlemesi sağlanarak satışa başlanmıştır. Fasulyemize talep günden güne artmaktadır.

Akkuş Şeker Fasulyemiz gerek tadı, gerek şekli, pişme süresi, protein oranı, şişme kapasitesi bir çok kriterleri ile üstünlüğü kanıtlanmıştır. Çiftçimizin alın teri bu Fasulyemizin değerini daha da arttırmak aile ekonomisini, ilçe ekonomisine katkı sağlamak adına ve Akkuş Şeker Fasulyesi adını Dünyaya duyurma adına fasulyemizin Organik olarak üretim çalışmaları bu gün itibari ile başlamıştır.

Likya Organik Organik Ürünler Kontrol ve Sertifikasyon Hizmetleri Ltd. Şirketi Sahibi Gökay ŞAKI ve ekibi İlçemiz köylerinde yetişen Akkuş Şeker Fasulyemizin Organik olarak üretimi sağlanacaktır.

Fasulyemizin Organik üretimi demek, Çevre, toprak, su kaynakları ile havayı kirletmeden, insan, hayvan, bitki ve çevre sağlığını koruyarak, tarımda sürdürülebilirliği sağlamak, tüketiciye sağlıklı, kaliteli ve güvenilir gıdalar üretmektir.Son yıllarda Organik ürün logosu olan ürünler Gerek yurt içi gerek yurt dışı pazarlarında tüketiciler tarafından daha fazla tercih edilmektedir.

Akkuş Ziraat Odası Başkanlığı olarak yapılacak olan bu önemli çalışma İlçemize ve çiftçilerimize hayırlı olsun.

 

Related Articles

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
18AboneAbone Ol

Çok Okunanlar