6 Mayıs 2024 Pts

Akkuş (Köylerinde) Mahallelerinde Mısır ve Fasulye Yetiştirilmesi İle Sulama İşlerinin Çözülmesi Konuları Acilen Masaya Yatırılması Gerekmektedir

Ekim dikim yapılacak alanların iyi değerlendirilmesi gerekmektedir.

Akkuş (Köylerinde) Mahallelerinde

Mısır ve Fasulye Yetiştirilmesi İle

Sulama İşlerinin Çözülmesi Konuları

Acilen Masaya Yatırılması Gerekmektedir.

Akkuş İlçesi genelinde hepimizin bildiği gibi mısır ve buğday ekimi yapılmaktadır. Sulama imkânı ve hava şartları müsait olması durumunda iyi verim alındığı da aşikârdır. Bunun yanında ilçenin özellikle 10 civarındaki köyünde de Meşhur Akkuş Fasulyesi yetiştirilmektedir. Tabii ki sadece bu ürünler yetişmiyor. İlçemiz topraklarında yetiştirilen ürün miktarı saymakla bitmiyor. Patates mi diyelim. Ceviz mi diyelim. Diğer birçok sebze mi diyelim saymakla bitmiyor. Köylü vatandaşlarımızda bu konularda epeyce beceriklidir. Elinden geleni yapmaktadır.

Ancak bazen elinden geleni yapmakta fayda vermiyor. İlla ki hava şartları uygun olacak. İlla ki sulama imkânları iyi olacak. Doğal şartlara yapacak fazla bir şey yok. Ama sulama şartları bizim elimizde, köylü elinde, belediye elinde, Ordu Büyükşehir elinde, muhtarlar elinde illa ki birileri vesile olursa illa ki ilgili kurumlar konuya el atarsa sulama sorunu da bir şekilde çözülür.

Haydi Ordu Büyükşehir Belediyesi, Akkuş Belediyesi, Akkuş Kaymakamlığı, Mahalle Muhtarları ve Köy Halkı el ele vererek sulama işlerinde engelleri aşın. Ne yapmak gerekiyor ise çözüm üretin. Su işi çözülünce verim artacak ve yüzler gülecektir.

Çukur Mahalle Kiren Semtinden Mısır ve Fasulye üretimine ilişkin görüntüler ile sizleri baş başa bırakıyoruz.

Bu vesile ile bu tarlalarda yetişen mısırlardan 2014 Ağustos ayında bizlere de yemek nasip oldu. Fasulyeden de yine yemek nasip oldu. Bu ürünlerin yetişmesi için emek verenlere çok teşekkür ediyoruz. Kendilerinden ve tüm geçmişlerinden Allah razı olsun.

 

Görüldüğü gibi su sıkıntısı vardır. Ama vatandaşlar sulama yapmak için elinden geleni yapmaktadır.

 

Related Articles

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
18AboneAbone Ol

Çok Okunanlar