6 Mayıs 2024 Pts

2014 Yılında Yapılan Hizmetler ve Hıdırellez Şenliklerinden Süper Fotoğraflar ile Gelişen Çavdar Mahalleden Süper Görüntüler

Cami'si, Aşevi, Muhtarlık Binası hizmetleri ile Çavdarköy Kabuğunu kırmaya devam edeceğe benziyor

2014 Yılında Yapılan Hizmetler ve

Hıdırellez Şenliklerinden Süper Fotoğraflar ile

Gelişen Çavdar Mahalleden Süper Görüntüler

   Otuz yıldır yapılmamış, belki de unutulmaya yüz tutan HIDRELLEZ ETKİNLİĞİ, Camii İmamı Sadettin Hocam ve Muhtar işbirliğiyle meyvesini vermiş ki Ankara’dan bir otobüs dolusu katılım olmuş ve YÖRESEL YEMEK ÇEŞİDİ İKRAMIYLA, LEBLEBİ ve KAYNAMIŞ YUMURTA bu işin süsü olmuş. Buradan  aldığım izlenim ve görüntüler sayesinde, gelecek 2015 senesi için aynısını, belki bundan daha fazlası yapılacak ki, ÜMİDİMİZ KALICI OLSUN. Katılamadığım ama seneyi iple çektiğim 2015 hıdrellezine katılmayı kendime bir memleket sevdalısı olarak borç bilirimGurbete çıkmış olanları ancak böyle toplu sosyal etkinliklerde buluşma imkanıyla bir nebze de olsa hasretlikler giderilip kaynaşma oluyor.

 

   Gurbetten gelen cenaze ve cemaatinin daha refah bir ortamda yorgunlunu atıp rahat edebilmesi için camii lojmanın altındakiterk edilmeye yüz tutulmuş mekanın elden geçirilip AŞ EVİ ne dönüştürülmesi,

Bayanlarımız için burada abdestlik ve tuvaletin yapılmış olması ayrı bir güzellik katmış mekana.

 

Mutfağı ve yeniden yapılacak masa ve sandalyesiyle ikramın daha temiz ve rahat olacağını şimdiden haber veriyor.

Eski okul binasında yapılan seçimlerin bu güzel mekana taşınmasıyla da görevli gelen memurların, bundan sonra üşümeyip, mutfağında çay servisi ve yemeğiyle, elektrikle aydınlatılmış bir yerde görev yapabileceklerini görmesi de başka gururu olmuştur köyümüzün.

  

   Camii ve aş evi arasında şadırvanın karşısına yapılan, AYYILDIZLI BAYRAĞINDA asılı olduğu muhtarlık büro binası, sadece büro değil de, muhtarın çevresiyle iletişim ve kaynaşma, resmi misafirle oturulacak mekan, AİLE HEKİMİNİN haftalık hasta muayene hizmeti verebilmesi açısından güzel mekan olduğunu yerinde gösteriyor.

   Caminin yeni dış, iç boyası ve işlemeleriyle çatının tamamen elden geçirilip doğramalarının değişmesi sonucunda tam bir camii görünümü almış Elhamdülillah. Camii lojmanın çatısı da elden geçirilmiş ve doğramaları için hazırlıklar devam ediyor.

    Fakir çocukları sünnet için Ünyeye bizzat kendisi götürüp getirmesi hizmetin başka bir yanı olmuş.

   Üçüncü grup yolu adı altında, yedi mahallenin aynı güzergah içinde olması nedeniyle Akkuşumuza gidiş gelişi daha emniyetli ve sağlıklı olması için ASFALT YOL YAPILMASI talebi, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından olumlu karşılanmış. İnşallah en kısa sürede bu anayolun asfalt sorunu da çözülmüş olacak.

   Yıllardır sorun olan merkez mah. ve çevresinin su sorunu, ÇAVDAR için yeterli olmayan mezarlık problemi -muhtarın vazifesi olmasa da- CAM KENARINA KONUNCA ZOR SİNYAL ALAN VE ÇEKMEYEN CEP TELEFONLARI bu dönem çözülmesi beklentilerimiz içinde. 

   Gelecektdaha hareketli olmasını beklediğim Köyündüz mevkiinin bir yerleşim yeri olarak hanelerin çoğalması durumunda halen mevcut su sıkıntısını da artıracaktır.

                                                            

ÇAVKAR  (KÖYÜ) MAHALLESİ HALKININ , GURBETTEKİLER DE DAHİL, HEP BERABER BİR ARADA EL ELE OLUP DAHA GÜZEL ÇAVDARLI GÜNLER OLMASINI TEMENNİ EDİYORUZ …

Celal  KARABACAK 

KDZ.EREĞLİ

Related Articles

1 Yorum

  1. sayın muhtarım çok şükür çavdar köyü beklediği hizmeti buldu öncelikle emeğinden dolayı teşekkür ederim ayrıca köyünden maddi manevi yardımını esirgemeyen hepisinden allah razı olsun remzi abi aş evinin mutfak dolabı dalgıç mobilya olarak ben yapıp gönderiyorum saygılar
    Hüseyin dalgıç
    DALGIÇ MOBİLYA

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
18AboneAbone Ol

Çok Okunanlar