19 Mayıs 2024 Paz

Çavdar (Köyüne) Mahallesinde Muhtar Olabilmek

Son Aylara Çavdar Mahallesine Yapılan Hizmetleri Öğrenmek İstermisiniz?

ÇAVDAR ( KÖYÜNE ) MAHALLESİNE

MUHTAR OLABİLMEK ... 

     30 Mart 2014 seçimleriyle değişen, güler yüzüyle, memleketine hizmet verebilmek amacıyla, bu yola girmiş yeni muhtarımız Remzi ağabeyimizi candan tebrik ediyorum. Daha bu göreve gelmeden, çevresinden aldığı maddi ve manevi destekle Aşağı mah. Ahmatlı arası yeni yol, camii ve çevresine yaptığı çalışmalar, onun bu göreve ne kadar uygunluğunun belki de ilk göstergeleriydi. 

   Otuz yıldır yapılmamış, belki de unutulmaya yüz tutan HIDRELLEZ ETKİNLİĞİ, Camii İmamı Sadettin Hocam ve Muhtar işbirliğiyle meyvesini vermiş ki Ankara’dan bir otobüs dolusu katılım olmuş ve YÖRESEL YEMEK ÇEŞİDİ İKRAMIYLA, LEBLEBİ ve KAYNAMIŞ YUMURTA bu işin süsü olmuş. Buradan  aldığım izlenim ve görüntüler sayesinde, gelecek 2015 senesi için aynısını, belki bundan daha fazlası yapılacak ki, ÜMİDİMİZ KALICI OLSUN. Katılamadığım ama seneyi iple çektiğim 2015 hıdrellezine katılmayı kendime bir memleket sevdalısı olarak borç bilirim. Gurbete çıkmış olanları ancak böyle toplu sosyal etkinliklerde buluşma imkanıyla bir nebze de olsa hasretlikler giderilip kaynaşma oluyor. 

   28 Ağustos 2014 Perşembe günü memleketime yaptığım ziyarette yukarıdaki bilgileri aldım. Aynı gün köyde düğün olması ve muhtarımızın yol tesviye çalışmaları, düğün dernek de olsa hizmete devam dedirtiyor. Görevi aldığı günden bu güne beş aylık zaman içinde yaptığı çalışmaları bizatihi yerinde görünce kendisini tebrik ederek maddi ve manevi desteklerimizle her zaman yanında olabileceğimizi kendisine bizzat belirttim. Ankara’da ÇAVDAR KÖYÜ SEVDALILARIYLA yaptığı toplantıyla aldığı destek ve İstanbul’da da yapacağı ÇAVDAR KÖYÜ MEMLEKET SEVDALILARIYLA BULUŞARAK bu destek daha da perçinleşecektir. 

   Gurbetten gelen cenaze ve cemaatinin daha refah bir ortamda yorgunlunu atıp rahat edebilmesi için camii lojmanın altındaki, terk edilmeye yüz tutulmuş mekanın elden geçirilip AŞ EVİ ne dönüştürülmesi, bayanlarımız için burada abdestlik ve tuvaletin yapılmış olması ayrı bir güzellik katmış mekana. Mutfağı ve yeniden yapılacak masa ve sandalyesiyle ikramın daha temiz ve rahat olacağını şimdiden haber veriyor. Eski okul binasında yapılan seçimlerin bu güzel mekana taşınmasıyla da görevli gelen memurların, bundan sonra üşümeyip, mutfağında çay servisi ve yemeğiyle, elektrikle aydınlatılmış bir yerde görev yapabileceklerini görmesi de başka gururu olmuştur köyümüzün.  

   Camii ve aş evi arasında şadırvanın karşısına yapılan, AYYILDIZLI BAYRAĞINDA asılı olduğu muhtarlık büro binası, sadece büro değil de, muhtarın çevresiyle iletişim ve kaynaşma, resmi misafirle oturulacak mekan, AİLE HEKİMİNİN haftalık hasta muayene hizmeti verebilmesi açısından güzel mekan olduğunu yerinde gösteriyor. 

   Caminin yeni dış, iç boyası ve işlemeleriyle çatının tamamen elden geçirilip doğramalarının değişmesi sonucunda tam bir camii görünümü almış Elhamdülillah. Camii lojmanın çatısı da elden geçirilmiş ve doğramaları için hazırlıklar devam ediyor. 

   Fakir çocukları sünnet için Ünyeye bizzat kendisi götürüp getirmesi hizmetin başka bir yanı olmuş. 

   Üçüncü grup yolu adı altında, yedi mahallenin aynı güzergah içinde olması nedeniyle Akkuşumuza gidiş gelişi daha emniyetli ve sağlıklı olması için ASFALT YOL YAPILMASI talebi, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından olumlu karşılanmış. İnşallah en kısa sürede bu anayolun asfalt sorunu da çözülmüş olacak.  

   Yıllardır sorun olan merkez mah. ve çevresinin su sorunu, ÇAVDAR için yeterli olmayan mezarlık problemi -muhtarın vazifesi olmasa da- CAM KENARINA KONUNCA ZOR SİNYAL ALAN VE ÇEKMEYEN CEP TELEFONLARI bu dönem çözülmesi beklentilerimiz içinde.  

   Gelecekte daha hareketli olmasını beklediğim Köyündüz mevkiinin bir yerleşim yeri olarak hanelerin çoğalması durumunda halen mevcut su sıkıntısını da artıracaktır. Alim TÜRK kardeşimizin yaptırdığı ev Çavdara ve Köyündüze ayrı bir güzellik vermiş. Benimde hayalim de, tarlamız olan bu yerlerde bir ev olsun yapabilmek RABBİM ÖMÜR ve SAĞLIK VERİRSE İNŞALLAH 

   Remzi ağabeyime misafir olduğumun gecenin sabahı, hayat arkadaşı en büyük destekçisi Makbule yengemizin birlikte olduğumuz kahvaltı sofrasında UZUN ZAMANDIR MUHTAR EŞİYLE BERABER SABAH KAHVALTISI YAPAMADIKLARI ÜZÜNTÜSÜ, beni hayli duygulandırdı. Demek ki çalışma gayretinde olanlar BAZEN AİLESİNDEN FEDAKARLIK YAPABİLİYOR                                                                       

     DESTEĞİNDEN DOLAYI MAKBULE ABLAMIZI DA CANDAN TEBRİK EDERİM. 

   HAMARAT MUHTARA KÖYÜN DERDİ YETMİYORMUŞ GİBİ: Arıcılık mı dersin, ekmek fırını yoksa bahçede fasulye, kestane, fındık, biber mi dersin MAŞAALLAH böyle işlere vakit ayırması da ONUN KİŞİLİĞNİ BELGELİYOR. 

   Bu kadar güzel izlenim yanında, aldığım bir kaç kötü izlenimi de paylaşmak istiyorum:  İki dünyamızı mutlu etmek için yapılan ve Peygamber Efendimizin ifadesiyle dinimizin yarısını tamamladığımız evlilik düğünlerinde; RABBİMİZİN HARAM KILDIĞI ve hiçbir zamana yakışmayacak, kimseye de fayda sağlamayan alkolün su gibi içildiği manzaraları ve Müslümanlıkta dargınlığın üç günden sonra haram olması konusuna binaen 30 Martta seçilen Muhtarı istemeyenlerin hala dargın olup toplantılarına katılmaması. Remzi TÜRK artık bütün ÇAVDAR MAHALLESİNİN MUHTARI. Dede veya Babadan Miras kalan arazilerin, Tapu Kadastro geldiği dönemde anlaşma olmadığından toprakların tam anlamıyla paylaşılamayıp KARDEŞLER ARASINDA DARGINLIK ve KİNİN OLMASI benim için hayli üzücü oldu. Rabbim en kısa zamanda bu kötü HAL ve DURUMLARI en güzel şekilde yoluna koymayı NASİB EYLESİN… RABBİM gelecek nesillerimize daha güzel bir VATAN-MEMLEKET BIRAKIP, GÜZEL HUZURLU YARINLARLA BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE YAŞAMAYI NASİB EYLESİN.    

    ÇAVKAR  (KÖYÜ) MAHALLESİ HALKININ , GURBETTEKİLER DE DAHİL, HEP BERABER BİR ARADA EL ELE OLUP DAHA GÜZEL ÇAVDARLI GÜNLER OLMASINI TEMENNİ EDİYORUZ …

   Verdiği sözleri yerine getirmeye çalışan sözünün eri muhtarımız Remzi Ağabeyin, kalan işleri de sırası geldikçe yapacağına, yıldırma politikasıyla yapılan HAKSIZ şikayetlere de aldırmadan ve yeni projeler üretip HİZMET EDECEĞİNE dair inancımız tamdır. 

ALLAH (c.c.) YOLUNU AÇIK EYLESİN  REMZİ MUHTARIM 

Selam ve Dua ile… 

Celal  KARABACAK 

KDZ.EREĞLİ

 

 

Related Articles

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
18AboneAbone Ol

Çok Okunanlar