19 Nisan 2024 Cum

Arıcılık ve Bal Üretimi Merkezi Akkuş Köyleri (Mahalleleri) Akkuş’un Zenginliklerinden ve Doğasından Herkes Yararlanmasını İyi Biliyorda Bir de Akkuşlular Tam Olarak Yararlanabilse? Kaç Tane Akkuşlu Bu Şekilde Arıcılık Yapabiliyor. Bu Kovanları Akkuş’ta

Akkuşlular Akkuş'un Doğallıklarından En İyi Derecede Yararlanmalıdır.

Arıcılık ve Bal Üretimi Merkezi

Akkuş Köyleri (Mahalleleri)

Akkuş'un Zenginliklerinden ve Doğasından

Herkes Yararlanmasını İyi Biliyorda

Bir de Akkuşlular Tam Olarak Yararlanabilse?

Kaç Tane Akkuşlu Bu Şekilde Arıcılık Yapabiliyor?

Bu Arı Kovanları Akkuş Topraklarında Bulunuyor

Ama Sahibi Akkuşlu Değil

Bu görüntüler 2014 Ağustos ayında Akkuş İlçesi Çukurköy (Çukur Mahalle) Merkez Cami Yakınından çekilmiştir. Uzun yıllardır bu bölgede arıcılık yapılır. Ama bu kovanların sahibi Akkuşlu değil. Yanılmıyorsam Samsun'dan geliniyor bu bölgeye geliş nedeni sadece Arıcılık ve bal üretimi için bölgenin en mükenmel yer olduğu. Bu işi yapanlara kolaylıklar diliyoruz.

Haberin başlığında da değindiğimiz gibi Akkuşlular dışında herkes ilçemizin doğal zenginliklerini en iyi şekilde tespit ettiği halde; Akkuşlular ya farkında değil. Yada diğer kişiler gibi bu imkanlardan en iyi şekilde yararlanmasını mı bilemiyor tam olarak çözemedik.

Başkaları ve Akkuş dışından  birileri bu işi en iyi şekilde yaparsa Akkuşlularda en iyi şekilde yapar düşüncesindeyiz. Öyle ise haydi Akkuşlular arıcılık ve bal üretimi yönünden uygun olan ilçemiz topraklarında arıcılık işini yaygınlaştıralım. Akkuş Tarım Müdürlüğü ve Akkuş Ziraat Odasından bu konuda vatandaşlarımıza yardımcı olmalarını bekliyoruz.

 

Related Articles

3 YORUMLAR

  1. öncelikle arıcılık yapmak isteyenlerin kesinlikle kurs görmeleri gerekmekte çünki malum arazi ve hava şartlerı akkuşta çok farklı geçiyor kış mevsiminde arıları korumak zor her mevsimde arıyı nasıl korursun bunların eğitimi verilmelidir ben çocukluğumdan beri az çok arıcılık yaptım ve arıcı’nın yanında yıllardır bulundum o yüzden bilgilerimi paylaşmak istedim (tavsiyem çok zevkli bir uğraş)

  2. Türkiye de bal üretiminde ordu 1. Sırada deniliyor. Peki Akkuş’un bu birincilikteki payı ne kadardır? Çok fazla olcağını dusunmuyorum. Bu konuda gerekli tesvikler saglanmasi halinde akkusumuzun da bal uretimindeki payinin buyuk olcude artacagi kanaatindeyim. Tum hemserilerime selamlar.

  3. Bununla İlgili Sanırım İlçemiz Ziraat Odası Başkanı çalışmalarına başla, bu işi yapacak yöre insanımız elbette vardır.ben şahsım adına inanıyorum ki bir tarım çalışanı olarak. İlçemizde tarım hizmeti veren bir İlçe müdürlüğü bulunmamaktadır. Balcılık konusunda Akkuş’ta bu iş teşviklerle olur. Çünkü Tarım İl Müdürlüklerinde Hayvancılık tarım Arazi teşvikleri var bu konuda Bu işlerle uğraşan çiftçimiz ve üreticimiz Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne her konuda bilgi alabilirler.saygılarımla

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
18AboneAbone Ol

Çok Okunanlar