29 Mart 2024 Cum

Ünye Belediyesi Özel Sektör Mantığıyla İdare Edilecek. Demiş Belediye Başkanı. Sadece O Mantık İle Yönetilirse Bize Göre İstenilen Başarı Sağlanamaz.

Özel Sektör İle Kamu Kurumu yönetimi birbirinine girserse başarı değil başarısızlık getirir

Ünye Belediyesi

Özel Sektör Mantığıyla İdare Edilecek.

Demiş Belediye Başkanı Ahmet Çamyar 

Sadece O Mantık İle Yönetilirse

Bize Göre İstenilen Başarı Sağlanamaz.

“Belediye özel sektör mantığıyla idare edilecek”

1 Eylül 2014 Pazartesi 09:24
Ünye Belediyesi, araç takip sisteminden, parmak iziyle personelin çalışma saatlerinin takibine kadar bir çok yeni uygulamayı devreye soktu.
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, maaşını ödeyemeyen bir belediye değil hizmet üreten bir belediye olmak için özel sektör mantığıyla Ünye Belediyesi’nin yürütüleceğini açıklayarak, “Önümüzdeki dönemde yeni ihale tarihleriyle birlikte yine bazı birimlerde ilgili çalışmalar yürütülecek. Personel sayımız şimdiki gibi kalldığı müddetçe Ünye Belediyesi maaş ödeyemez konuma düşecektir. Bundan sonra özel sektör mantığıyla belediyemiz idare edecek bir anlayışı buraya hakim kılmamız gerekiyor” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, göreve geldiği andan itibaren hayata geçirdikleri ve devam eden çalışmalara ve planlamalara ilişkin bilgiler verdi.

30 Mart yerel seçimlerinin ardından Ünye Belediyesi’nde farklı bir yönetim uyguladıklarını belirten Başkan Çamyar, “Bizler halkımızın bize verdiği emaneti layıkıyla taşıma noktasında arkadaşlarımızla beraber gayret sarf ediyoruz. Büyükşehirden Yasası’ndan kaynaklanan yapısal reformları hızla hayata geçirip yepyeni bir hizmet modelini, yeni bir anlayışı Ünye’mize hâkim kılmaya devam ediyoruz.” dedi.

 

– Belediyede işten çıkarmalar devam edecek –

Ünye Belediyesi yeniden yapılanmanın içerisinde olduğunu vurgulayan Başkan Çamyar, Ünye Belediyesi’nin özel sektör mantığıyla idare edileceğini ifade ederek şu açıklamayı yaptı:

“Özellikle son dönemde ihalelerin yenilenmemesi suretiyle kamuoyunda bir manipülasyon oluşturulmaya çalışılmaktadır. Arkadaşlarımız buraya imza atarken süreli şekilde çalışacaklarını bilerek bu imzaları atmışlardır. Dolayısıyla biz sadece ihaleyi yenilemedik. O birimle ilgili öyle bir ihtiyacımız kalmadığı için ki sayımız son derece fazladır. Biz Ünye’de 550 personelle hizmet veriyoruz. Birçok birimin Büyükşehir’e gittiği Ünye’miz için bu fazla bir sayıdır, bu sayının azaltılması gerekmektedir. Bizde ihtiyacımız olmamasına rağmen ihalelerin bitiş tarihlerini bekledik ki çalışanlarımız mağdur olmasınlar. Biz hizmet etmek için geldik, personel maaşını bile ödeyemeyen belediye konumuna düşmemek için bu önlemleri almak zorundayız. Önümüzdeki dönemde ise yeni ihale tarihleriyle birlikte yine bazı birimlerde bununla ilgili çalışmalar yürütülecek. Çünkü bu sayı bu şekilde olduğu müddetçe Ünye Belediyesi maaş ödeyemez konuma düşecektir. Bundan sonra özel sektör mantığıyla belediyemiz idare edecek bir anlayışı buraya hakim kılmamız gerekiyor” 

 

– Köylü pazarıyla ilgili sıkıntı çözüldü –

Yapımı devam eden çalışmalardan bahseden Çamyar, köylü pazarıyla ilgili olan sıkıntıları çözüldüğünü söyleyerek “ Vatandaşlarımızla burayla ilgili yaptığız anket çalışması neticesine göre yüzde 97’ye yakın memnuniyet oranı var” dedi.

 

– Doğalgaza devam –

Tabakhane Deresi ile ilgili olarak ise bir ön hazırlık olarak DSİ ekiplerinin temizlik çalışmasına devem ettiğini belirten Çamyar doğalgaz çalışması ile ilgili “Halkımızın bize en çok sorduğu doğal ne oldu sorusuydu. Doğalgaz çalışmalarımızda çok hızlı bir şekilde devam ediyor” dedi.

 

– Restorasyon çalışmaları ilerliyor –

Restorasyon çalışmalarıyla ilgili Çamyar “Kent Konseyimizi kurduk. Bununla ilgili çalışma gerçekleştirerek bunun sonucunu kamuoyu ile paylaştık. Yine tarihi evlerimize verdiğimiz öneme binaen Yalı Kilisesi’nin restorasyonu bizim ödediğimiz katkı payları ile çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Ünye Belediyemizden ödemek suretiyle oradaki eser çok hızlı bir şeklide yapımına devam ediyor. Diğer eserlerimizde benzer yöntemle inşallah hayat bulacak” şeklinde konuştu.

 

– Fen İşleri’nde işler duraksamadan ilerliyor –

Fen İşleri Müdürlüğü’nün de çok ciddi çalışmalar gayreti içerisinde olduğunu ifade eden Çamyar, bu zamana kadar 15 bin metreye yakın parke taş uygulaması yaptıklarını açıklayarak, “Biz 3,5 kilometre beton yol yaptık. 650 kilometre granit yol yaptık, 3,5 km yine bordur taş ve 69 kilometrelik stabilize yol yapıp 400 metrenin üzerinde de 460 kilometre lig bir yol halinde dokunduk greyderle onların düzleştirilmesini be yapılmasını gerçekleştirdik” dedi.

 

-Çalışmalar aralıksız sürdürülüyor –

Okullar Hayat Bulsun Projesi’nin yüzde 70 tamamlandığını ve Ticaret Lisesi Okulu’nun bahçesinin dizayn edildiğini söyleyen Çamyar, “Güzel bir görüntüye ve beğeniye sahip olan karşıdaki fıskiyemizi de bu dönem içerisinde yaptık, Topyanını dizayn ettik. Birçok başlığını zaman kaybı açısından saymadığım hizmetleri rutin bir şekilde Belediyemiz yürütmeye devam ediyor. Bizler iyi niyetli bir şekilde sonuca endeksli siyaset yapmaya devam ediyoruz. Hayvan pazarımızı da inşallah Kurban Bayramına yetiştirmek üzere gayret ve çaba gösteriyor ekibimiz” diye konuştu.

 

– Araç takip sistemi –

Araç takip sisteminden bahseden Çamyar, şu bilgiyi verdi:

“Belediyemizin hizmetlerinin aksamaması ve verimli hizmet üretilebilmesi noktasında 2008 yılında sadece temizlik hizmetleri araçlarına takılan araç takip sistemimizi bu dönem içerisinde 52 aracımıza daha uyguladık. Biz buradan hem makamımızdan, hem cebimizdeki cep telefonundan bulunduğumuz herhangi bir mekândan 24 saat boyunca araçlarımızın kaç kilometre hız yaptığını ve hizmet alanı itibariyle nerede bulunduğunu dakikasında sistem üzerinden takip edeceğiz. Farklı taraflara gidenlerle ilgili de bunun önlemlerini idare olarak almış olacağız. Bu sistemimiz Türkiye’de en son uygulanan teknolojik alt yapıya sahiptir. Sistem üzerinde plakanın üzerine tıkladığımızda araçlarımız kaç km ile seyir ediyor, nerede duruyor, ne yapıyor anında göreceğiz. Böyle bir uygulamayı artık bilgi çağında olduğumuz için hayata geçirmemiz gerekiyordu.”

 

– Personel parmak izi kullanılacak –

Ünye Belediyesi’nde çalışan personelin çalışma saatlerinin takibi için personel devam takip sistemini parmak izi şekline çevirdiklerini söyleyen Başkan Çamyar, konuya ilişkin şu bilgiyi verdi:

“Belediye personelimiz sabah işe geldiğinde parmak izlerini mesai saatlerine uygun olarak okumak suretiyle uygulamayı görmüş olacağız. Bunu hem başkanlık makamı, başkan yardımcılarımız hem de birimlerimizin kendi müdürleri izinleri de buradan aynı şekilde görmek suretiyle kimin kaç gün izne gittiğini, hangi saatte iş yerine girdiğini ve hangi saatte çıkış yaptığını da parmak izi okuma sistemi ile çok rahat bir şekilde takip edebilecek. Ünye’de çalışan personelimizden en üst düzeyde verim alabilmek için gayret sarf edeceğiz. Çünkü biz burada bir aileyiz. Bir kişi çok fazla mesai ile vakit geçirirken, diğeri onun hakkına tecavüz ediyorsa biz idare olarak bunun önlemlerini almalıydık. Uygulamaya çalıştığımız da budur. Onun için Ünye Belediyemiz hem personel anlamında, hem araç anlamında emin bir şekilde hizmet üretmeye halkın arzusunu yerine getirmeye devam edecektir.”

ÜNYE Kent Haber "

 
Site Yönetimi: Sayın Ünye Belediye Başkanı Ahmet ÇAMYAR; Ünye Belediyesinin Özel Sektör Mantığı ile Yönetme görüşünüze katılmıyoruz. Kamu kurumu, kurum ve kuruluşlarının kendine özgü yönetimleri vardır. Bu yöntemler uygulanırken elbette diğer yöntemlerden istifade edilir. Ama sadece bir pencereden bakarak en iyi yöntem özel sektör yöntemi ben bu yöntemi uygularım diğerlerini dikkat almam derseniz. Başarı değil başarısızlık olur.
 
Kamunun kendi has ince yöntemleri vardır. Kuralları vardır. Kamu personeli çalıştırma yöntemleri vardır. Bu yöntemler özel sektör ile iç içe girerse sizde içinden çıkamazsınız. Gözlemlerimiz odur ki, sizin düşündüğünüz gibi bir çok kişi kamu da şu anda bu özel sektör mantığını oturtmaya çalışıyor ama görüyoruz ki; bu kişiler eline yüzüne bulaştırıp, kamu da huzur bırakmıyorlar. Çalışanları birbirine düşürüp, çalışanların birbirine güvenlerini kırıyorlar. Çalışma barışı nerede ise yok olmak üzere, hangi idarece yönetimde kamu yönetimindeki ince çizgileri gözden kaçırır ise başarı yakalayım derken başarısız bir yönetim gösterir ve görevi bitene kadar çalışma barışını yakalama şansı olmaz. İşten haksız yere çıkarılan her kişinin ahı zaten o idarecilere yeterde artarda.
 
Çalışma barışını yakalmayan ve çalışanlar ile iyi diyaloglar içinde olmayan idarecilerin başarılı olma şansı bize göre sıfır dır. Zaten çalışma barışı yakalandığı anda sistemin adının ne olduğu çok önemli değil adı ister kamu olsun ister özel sektör olsun. Bana göre de siz sistemden ziyade çalışanlar ile çalışma barışını yakaladıysanız gerisini fazla düşünmeyin. Artı basında sık sık bu tür söylemlere yer vermekle çalışanların durumunu gözden kaçırmamanızı tavsiye ederiz.

 

Related Articles

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
18AboneAbone Ol

Çok Okunanlar