28 Nisan 2024 Paz

8 Köy (Mahalle) Yolu Ne Zaman Asfaltlı Yol Olacak. Yoksa Bu Yol Unutuldu mu? (Ketendere-Gedikli-Çukurköy-Çavdarköy-Kuşçulu-Meyvalı-Külekçili-Ceyhanlı) 2014 Ağustos Ayında Yolun Durumu

Ne Zzaman Bu Yola Asfalt Atılacak?

8 Köy (Mahalle) Yolu

Ne Zaman Asfaltlı Yol Olacak?

Yoksa Bu Yol Unutuldu mu?

(Ketendere-Gedikli-Çukurköy-Çavdarköy

-Kuşçulu-Meyvalı-Külekçili-Ceyhanlı)

2014 Ağustos Ayında Yolun Durumu

Salman Yolu ve Aşağı Düğencili-Damyeri-Tuzak olmak üzere ilçemiz Akkuş İlçesinde sadece 2 grup yolu asfalt ile tanıştı. Salman tamamlandı sayılır. Ancak Damyeri-Tuzak yolu henüz tamamlanmadı. Her iki yolun asfaltlı yol olması sevindirici tabii ki.

Ancak ister istemiz insanın aklına bazı sorularda gelmiyor değil. Neden 8 tane köyü birbirine bağlayan ve 8 köyün kullandığı yolun hatta Akkuş İlçesini Erbaa ilçesine bağlayan ilçeler arası yolun neden halen daha asfaltlı yol olmadığı akıllarda soru işareti bırakıyor. En azından bu yolda 5 KM olsun asfaltlı yol şimdiye kadar yapılsa idi. Devamı gelecek diye bekleyecektik. Ama unutulan bir yol ve asfalt atma düşüncesi bu güne kadar akla gelmeyen bir yol olduğu için ister istemez unutulan yol diyoruz. İster istemez ihmal edilen bir yol diyoruz.

Yetkililer ve görevliler yolun asaltlanması işini geciktirmiş oldukları aşikar iken, acaba bu yolu kullanan 8 muhtar bir araya gelip, ortak yazı ve imza ile yolun asfaltlanmasını istemişlermidir? Geçen senelerde Kaymakamlığa ve Valiliğe yada Özel İdareye 2014 yılında ise Akkuş Kaymakamlığına ve Ordu Büyükşehir Belediyesine müracaatları oldu mu? konu sık sık gündeme getirdiler mi? Ordu Büyükşehir Encümeni görevini yürüten Akkuşlu Encümenlere konu iletildi mi? Büyükşehir daimi encümeni olan Akkuş Belediye Başkanına konu iletildi mi? Diğer grup yollarına verilen önemin bu grup yoluna da verilmesi istenildi mi? Evet bunlar yapıldı diyorsa 8 muhtar bu muhtarları tebrik ediyoruz. Ama bunlar yapılmadı ise Muhtarlarımızı görevlerini yapmalarına davet ediyoruz.

8 köyün  muhtarı; isterseniz sizlere uzun uzun hangi kulisler ile hangi çalışmalar ile hangi görüşmeler ile Kimlerle ve hangi kurumlar ile görüşmeler neticesinde ve zaman zaman siyaset, zaman zaman araya hatırlı kişiler ve burokratlar girerek asfalt yapılan 2 grup köy mahalle yolunun hikayesini anlatabilirim. Talep olmadan, komuoyu oluşturmadan, yazılı müracaat etmeden, ilgili kurum ve kişilere müracaat etmeden ve kulis çalışmaları yapmadan yollara asfalt attırmak çok kolay değil. Dolayısı ile 8 muhtar bu yolun asfalt olmasını istiyorsanız. Çok çaba harcamanız gerekiyor. 8 muhtarın birlikte hareket etmesi gerekmektedir. Bizden söylemesi. 8 Muhtar bir araya gelmez ise asfaltlı yol isteklerini yüksek sesten duyuramaz iseler. Diğer grup yolları bitince sizin yolunuza sıra gelebilir. Çünkü asfaltlı olmayan diğer grup yollarını kullanan köyler mahallelerin muhtarları canla başla çalışıyorlar. Çok çalışan ve çok istekli olan ve derdini en iyi anlatan ilk sıraları kapacak. Belki de 2 mahallesi olan grup yolu, belkide 3 mahallesi olan grup yolları 8 köyü mahallesi olan grup yolundan önce asfaltlanacak mı dersiniz?

Biz tüm grup yollarının devamında ise tüm mahalle içi yolların asfaltlanmasını istiyoruz. Aynı duyguları diğer grup yolları içinde düşünüyoruz.

Related Articles

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
18AboneAbone Ol

Çok Okunanlar