20 Nisan 2024 Cts

Akkuş Müftülüğü Çukur Mahalle Cingilli Camii’sine Ne Zaman İmam Ataması Yapacaksın? Vatandaşlar Cuma Namazını Kılmak İçin 10 KM Uzakdaki Camiye Gitmek Durumunda Kalıyor. Yada Hoca Yok Diye Cumaya Gidemiyor

Bu Sorumluluk Ağır Bir Sorumluluk Değil mi?  Akkuş Müftülüğü Çukur Mahalle Cingilli Camii'sine Ne Zaman İmam Ataması Yapacaksın? Vatandaşların Cuma Namazını Kılmak İçin 10 KM Uzakdaki Camiye Gitmek Durumunda Kalıyor. Yada Hoca Yok Diye Cumaya Gidemiyor

Akkuş Müftülüğü

Çukur Mahalle Cingilli Camii'sine

Ne Zaman İmam Ataması Yapacaksın?

Vatandaşlar Cuma Namazını Kılmak İçin

10 KM Uzakdaki Camiye Gitmek Durumunda Kalıyor.

Yada Hoca Yok Diye Cumaya Gitmiyor.

Vatandaşın Cuma Namazını Kılmasını Engellemek

Ne Derece Doğru.

Bu sorumluluk Ağır Bir Sorumluluk Değilmi?

Yakşaşık 6 aydır ilçemiz Çukur Mahalle Cingilli, Çavuşgil, Mocuklu, Danizini, Hayatyanı ve Kiren Semtlerindeki vatandaşlarımız mağdur durumdalar. Yaz mevsimiz olduğu için gurbetten gelen insanlarımız da köylerine gelince onlarca insan gerçekten çok mağdur oldu. Daha önceki imam Ergin EFİL Çaldere mahallesine tayini çıkmış ve en az  6 aydır Cingilli Camiisine imam ataması yapılmamıştır. Çukur Mahallesinin ikinci camisi ise bu sayılan mahallelere 10 KM uzaklıktadır. Zaten yaşlı nüfusun çoğunlukta olduğu mahallelerde insanlar araç bulursa cumaya gidiyor. Bulanmaz ise cuma namazı kılamıyor. Yada halktan biri cuma namazı kıldırırsa cuma namazı kılma şansı oluyor. Cuma namazını kıldıracak kişi hasbel kader bulunsa bile bu sefer mahalle halkına cumayı kıldıracak birisini bulduk, haydin haberiniz olsun diye haber verme durumu da pek olmuyor. 21. Yüzyılda işte Akkuş, İşte Akkuş Müftülüğü ve işte Akkuş İlçesi Çukur Mahalle insanlarının çektiği sıkıntı.

Sayın Akkuş Müftülüğü sıkıntılar olabilir ama en azından kısa vadeli çözümler de mi üretilemiyor? Neden vatandaşın cuma namazı kılması engelleniyor? Neden en azından cuma vakti bir görevli tahsis edilemiyor? Sıkıntı hakikatten büyük mü? yoksa çözüm mü üretmek akla gelmiyor?

Vatandaşlarımız en kısa sürede çukur Mahalle Cİngilli Camii'ine imam atanmasını beklemektedir. İmam atanana kadar da cuma günleri çözüm beklemmektedir.

Vatandaşlar çok şeyler mi istiyorlar Allah aşkına

 

Related Articles

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
18AboneAbone Ol

Çok Okunanlar