18 Mayıs 2024 Cts

2010 Ekim’de Akkuş’tan Görüntüler. Her Köşesinden Her Bölgesinden Kare Kare Görüntüler

DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY DEĞİŞMEKTİR…

  

 2010 Ekim'de

Akkuş'tan Görüntüler

Her Köşesinden, Her Bölgesinden Kare Kare Resimler

 AKKUŞ'UN DEĞİŞEN YÜZÜ

AKKUŞ KENDİNİ YENİLİYOR,

YAPILAN YENİ BİNALAR, İŞ YERLERİ AKKUŞ'TA GÖZ KAMAŞTIRIYOR,

AKKUŞ  ESKİ BAŞKAN LÜTFİ EFİL'İN AKKUŞ'U YENİLEME ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR.

 AKKUŞ'U SEVEN DEĞER VEREN VATANDAŞLAR YATIRIMLARINI AKKUŞA YAPIYOR,

AKKUŞ'UN DEĞİŞME VE GÜZELLEŞMESİNE KATKIDA BULUNUYOR,

AKKUŞ'UN RESİMLERİNE ÇOK İLGİ DUYAN SİTE TAKİPÇİLERİNE YENİ KARALER ÇEKTİK VE AKKUŞ'UN DEĞİŞEN VE YENİLENEN YÜZÜNÜ SİZLER İÇİN GÖRÜNTÜLEDİK ….

YILANLAR BİLE KABUK DEĞİŞTİRİYOR.

 AKKUŞ NİYE DEĞİŞMESİN Kİ,

 

 

 

 

Adem YILDIZ

Kuşçulu Köyü Muhtarı

Akkuş İnternet Sitesi Kuşçulu Köyü Temsilcisi

Related Articles

5 YORUMLAR

  1. Bir not daha. Jpg sıkıştırması ile çekilen fotolar her işlemde netlik kaybeder. Jpg bir format değildir bu nedenle fotoları RAW Tiff gibi formatlarda şekmenizi öneririrm.

  2. Fotoğraflara olumsuz eleştiri yapan dostların aslında nasıl çekilseydi temiz fotoğraflar olurdu diye öneride bulunmaları güzel olurdu. Naçizane ben açıklayayım. Cadde ve sokaklarda fotoğraf çekerken gün ışıklarından oluşan ışık hüzmeleri oluşur ve fotoları kenar ve köşelerden yer. Flulaşma ve renk sapmaları oluşturur. Peki bunu nasıl önleriz? Elbette Skylight filtre kullanarak. Bu filtreleri de SLR denilen Single Lens Refleks makinelerle kullanabilirsiniz. Yani objektifleri değişen makineler. Bu da yetmez. Dijital makinelerdeki işlemciler renkleri doğru işleyemiyorlar. Ancak son dönem çıkan pahalı makineler, en az Canon Eos veya 7 Nikon D300s veya D7000 gibi giriş seviyelerdeki makineler ile yapılabilinir. Doğru poz ölçme değerinde kelvin ısısı ayarlama ve renk işleme gibi işlemleri daha yeni jenerasyon makinelerde başardılar. Eldeki kompakt makineler ile çok güzel resimler çekemezsiniz. Kenarlarda kararmalar objektif kalitesinden oluşur. Hatta İyi bir objektifiniz yoksa en pahalı makinelerde bile doğru sonuş alamazsınız. En önemli faktör Objektif, işlemci, çekim tekniği ve kadrajlama gibi sıralama yapabiliriz.

    Bu fotolar filtre kullanılmadan çekilmiş. Kompakt makine ile çekilmiş ve renk sapması oluşmuş. Fotoların Exif bilgileri orjinalinden okunabilir. Burada ders vermek niyetim yok ama konu hakkında iddialı birikimim olmasından dolayı konuşma hakkım olduğunu düşündüm. Dolaysı ile fotolar bir albüm için kabul eilebilir değil ama belgesel olarak değer ifade ediyorlar. İyi fotoğraf çekmenin yolu yüksek bütçeli ekipmanlardan geçer. Bu bütün ustaların tartışmasız hemfikir olduğu bir noktadır. Ben 18-200 vr2 Nikon lens ile çektiğim foto ile 17-50 mm lensle çektiğim arasındaki müthiş farkı gördüğümde inanmamıştım. Sizce hangisinin görüntü düşürmesi güzeldir? Tartışmasız 17-50 mm objektifinki elbette… Ama gezi sırasında kompakt kullanıyorum ve güzel olmasada yeterli oluyor. Bu bakımdan fazla eleştirmemek lazım. Neticede bir amatör çekim ve yarışma amaçlı değil..

    saygılarımla

  3. EMİRHAN İSMİNDEKİ ŞAHIS!ALLAH AŞKINA SİZ HAYATINIZDA HİÇ BÖYLE BİR İŞ YAPTINIZ MI? HAKARET EDECEĞİNE TEŞEKKÜR ETMESİNİ ÖĞRENMENİZİ TAVSİYE EDERİM.SİTE YÖNETİMİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.BİZLERE BU FIRSATI VERDİKLERİ İÇİN.İNANINIZ KENDİMİ BİR ANLIK DA OLSA AKKUŞ’UMUZDA HİSSETTİM.

  4. YA BU RESİMLERİ BURAYA KOYARKEN HİÇ Mİ UTANMADINIZ?YERLER GÜZEL AMA RESİMLER İĞRENÇ ÇEKİP ZAHMET EDİP SİTEYE VEREN ARKADAŞA LAFIM YOK AMA SİTE YÖNETİMİ HİÇ KONTROL ETMEMİŞ Mİ?

    Site Yönetimi: Emirhan kardeşim, adınızı ve soyadınızı yazmamışsınız herhalde unuttunuz. Biz habere “Akkuş’tan Güzel Manzaralar” diye başlık atmadık ki, Ekim ayında Akkuş’tan görüntüler diye başlık attık. Neyse o, Ama size bir önerimiz var. Siz en güzel resimleri çekin sitemize gönderin yayınlayalım. Utanma konusuna gelince, Allaha şükürler olsun. Utanılacak bir iş yapmadığımızı düşünüyoruz. Ama bazı kişiler hakaret etmeyi kendilerine sanki meslek edinmiş gibi geliyor bize, hakaret etmeden de eleştiri yapılacağını ne zaman gündemimize alacağız. Bazı kişiler siteye resim ve bilgi yönünden katkı yerine, yapılan haberleri acımasızca eleştirmesine de bir anlam veremiyoruz.

  5. lütfi efil ile akkuş gerçekten çok değişti;özel kişilerin yaptığı binalarda bile büyük iyilikleri var.örneğin fotoğrafta görünen öğretmenevinin karşısındaki parka bitişik bina,parktan yer verilmeseydi yapılamazdı.bunun gibi bir çok bina lütfi beyin zorlama ve teşvikleriyle yapıldı..resimdeki binaların çoğu onun döneminde yapıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
18AboneAbone Ol

Çok Okunanlar