19 Nisan 2024 Cum

Belediye Başkanının Basın Açıklamasının Analizi

mart262014_1[1]

Akkuş Belediye Başkanının Basın Açıklamasında Temas Ettiği Çok Beğendiğim Çalışmalar ve keşke müjdeli haberler alabilseydim dedim konular

 

Özellikle eski beldelerde Hizmet Noktaları Uluşturulması yerinde bir karar. (Bunlara ilaveler yapılabilir. Örneğin Meyvalı mahallesi ve Damyeri Mahallesine hizmet noktası yapılabilir.)

 

Belediye Meclis Toplantı Salonu çok güzel olmuş. Ama encümen toplantısı dışındaki geniş katılımlı toplantılar için yeterli değil. (Örneğin son toplantıda bir çok kişinin ayakta kaldığı fotoğraflardan görülmektedir.)

 

Belediye ye ait araçların eski olanların satıldığı ve kullanıma uygun olmayanların da satılacağı ifade edilmektedir. Yerinde bir karar ama yeni alınan araçların hangileri olduğu hakkında geniş bilgi verilmedi. Umulur ki Başkanımız yeni alınan cihazların hangileri olduğunu açıklar.

 

Bir senede  SATHİ KAPLAMA ASFALT YAPILAN YOL  2 KM olduğu ifade edilmiştir. Büyükşehirin Büyük İlçesi konumu kazanan Akkuş İlçesi Belediyesinin yaptığı 2 KM sathi Kaplama Asfalt yol’u çok az buldum. Bütçe imkanları belki bunun nedeni olabilir. Ama bana göre çok çok az ve beklenenin çok altında. Bu konuya çözüm bulunmalı

ÇALDERE MAHALLESİNDE VE SALMAN MAHALLESİNDE 2 ADET TAŞ KIRMA OCAĞI RUHSATI ALINMIŞ. Gerçekten ilçenin ihtiyaç duyduğu bir proje idi. Yerinde düşünülmüş bir çalışma. İlçemize hayırlı olsun.

 

Hanımlar lokali yıllardır benim de sık sık dile getirdiğim bir konu idi. Tek kelime ile Başkana ve Ekibine bu çalışma için çok teşekkür ediyorum.

AKKUŞ'TA HER YIL ŞEHİR MERKEZİNDE YAŞANAN SU SORUNUNU 2014 YILINDA OSKİ İLE BİRLİKTE ÇALIŞARAK ÇÖZÜLDÜ. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

 

İLÇEMİZDE KAMU KURUMLARINA YATIRIM YAPMALARI İÇİN 125 DÖNÜM ARAZİ KAMULAŞTIRMASI YAPTIK. Bu kamulaştırmaya ihtiyaç vardı. İnşallah güzel ve yerine yatırımlar yapılır ilçemize

 

BELEDİYE SPORU AKTİF HALE GETİRDİK VE 4 BRANŞDA (VOLEYBOL, GÜREŞ, BEDMİNTON VE MASA TENİSİ) TAKIMLARIMIZ MÜSABAKALARA ÇIKTILAR. İlçemize spor adına kazandırılan en güzel çalışmalardır. Bu aşamadan sonra sıra sporculara gelmiştir. İnşallah başarılı çalışmalara imza atarlar.

 

2015  Yılında yapılması düşünülen projeler

TEKKE TEPESİ MESİRE ALANINA OTEL VE BUNGALOV EV PORJESİ ( Uzun vadeli proje konu ile ilgilenenler belediye ye destek vermeleri gerekiyor.)

 

ARGAN YAYLASINA SEYİR TERASI PROJESİ. (Bu sene hizmete açılır ise ilgi göreceğine inanıyorum. Bir an evvel açılmasında fayda olacaktır.)

 

KAPALI YÖRESEL ÜRÜNLER KÖYLÜ PAZARI PROJESİ (Bir senedir gündemde Başkanım bir an evvel hizmete açılsa iyi olur diye düşünüyorum.)

 

BELEDİYE HİZMET BİNASI TADİLAT PROJESİ (Bana göre çok fazla masraf edilmese de İlçemize yakışır yeni bir hizmet binası yapılsa daha iyi olmaz mı hatta bu bina satılıp, parası ile yeni bir bina birkaç sokak dışarıda yapılabilir diye düşünüyorum.)

 

AKPINAR MAHALLESİNE HALI SAHA PROJESİ (Harika bir düşünce bence imkan olsa her beldeye yapılabilse)

 

SALMAN MAHALLESİNE DÜĞÜN SALONU PROJESİ (Çok güzel proje gönül ister ki tüm beldelerde (eski belde yerleşim yerlerinde) bu salonlardan yapılsın.)

 

2015 Akkuş belediye yol çalışması programları

34 KM FİGÜRE MALZEME, 292 KM STABİLİZE, 502 KM REGLAJ,  7,5 KM YOL GENİŞLEME,  3 KM HAM YOL AÇMA,  DERE GEÇİŞLERİNE KOYMAK ÜZERE 600 METRE KORUGE VE BÜZ ALIMI,  14250 M2 PARK BAHÇE VE ÇEVRE DÜZENLEME

Başkanım; 2015 yol çalışmasında birçok farklı konularda çalışmalar olduğu görülmektedir. SATHİ KAPLAMA ASFALT konusuna hiç denilmemiş. 2015 Yılında belediye sathi kaplama asfalt yol çalışması yapmayacak mı?

 

Diğer taraftan Çukur Mahalle Cingili Semti ile Cingili Köprüsü arasına açılacak olan 700 metre yolun yapımı 2015 yılı projesinde var mı? Yok mu? 13 Haneli Cingili Semti sakinleri (yaz mevsimi nüfusu 100 kişiden fazla olmaktadır.) yine mağdur mu olacaklardır? Yoksa yıllardır süren mağduriyet 2015 yılında son mu bulacaktır?

 

2015YILINDA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZİN AKKUŞ'TA YATIRIMA ALDIĞI YOL ROGRAMI;

 

40 KM SICAK ASFALT, (Basına verilen bilgide Ordu Büyükşehir Belediyesinin Akkuş İlçesine 82 KM sıcak asfalt yol yapacağa yer aldı. Başkanım sizde 40 KM diyorsunuz. Konu net anlaşılmadı. Sıcak asfalt deyimi farklı şey, eğer geri kalan satıh kaplama deniyor ise satıh kaplama ayrı şey. Bu konu hakkında inşallah Büyükşehir belediyesi bir açıklama yapar.

Akkuş Belediyesinde bilgi varsa 40 KM sıcak asfalt’ın hangi grup yoluna kaç KM serileceği konusunda bilgi verirseniz çok seviniriz.

 

30 KM SATIH KAPLAMA, (Keşke biraz daha fazla yapılsa) Bu çalışma hangi yollarda olacak? Listesi belli oldu mu?

 

95 KM FİLLER MALZEME İLE STABİLİZE YOL ÇALIŞMASI VAR. Bu çalışma hangi yollarda olacak? Listesi belli oldu mu?

 

 

30 KM TESVİYE YOL VE GENİŞLEME Bu çalışma hangi yollarda olacak? Listesi belli oldu mu?

 

 

15 ADET SANAT YAPISI YAPILACAK.

 

OSKİ İLÇE MERKEZİNE GELEN SUYUN SU ALMA YAPILARINI VE ARITMAYI YENİDEN YAPACAK. Çok güzel bir çalışma inşallah en kısa sürede başlar da İlçemiz insanı sıkıntı çekmeden suyunu tüketir.

 

 

DİĞER ÇALIŞMALAR

 

SAĞLIK BAKANLIĞI TARAFINDAN İLÇE MERKEZİNE VE AKPINAR MAHALLEMİZE TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ PROJELERİ YAPILACAK. (İlerleyen zamanlarda Seferli, Kızılelma, Çayıralan, Damyeri ve Meyvalı Mahallelerinde yapılması dileklerimiz ile)

 

Keşke Akkuş Devlet Hastanesi Yeniden Yapılsa. İlçe insanımızın yararlanacağı iyi bir hastaneye ihtiyaç bulunmaktadır.

 

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI TARAFINDAN İLÇE MERKEZİNE 200 KİŞİLİK KIZ ÖĞRENCİ YURDU PROJESİ YAPILACAK. (Çok kayda değer bir proje en kısa sürede yapılması dileklerimiz ile)

 

SPOR TOTO TEŞKİLAT BAŞKANLIĞI TARAFINDAN İLÇE MERKEZİNE KAPALI HALI SAHA PROJESİ YAPILACAK. (Kışın bile yararlanabilecek bir çalışma olacağından ilçemiz adına faydalı bir çalışma)

 

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI TARAFINDAN SALMAN MAHALLEMİZE JANDARMA KARAKOL BİNASI YAPILACAK. (Mahallelerimize yapılacak güzel bir proje bir an evvel başlanmasında bölge adına iyi oalcaktır.)

 

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI TARAFINDAN İLÇE MERKEZİNE TRAFO MERKEZİ YAPILACAK.(Geç kalınmış bir çalışma bir an evvel bitirilmesini bekliyoruz. İnşallah bu hizmetten sonra elektrikler çok fazla kesilmez.)

 

İLLER BANKASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN İLÇE MERKEZİ VE 4 MAHALLEMİZİN HARİTASININ YENİLENMESİ, JEOLOJİK-ETÜD ÇALIŞMASI VE İMAR PLANI YAPIM ÇALIŞMALARI YAPILACAK. (Devamının diğer mahallelere olması dileklerimiz ile)

 

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TARAFINDAN İMAM-HATİP ORTA OKULU AÇILACAK. (Yerinde bir düşünce ilçemiz adına faydalı bir proje

 

A  N  C  A  K

 

Akkuş İlçesine Açık Cezaevi yapılması gündemde idi. Başkanım bu konudan söz etmediniz. Bu proje ne aşamada? Devam ediyor mu? Yoksa yalan mı oldu?

 

Keşke Akkuş İlçesine Devlet Hastanesi Yapılacak Müjdesini alabilseydik. Elbette belediyenin yapabileceği bir konu değil ama projeleri takip ettiğiniz için diyorum ki ilerleyen günlerde yeni bir devlet hastanesi müjdesini alabilecek miyiz?

 

Keşke yine Akkuş ilçesine meslek lisesi, endüstri meslek lisesi yada en azından bir sağlık lisesi yapılacak müjdesini alabilseydik. Başkanım ilçede Meslek Yüksekokulu olduğu sürece ilçede olmaz ise olmazlardan bir tanesi de ila da Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi yada diğer meslek liselerinden en az birkaç tanesinin açılması şart ve kaçınılmazdır. Bu konuya herkesin eğilmesi lazım.

 

Keşke Akkuş-Salman_Akpınar_Seferli-Kuşçulu-Sevkili-Meyvalı-Çavdarköy-Akkuş merkez güzergahına Akkuş Belediyesi minibüs yada otobüs seferi koymuştur müjdesini alabilseydik.

 

Gurbetten Akkuş’a gelen cenazeler için ve cenaze yakınları için destek olabilecek çalışmalardan müjdeler alabilseydik.

 

Akkuş ilçesinde işsizliğin azalması konusunda yapılan yatırım çalışmaları varmıdır?

 

Son olarak Belediyenin Ünye ve Ordu basınından birkaç basın kuruluşu ile irtibat halinde olup, çalışmalarını bu basın kuruluşları ile paylaştıkları görülmektedir. Ancak bu tanıtım ve reklam çalışmalarının bana göre yeterli olmadığı düşüncesindeyim. Daha çok kitlelere belediye ulaşmalı. Akkuş İnternet Siteleri ile irtibat halinde olmalı. Derneklerle ve bürokratlar ile temas halinde olmalı. Ankara ve İstanbul Hatta Samsun-Ünye diğer illerdeki Akkuşlular ile sürekli diyalog içinde olmalı. Yurt dışındaki Akkuşlular ile temas halinde olmalıdır. Bu temaslar ve istişareler sonucunda Akkuş kazanacaktır.

 

Belediye Başkanının çalışmalarını basın ile paylaşması ve planlı projeli çalışmaları takip etmesi olumlu olarak görülmüştür. İnancım odur ki; ilerleyen zamanlarda başarılı çalışmaları Akkuşlular görecektir.

 

İhsan ÇAM

Related Articles

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
18AboneAbone Ol

Çok Okunanlar