Akkuş Müftülüğünün, Kadr gecesi ile ilgili açıklaması

223

Müslüman kardeşlerimin kadr gecesini tebrik eder insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını Cenabı Mevla’dan niyaz ederim.

Sample Image

İLÇEMİZ MÜFTÜLÜĞÜNÜN

KADİR GECESİ İLE İLGİLİ OLARAK

SİTEMİZ ARACILIĞI İLE

YAPTIĞI AÇIKLAMA

Kadir Gecesi

26.09.2008 tarihinde Kadir gecesine kavuşmuş olacağız. Bu gece :Kur’an-ı Kerimin inmeye başladığı gecedir.

Öyle bir geceki, o gecede yapılan işler bin kat daha değerlidir. Melekler ve Cebrail o gece her bir iş için iniyor sabaha kadar dünya selametle doluyor. Kur’an-ı Kerimin 97.süresi olan kadr süresinde kadir gecesinin üstünlüğünü rabbimiz bize bildirmiş ki o gecede de indirilen Kur’an’nın değerini bilelim. Bu geceyi vesile bilip hayatın dışına ittiğimiz Kur’ana ve Kur’an’ın hayata dönüşmesi demek olan sünnete ne derece bağlı olup olmadığımızı bu gece düşünelim. Bu gece kur’an-ı Kerimi okuyalım: Ama Cennette köşk edinmek, musiki zevkimizi gidermek, ağlayıp kendimizden geçmek için değil yaşamak ve yaşatmak için okuyalım. Öyle okuyalım ki yer yerinden oynasın, tüm insanlar sezimize kulak versin. Okuduğumuz insanları meydanlara döksün. Tembelliğe değil çalışmaya, alemlerin keşfine götürsün. Uyutamısın Uyandırsın, UYANDIRSIN! Oturtmasın koştursun. Direnmeyi, zorluklara göğüs germeyi, olmazları oldurmayı sağlayacak çareler getirsin. Başkalarının Kulu kölesi olmak yerine herkesin önderi ve örneği yapsın. Bunları yapmadan kadir gecelerini gerçekten idrak ve ihya etmiş olamayız. Yine bu gece Kur’an’nın kendisine indiği Peygamberimiz S.A.V ‘ı Örnek alamayışımızı. Toplumda peygamberin yaşadığı gibi bir hayata talip olanların bulunmayışını düşünelim.

Resululah sa.v.den bu gece ile ilgili tavsiye ettiği şu dua nakledilir. “Ey Allah’ım! sen çok affedicisin. Affı seversin beni affet.” Şöyle de dua edebiliriz. “Ey rabbim bize kadir gecesinde indirdiğin Kur’an-ı Kerimi şimdiye kadar açık okuyup anlamaya çalışmadığım için senden af diliyorum.”

Bu vesile ile bütün Müslüman kardeşlerimin kadr gecesini tebrik eder insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını Cenabı Mevla’dan niyaz ederim.

İdris BAŞKIRAN

Akkuş Müftüsü