Akkıllara Gelmeyen Hırsızlık Olayını Açıklıyoruz. Köprünün Demirlerini Kim Çaldı? Tedbir Neden Alınmıyor? Can Kaybı Olunca mı tedbir alınacak?

525
cingilieskikopru4.jpg

Köprünün Demirlerini Çaldılar. Köylü Tedirgin

 

 Akkıllara Gelmeyen Hırsızlık Olayını Açıklıyoruz.

Köprünün Demirlerini Kim Çaldı?

Tedbir Neden Alınmıyor?

Can Kaybı Olunca mı tedbir alınacak?

Yer, Akkuş İlçesinin Çukurköyü, Mevkisi Eski Cingili Köprüsü, 2010 Yılının Ağustos ayında senelik iznimizi geçirmek için köye gittiğimizde, eski cingili köprüsünü fotoğrafta olduğu gibi gördük ve şaşırdık. Konuyu köyde oturanlara sorduk. Aldığımız cevap ise "Köprünün demirlerini kesip almışlar yani çalmışlar" dediler. Durum vahim köprü ile ırmak zemini arası en az 10 metreden fazla, insan yada hayvan düşse Allah bilir ama kurtulma şansı hiç yok gibi, üzüldük neden böyle oluyor diye? Ancak, aradan epeyece zaman geçtiği belli idi ki, demirlerin çalınması işi, köylülerin beyanında uzun zamandır köprünün demir yok diye konuştular. Köylüler konuşmalarında ise, "Yeni köprü var ama, insanlarımız eski köprüyü gerek gezmek için, gerek ise manzara seyir etmek için kullanmaktadırlar. Gerek köylülerimiz, gerek gençlerimiz, gerek ise çocuklar olta ile balık tutmak için eski köprüyü kullanmaktadırlar. Hayvanlar için ayrı bir tehlike oluşturmaktadır. Her an hayvanların köprüden ırmağa uçmaları olabilecek bir durumdur.

Köprünün demirleri çalındıktan sonra, köyün muhtarı durumu karakola ve kaymakamlığa bildirmişmidir. Onu bilemiyoruz. Bildirdikten sonra sorunun çözümü için ilgili kurumlardan bir çalışma olmuşmudur onu da bilemiyoruz. Bildiğimiz bir konu varki, Çukurköyün eski Cingili köprüsüsünün bir tarafının demirleri çalınmış ya da birileri almış. Bu hali ile köprü büyük bir tehlike oluşturmaktadır. Hemen köprüye demir takılması gerekmektedir.

Aslında ilçedeki kurumların bilgisi var ve çözüm gecikiyor ise, köyün sakinleri kendi aralarında maddi katkı sağlayarak o demirleri yaptırıp takılmasını sağlarlar. Ancak bu konuda muhtarın öncü olması gerekmektedir. Diyeceksiniz ki, köydeki vatandaşlar yardımcı olsunlar diyebilirsiniz. Ancak, köy muhtarı, gurbetteki bazı kişileri sık sık uyararak köyün işlerine karışmamaları yönünde uyarmaktadır. Durum böyle olunca da köyün vatandaşları, sorunları çözmek için ister istemez çekimser kalmaktadırlar.

Şimdi Akkuş İnternet Sitesi olarak soruyoruz, Köyün muhtarı, köprünün demirlerini taktırma konusunda hangi çalışmaları yapmıştır? İlçedeki kurumlara durumu bildirmişmidir? İlçedeki kurumlardan çözümün geç geleceği yada hiç gelmeyeceği kanısı edinmiş ise, köylü vatandaşlarla sorunu paylaşıp, maddi destek vermeleri halinde köprünün demirlerini taktırmak istediğini beyan etmişmidir? Eğer bunların hiç birisini yapmadı ise, ne zaman harekete gececektir.

Bu köprüden demirler takılmadığı için insanların yada hayvanların zarar görmesi halinde sorumluluk kime ait olacaktır?

Zaman zaman sitemize yapılan yorumlarda deniyor ki, sizler hesap sorar gibi haber yapıyorsunuz diyenler oluyor? haberi yapın, gerisine karışmayın diyorlar. Şimdi bizler bu sorunu göreli 3 ay oldu. Daha öncesi de var. Şimdi burada bizlerin neden bu çalışma yapılmadı diye sorması kadar doğal bir durumumuz olmasın mı? zaten 3 aydır haber yapmadık ki, sorun yakında giderilir diye, ama halen çözülmediği haberini aldık. Bu köprüden demirlerin olmadığı için can kaybı olması durumunda bizler vicdan azabı duyarız. Zamanında haber yapmadık diye.

 

 

25 Eylül 2010 Tarihinde Konu İle İlgili Yaptığımız Haber

Akkuş'un Hangi Köyünde

Akıllara Gelmeyen Hırsızlık Olayı Oldu

Öyle Bir hırsızlık Yaptılar ki, tüm köyü sıkıntıya düşürdüler

Hangi köyde, Neyi Çaldılar

Bu güne kadar Akkuş'ta böyle bir hırsızlık olayı oldu mu?

Bu hırsızlık olayı ile sadece emniyet uğraşmayacak

Akkuş Kaymakamlığı

Ordu Valiliği' de yakından ilgilenecek.

Peki, Köy Muhtarı,

bu olay olduktan sonra

ne yaptı?

Yada ne yapmadı?

Çok Yakında