16 Nisan 2024 Sal

CUKURKÖY CİNGİLLİ KÖPRÜSÜ YENİDEN YAPIM İNŞAATI BAŞLADI

CİNGİLLİ KÖPRÜSÜ SERÜVENİ

{mosimage}{mosimage}

 

24.10.1973 Yılında 20 metre uzunluğunda 2.90 metre genişliğinde yayaların geçmesi için Köylü vatandaşların katkıları ile yaptırılan Çukurköy Cingilli eski köprüsü 33 yıldır yayaların ve küçük araçların ulaşımını sağlamıştır. Ancak söz konusu köprü eskidiğinden, taksi dışında araçların geçemediğinden ve Köy Hizmetleri Mühendislerince araç ve yaya geçmesi hayati açıdan sakınca olduğundan, köprünün yıkılma durumu olabileceğinden ayrıca 1992 yılında köprünün bulunduğu yere kadar araçların geçebileceği genişlikte yollar yapıldığından, yeni bir köprü yapılması gereği hâsıl olmuştu.

 

{mosimage}{mosimage}

 

Köprü sadece Çukurköy için değil diğer birçok köy ve beldelerin diğer köyler ile bağlantısını sağlayacağı gibi, en büyük özelliği de iki büyük grup yolunu da birbirine bağlayacaktı. ( Çukurköy, Meyveli ve Ceyhanlı grup yolunu Dere Yolu Çaldere, Ormancık, Kemikkeriş, Kuşçulu, Ortabölme, Alan ve Seferli Beldesine kadar uzanan grup yolunu birbirine bağlayacaktı.)

 

{mosimage}{mosimage}

 

Çukurköy’lüler 14 yıldır köprünün ihtiyaca cevap vermediğini, en az 14 köy ve 3 Belde Belediyesinin birbirleri ile ulaşımının sağlanmasında çok büyük bir köprü görevi göreceğini ilgililere anlattılar. Ancak yıllarca olmadı. Değişik nedenler değişik siyasi nedenler ile olmadı olmadı. 2000 li yıllara gelindiğinde artık sabır kalmamıştı. Özellikle Çukurköyün Cingilli, Çavuşgil, Mocuklu ve Hayatyanı Mahalleleri çok sıkıntı çekiyordu. Çünkü köyün 3 Mahallesi köprünün diğer tarafında kalıyordu. Ama köyün 2 Camii’si, 2 Mezarlığı, Okulu, Un Fabrikası, köprünün diğer tarafında bulunuyordu. Sözün özü 5 saniyede köprü vesilesi ile karşıya geçildiği halde köprüden araç geçemediği için 30 km yol gidildikten sonra karşı tarafa ulaşılabiliniyordu. Ne kadar acı bir durum değil mi? Sorunu çözmek için Cingilli, Çavuşgil ve Mocuklu Mahalleleri aralarında bir yardımlaşma fonu kurarak köyün ihtiyaç duyduğu hizmetleri çözmek için girişimlerde bulunulacak, siyasi, ekonomik ve sosyal yönden çalışmalara devam edilecekti. Bu fonun bir maddesi de Köyün Sorunlarını anlatmak için İnternet Sitesi Kurulacaktı. Site Kurma işini İhsan ÇAM ve İhsan GÜNEŞ görev olarak kabul etmişlerdi.

 

{mosimage}{mosimage}

 AKKUŞ İNTERNET SİTESİ TEMELLERİ ATILACAĞINI KİM TAHMİN EDEBİLİRDİ Kİ.

CUKURKÖY CİNGİLLİ KÖPRÜSÜ YAPILMASI İÇİN İLGİLİLERE KÖPRÜNÜN ÖNEMİNİ ANLATMAK İÇİN İNTERNET SİTESİ KURULMASI İLE

 

{mosimage}{mosimage}

 

CİNGİLLİ KÖPRÜSÜ İLE AKKUŞ İNTERNET SİTESİ ÖZDEŞİCEĞİNİ KİM DÜŞÜNEBİLİRDİ Kİ

 

CİNGİLLİ KÖPRÜSÜ AKKUŞ İNTERNET SİTESİNİN KURULMASINA VESİLE OLMUŞTU.   

 

İlk önce Çukurköy İnternet Sitesini kurduk. Aradan 2 sene geçtikten sonra gördük ki Sorun sadece Çukurköy de değil Akkuş köyleri ve Beldelerinde dağlar kadar sorunlar var. Sorun derken hizmet sorunundan söz ediyoruz. 2002 yılında ise Akkuş İnternet Sitesini hizmete açtık. Bazı kişilerin aklına Cingilli köprüsü yapıldı Akkuş İnternet Sitesi Görevini tamamladı mı? HAYIR HİZMETE DEVAM ÇÜNKÜ DAHA ÇOK KÖPRÜLERE İHTİYAÇ VAR. TESPİT EDİLEN EN AZ 7 KÖPRÜYE DAHA İHTİYAÇ VAR. Köprüler yapılsın. Yollar asfaltlı halde yapılsın, ulaşım, sağlık, iletişim sorunu, Akkuş İlçesi Beldeleri, köyleri ile kalkınmasını tamamladığı, işsizlik sorunu olmadığı, Akkuş İlçesini ve insanlarını dünyada tanımayan kalmadığı zaman işte o zaman Akkuş İnternet Sitesi görevini tamamlamış diyecektik. Ancak gene vaz geçtik bu sefer de güzellikleri dünyaya duyurmak ve göstermek gerekiyor. Bu şu anlama geliyor ki Akkuş İnternet Sitesi nesilden nesile çalışmalarını aktaracak, Akkuşlu bir tek fert site ile ilgilenmeyecek duruma gelene kadar hizmetler devam edecek. Sözün özü gemileri yaktık artık geri dönüş yok. Varlığını devamlı sürdürmeye devam edecek sitemiz.

 

Köprü yapılana kadar çalışacaktık. Ama bu çalışma sıradan bir çalışma olmayacaktı. Kamu kurumları ile görüşmelerde bulunulacak. Köy Muhtarı, Akkuş Kaymakamlığı, Ordu Valiliği, Ordu Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü, Samsun Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü, Ankara Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Siyasi Parti İl Başkanlıkları, İl Encümenleri, Milletvekilleri, Ankara Akkuş Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Çukurköylü Bürokratlar ve Bizlere yardımcı olan köyümüz insanları ile görüşmeler olacaktı. Bu bağlamda bir ekip kurularak çalışmaya başladık. İhsan ÇAM, İhsan GÜNEŞ, Salih KAYA ve Bayram GÖRÜR olmak üzere kurulan ekip, Çok sistemli bir şekilde çalışarak yılmadan yoluna devam etti. Bu çalışmaya Dernek Başkanı Muzaffer ÇELEBİ, Çukurköylü Ordu Devlet Hastanesi Uzman Doktorlarından Salih KAYA, ilerleyen aşamalarda Köy Muhtarı Sami GÜMÜŞ’de katıldılar. Jeoloji Müh. Z.Mustafa YEŞİLTEPE hizmetleri unutulacak gibi değildi. Yukarıda saydığımız kurumlar ile yazışmalar başladı. Ancak yazışmalardan bir sonuç çıkmayacağı belliydi. Ya da bize öyle geliyordu.

 

Çalışmalarımıza daha sonraki günlerde kimler katıldı? Akkuşlu siyasilerin Ordu İlindeki başarıları sayılmayacak kadar çok ki bunlardan birisi de Cingilli Köprüsü. Mehmet DUMAN İl Encümeni Toplantısında köprü kararın nasıl bir çaba ile çıktığını anlattı? Mehmet DUMAN’a yardımlarından dolayı teşekkür ederiz. Ak Parti İktidarı döneminde yapım işlemi gerçekleştiği için Akkuş Ak Parti İlçe Teşkilatı Başkanı ve üyelerine, Yardımı olan il encümeni Belediye Başkanlarına teşekkür ederiz.  Kimler yardımcı oldu? Kimler köstek oldu? İleriki günlerde yazı dizimiz devam edecek.

 Cingilli Köprüsü Yeniden Yapım İnşaatı 13.08.2006 tarihi itibariyle başladı. Köprünün temeli atılarak ayakların yerleri delindi. Demirler bağlanmaya başlandı. 3 gün içinde ayakların betonu atılacak. Bu ilk çalışmada Site Yapımcılarımızdan İhsan ÇAM’da bulundu. Ordu Özel İdare Müdürlüğü Mühendisi Hikmet bey, İhaleyi kazanan Firma Sahibi, Ahmet bey, Akkuşlu iş adamlarımızdan Duran GÜL, Mahalle halkından Seyit ÇAM, Görevli kişiler ve Ankara Akkuş Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Muzaffer ÇELEBİ’nin de hazır olduğu ilk çalışmada, görevliler yerin sert kayalık olmasının avantaj olduğunu söyleyerek 8 metre eninde 22 metre boyunda yapılacak olan köprünün 2 ay içinde bitirileceğini açıkladılar. Ordu Özel İdare Müdürlüğü çalışanları başta yaşar bey, hikmet bey olmak üzere katkısı olanlara teşekkür ediyoruz. Çalışmaları İhsan ÇAM yerinde izlemektedir. Hayırlı Uğurlu Olsun. Site Yönetimi olarak emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Related Articles

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
18AboneAbone Ol

Çok Okunanlar