29 Mart 2024 Cum

Batı’da yol konforu Mükemmel iken, Ankara- Artvin yolunu kullanan en az 10 ile ve Karadeniz insanına yol işkencesi-radar tehditi-belediye radar tehditi-trafik yoğunluğu çilesi ve Şehir merkezlerinde hız limiti çilesi. Unutmayın Kul hakkı var.

Batı’da yol konforu Mükemmel iken, Ankara- Artvin yolunu kullanan en az 10 ile ve Karadeniz insanına yol işkencesi-radar tehditi-belediye radar tehditi-trafik yoğunluğu çilesi ve Şehir merkezlerinde hız limiti çilesi. Unutmayın Kul hakkı var. 

Batı’da yol konforu Mükemmel iken, Ankara- Artvin yolunu kullanan en az 10 il’e ve Karadeniz insanına yol işkencesi-radar tehditi-belediye radar tehditi-trafik yoğunluğu çilesi ve Şehir merkezlerinde hız limiti çilesi. Unutmayın Kul hakkı var.

Yakın bir zaman aralığında hem Ankara-Ordu  hem Ankara- Sakarya Yolculuğumuz oldu.
Her ikisi arasındaki farkı sizlere anlatalım.

Ankara- Sakarya yolculuğu otoban dan gidince mükemmel

yol çok güzel ve rahat

hız limiti 120 ancak biraz daha fazla olduğu da oluyor yol müsait olduğu zamanlar.

Trafik polis kontrolü yok.

Radar çok az oda 120 hız sınırı

Belediye radarı yok

yol kenarlarında maket polis otosu yok.

Şehir içlerinde hız limiti 40 gibi bir durum yok.

Hiç bir tane trafik lambası yok.

En kısa sürede yolculuk sona eriyor.

Bu konfor sayesinde normal bir ücret ödüyorsun. Başka yolda radara yakalansan dünya para ödeyeceksen bu yola ödenen ücret deve de tırnak bile olmaz. şahsi düşüncen ise Keşke hiç ücret ödenmeden Kullanılsa yol. Ama şartlar şimdilik böyle.

peki

Ankara – Ordu yada Ankara- Artvin arası yolculukta bizleri neler bekliyor.
1. Ankara şehir içinden Kayaş’a kadar yoğun trafikte kolay çıkılmıyor.
2. Kayaş’a vardınız sizi kesin birkaç sürpriz bekler. Trafik birden yoğunlaşır zaman olur ki yarım saat bir saat yoğun trafik sürer. Yada polis kontrol vardır epeyce beklersin. Yada Trafik polisi Kontrolü vardır.
3. Ben doğduğum günden beri Kayaş- Elmadağ arasında hep yol yapımı vardır. Ben bu yolda yol bakım yada onarım işi olmadığını hiç görmedim. Yavaş ilerlersiniz. Bu yolda tartışma eksik olmaz. Kaza eksik olmaz. Sinir bozukluğu tavan yapar. Yolcular araç içinde ecel terleri döker.
4. Elmadağ’ından itibaren ise keskin virajlar ve iniş aşağı yol ayrı bir sıkıntı.
5. Kırıkkale’ye yaklaşırken yolu kenarında bir Ev dahi olsa orası Şehir merkezi sayılıp hız limiti 50 yada 40 olur.
6. Şimdi genel olarak bu yolun kalan kısmında bizleri başka neler bekliyor devam edelim.
7. Tam 90 ile ilerlerken bir köşe başında yada bir ağaç arasından maket polis otosu gözükür acaba hız limiti kaç idi aman ceza yemeyelim diye ayak frene gider. Araç zarar görmüş kime ne? Yada ani fren basınca arkadaki araç sizi çarparsa kime ne?

8. Maket polis otosunu geçtiniz az ilerde yerde küçük bir yazı RADAR VAR. Acaba hız limiti kaç unuttun gitti bas frene.

9. Uzaktan bir iki ev gözüktü aha da şehir merkezi hız limiti 40 yada 50 yada trafik lambası var. Kuş uçmaz kervan geçmez ama Işık’ların yeşil yanmasını bekleyeceksin.

10. Zaten Yol sıcak asfalt değil ve çok bozuk yerler var. Araç kaptanı bozuk zemini mi kontrol etsin. Çukurdan kaçmak İçin. Radarları mı kontrol etsin. Işıklarımı kontrol etsin. Maket polis otosunu mu kontrol etsin. Yol kenarında yerde küçük radar kontrol yazısını mı kontrol etsin. Acaba burada ev gözüküyor burası şehir merkezi mi hız limiti kaç idi diye mi düşünsün. Sık sık polis kontrolü var onu mu düşünsün.
11. Yol boyunca bir kaç tane hariç doğru düzgün tesis yok.
12. İki sene önce radar kontrol yazısı yolun kenarına konmuş unutulmuş gidilmiş. Kontrol filan yok. Ama sürücüleri tedirgin etmek için ilgili kişiler o yazıyı oradan kaldırmıyor.
13. İl merkezlerindeki trafik yoğunluğunu anlatmaya gerek yok.
14. Yeteri kadar benzin istasyonu ve bir kaç marka dışında farklı benzin istasyonu olmadı zaten bilinmektedir.
15. Yol bölünmüş ama çok geniş olmadığı İçin uzun süre sollama yapılmadığı zamanların çok olduğu bilinmektedir.
16. Dönüş yolunda Elmadağ yokuşlarında araçların hararetten yol kenarlarında ya yandığını yada dumanlar çıktığı insanların yollarda kaldığını görmemek mümkün değil. 5 sene önce o yokuşlarda bir aracımız hurda oldu.
17. Dönüş yolunda ya yol yapımı ya çevirme yada kaza nedeni ile Kırıkkale- Kayaş arasında saatlerce beklediğini görürsün. Birde bayram üstü ise yandın saatlerce o yol bitirip ye Ankara ya bir türlü giremezsin.

18. Bu yolu kullanan şoförlerde stres olur. Sinir olur. Baş ağrısı olur. Kalp yetmezliği olur. Sinirden titreme olur. Ondan sonra aman kaza yapmayın diye bol bol çağrı yapılır.

Ceza yemeden pardon birkaç ceza yemeden yolculuğu tamamlayanlara kesinlikle ödül verilmelidir. Bu kadar baskı altında bu yolda araç kullanan kişiler bana göre birer kahramandır.

Daha çok yazacak konular varda şimdilik bu kadarını yazalım.

Peki yukarıda 17 başlık halinde yazılan sorunların hiç birini Ankara- Sakarya arasında otobandan yolculuk yapan kişi neden yaşamıyor?
İhsan Çam olarak Ankara- Sakarya yolunda araç kullanırken yada yolculuk yaparken kendimi çok özel birinci sınıf vatandaş olarak görüyorum.
Ankara- Ordu ili arasında yolculuk yaparken kendimi 5. Sınıf vatandaş olarak görüyorum. Ezilmiş-horlanmış-unutulmuş-senin vergin ile Batının yollarını yapıyoruz. Gibi sesler kulağıma geliyor.

Netice;

Ankara-Artvin yolu neden otoban olarak yapılmıyor.  Bu yolu kullanan kişiler cezalı mı? Yoksa 5. Sınıf vatandaş mı? Yoksa Karadenizlilere otoban yol layık görülmüyor mu? Daha ne kadar beklenecek? Bu yolu kullanan illerin vatandaşlarını ve yolu kullanan herkese karşı ayıp ediliyor. Sanki ceza veriliyor gibi geliyor bu yolu kullananlara.
Hükümet yetkililer basında sık sık İstanbul-Kocaeli- Bursa-İzmir-Sivas-Adana, Gaziantep ve Doğu illeri ile diğer birçok ile yapılacak hızlı tren yada otobandan söz ediyorlar.

Allah’ın bir kulu da çıkıp. Ankara -Samsun – Artvin’in yolundan buraya otoban yapılıp yapılmayacağından yada hızlı tren yapılıp yapılmayacağından söz etmiyor.

Nedenini ben bulamadın bulan varsa yazsın.
 

 

Related Articles

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
18AboneAbone Ol

Çok Okunanlar