28 Mart 2024 Per

Akkuş Argan’a Teleferik Yapılması Kampanyamızı YÖN GAZETESİ Destek Vererek Haber Yaptı.

Akkuş Argan’a

Teleferik Yapılması Kampanyamızı

YÖN GAZETESİ

Destek Vererek Haber Yaptı.

 

Argan Yaylasına teleferik isteniyor..

Argan Yaylasına teleferik isteniyor..

Ordu’nun önemli ilçelerinden biri olan ve Akkuş ilçesinin sesi kulağı olan www.akkusilcesi.com haber sitesi ilçenin turizm geleceği için çok önemli bir kampanya başlattı. İlçede yaklaşık 20 Yıldır yayında olana www.akkusilcesi.com Akkuş İlçesi İnternet Sitesi olarak Akkuş İlçesi Argan Yaylasına Teleferik Yapılması için kampanya başlatıyoruz. Diyerek yaptıkları atılımın desteklenmesi ve yerel gazetelerde gündeme getirilerek Ordu’lu ve bakanlık yetkililerinin dikkat çekilerek isteklerinin yerine getirilmesi istendi.

Akkuş ilçesinin en önemli turizm bölgesi olan (Argan Yaylası Rakım 1350) Yaylaya araç ile ulaşım şu an için mümkündür.  Argan yaylası resmi olarak turizm alanıdır.

Ordu  Boztepe teleferik yapımı ile  Akkuş Argan Yaylası arasında teleferik yapılması açısından herhangi bir fark olmadığı görülecektir.

 

Dolayısı ile devamlı göç veren Akkuş İlçesine yapılacak bir teleferik ilçenin kaderini değiştirecektir. İlçeye yapılacak teleferik büyük ilgi görecektir. Çünkü Akkuş Argan yaylasına yapılacak teleferik bölgenin teleferik merkezi olacak.

Çorum-Amasya-Tokat-Samsun İlleri ile Erbaa, Niksar, Reşadiye, Kumru, Salıpazarı İkizce-Çaybaşı-Ünye-Terme ve Tekkiraz gibi ilçe ve bölgenin teleferik merkezi olacak ve ziyaretçi her  zaman daim olacaktır.

 

Kaldı ki 200 Binden fazla Akkuş dışında gurbetçi yaşadığı düşünüldüğünden gurbetteki Akkuşluların da ilgi odağı olacaktır.

 

Akkuş İlçesi İnternet Sitesi www.akkusilcesi.com Site Yapımcılarından İhsan ÇAM ilçesindeki bu yatırımı kulak verilerek desteklenmesini istiyor ve destek beklemektedir.

 

YÖN GAZETESİNİN

ARGAN YAYLASINA TELEFERİK HABERİ İLE

İLGİLİ YAPMIŞ OLDUĞU HABERİN LİNKİ AŞAĞIDADIR

http://yongazetesi.com/il-ilceler/argan-yaylasina-teleferik-isteniyor/9301/

 

 

 

 

 

 

Related Articles

3 YORUMLAR

  1. Değerli hemşerilerim.Kusura bakmayın, size katılmıYORUM.Neden?

    Evvela bir YANLIŞI DÜZELTELİM:Argan Yaylası yüksekliği (rakımı) 1650 mt.dir.

    1-AKKUŞ İlçesinin bugün için TELEFERİĞE İHTİYACI YOKTUR. Teleferikten çok çok daha ÖNEMLİ Akkuş ilçesi için EN ÖNCELİKLİ MESELESE Ünye-Niksar BÖLÜNMÜŞ Yolu Projesinin bir an önce hayata geçirilmesidir.Bu yolun fizibilite ve Proje çalışmaları tam 7 yıl sürmüş olan ve İHALEYE bugün hazır hale gelmiş olan projedir.ÜNYE-NİKSAR BÖLÜNMÜŞ (DUBLE) YOL Projesi sadece Akkuş için değil aslında en son Akkuş için fakat bütün ÜNYE ve sağ sol çevresi NİKSAR sağı solu yukarısı çevresi 500 bin kişiyi direkt 1.5 milyon kişiyi dolaylı etkileyen etkileyen BÜYÜK BİR YATIRIMDIR.

    Ve bugün bu BÜYÜK Projenin maliyeti 1.7 MİLYAR’dır yani eski parayla 1 KALTRİLYON 700 TRİLYON Türk Lirasıdır ki DEVLETİN Bugün değil bu Projeyi bunun yarı maliyetine HATTA ÇEYREĞİNE bile olan Projeleri İPTAL ETTİĞİNİ GALİBA MEDYADAN DUYMADINIZ.

    Şahsen 10 yıl önce o zamanki parayla Akkuş merkezden Argan (Resmia dıyla ARGIN) Yaylasına yapılacak bir Teleferiğin maliyetini -bir İzmir firması tarafından Samsun Amisos tepesine yapılan Teleferik maliyeti üzerinden- hesaplayarak (ki unuttum) devasa bir maliyeti olduğunu hesaplamıştım.

    Bugünde hesaplayabiliriz ama gereği yok.Emin olun çıkan rakamı -zaten Akkuşun Belediyesi değil Kaymakamlığı birlikte 10 yıllık bütçesi ile yapamaz- ben ORDU BÜYÜKŞEHİR Belediyesinin 1 yıllık bütçesini harcasa ancak yapacağını düşünüyorum.Ki o zaman 1 yıl OBB. hiçbir hizmet yapmayacak yada 20 yıl vadeli -faiz oranı da yükselmiş- kredi ile borçlanarak yapacak.! Yapar mı? Niye yapsın? Yapmaz çünkü ülke CİDDİ BİR EKONOMİK KRİZ İÇİNDE ve DEVLET BİLE BÜYÜN İHALELERİ İPTAL ETMİŞ DIŞ DÜNYADA ULUSLARASI KURULUŞLARDAN PARA ARARKEN OBB. gelecek DAĞIN BAŞINDA AKKUŞTA ÜSTELİK GERİ DÖNÜŞÜM ORANI YILLIK %5 BİLE OLMAYACAK ÖLÜ evet resmen ÖLÜ BİR YATIRIM YAPACAK..!!

    NİKSAR-ÜNYE BÖLÜNMÜŞ-DUBLE Yolu Akkuş İlçe merkezinin 4 km. dışından geçiyor.Geçtiği için ta proje fizibilite çalışması yapılırken Samsun-Atakum’da KARAYOLLARI 7.Bölgeye gittim.Baş Mühendis ile görüştüm.Akkuşta kamuoyu olsun diye gayret ettim birçok kişi ile konuştum.Yazı yazdım, konuyu anlattım.Projenin ilçe merkezinden geçmesi TEKNİK OLARAK ZOR AMA İMKANSIZ DEĞİL dedim.Buna göre 8 km bir AKS ve Eğimi yüksek yeni bir TÜNEL düzenlemesi gerekiyor, taşıt trafiği ilçe merkezi dışından geçerse ilçe esnafı zarar görür diye yazdım.Kimse oralı olmadı.Fizibilite çalışması bitti, Proje çalışmasına geçildi 4 yıl sürdü oda bitti.Bu saatten sonra bu Proje değişmez hele ki Akkuş gibi zayıf bir kamuoyu bunu başaramaz) ve bu Devlete ciddi ek maliyet getirir. Ama ben şahsım adına ilçem adına üzerime düşen Yurttaşlık görevimi yerine getirdim.

    Haa şimdi sonuçta ben yine de bu Yolun bu haliyle bile yapılmasını savunuyorum.Çünkü yolu çizen Mühendis ekibin başı olan Sivaslı Baş Mühendis ile başbaşa yaklaşık 1.5 saat süren görüşmemiz itibariyle bana bu yol ile ilgili söylediği (geniş olarak geçmişte yazım ama) özeti şudur:

    -Bu yol hiçbir (İ.Naim ŞAHİN gibi) siyasetçinin arzusu üzerine yapılmış değildir.Bu yol TEKNİK bir porjedir.(nerdeyse YEMİN edecek hali vardı)
    Helikopterden Akkuş merkez, sağı solu (batısı doğusunda) Ünye ve Niksara ulaşacak bütün VADİLER, GÜZERGAHLAR İNCELENDİ. Enrantabıl en kısa en evrimli hattı tespit ettik. Bu güzergah Ünye’nin doğu çıkışındaki Çimento Fabrikası yanındaki Irmaktan-Akarsudan başlayarak Akkuş yöresine doğru yükselen Vadidir.

    -Ünye’den çıkan bir araba Niksar’a kadar saatte 110 km. hızla gideceği bir DUBLE Yol olacak.MEVCUT OLAN ŞU ANKİ YOLDAN BÖYLE Saatte 110 km. hızla gidilecek bir DUBLE YOL ÇIKMIYOR.Ancak eski yolu da ihmal etmeyeceğiz ödenek geldikçe genişleteceğiz.Zaten daha önce parası ödenmiş ancak ödenek yokluğundan açılmayan 2 mt. civarı (genellikle yolun üstlerinde) yerlerimiz var.

    -Yeni güzergah üzerinde özelikle Akkuş’a kadar olan bölümde 8 Tünel ve birçok Viyadük ve Köprü var.

    -Akkuşun içinden sen ilçen için geçmesini isteyebilirsin ama DEVLET bir Proje yaparken 5 bin nüfuslu yeri düşünmez, 500 bin kişiyi düşünür.Akkuşun doğu istikametinden (Talışmalan/Yukarı Düğencili Köyünden) geçeceğiz ve AKKUŞ İLçe merkezine bir TALİ YOL VERECEĞİZ.

    -Ünye’den Akkuş’a 30 dk.da varacaksınız, Akkuş’tan da Niksar’a 15-20 dk.da varacaksınız.Yani ÜNYE-NİKSAR arası 50 dk. olacak.

    Netice’de belki bu yeni yol ileride yapıldığında Akkuş ilçe esnafına zarar verecek ama ben yine de şu yaşanacak kolaylık, konfor ve güzellik adına bu yolun yapılmasını istiyorum, Akkuşunda EN ÖNCELİKLİ MESELESİ BUDUR.

    Şimdi sonuca gelelim: Kusura bakmayın sadece HAYAL Dünyasındasınız.Yada ben yanılıYORUM.Galiba şöyle, bu yol yapılmış, ÜNYE’den gelenler Akkuşa başları midesi dönmeden 30 dk. da geliyor, Niksar’dan gelenler 15-20 dakikada çıkıyor.Akkuş Trabzon UZUNGÖL yada Rize AYDER Yaylası gibi müthiş bir TURİZM Beldesi olmuş..her tarafta OTELLER yapılmış, Akkuş ilçe merkezinde HALKTA bir TURİZM KÜLTÜRÜ oluşmuş, hiçbir eyrli yabancı Turist rahatsız edilmiyor ve halk evlerini yazlık PANSİYON olarak kiraya veriyor..bu arada Akkuş yerli yabancı basına çıkmış, tanıtılmış hatta zengin ARAP Turist akını başlamış..veee en sonunda tek ihtiyacımız kalmış, bildiniz: TELEFERİK..!!

    Evet bütün bunlar yapılsın, yapılsın da en sonunda gerçekten TELEFERİĞİ İSTEYELİM hep beraber İSTEYELİM.Şahsen bende çalışayım, bir Vatandaş olarak girişimlerimi fazlasıyla yapayım.

    Evet AKKUŞ güzel, doğası güzel ama tek güzel yer AKKUŞ değil.Bu şekil coğrafyaya sahip Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesinde birkaç yer var.Ancak bu konuda eskiden beri ileri giden en önemli iki yer Trabzon UZUNGÖL ve Rize AYDER Yaylası ama biliyor musunuz oralarda bile halen TELEFERİK yok.

    Ve bütün bunlar yapılsa bile TELEFERİK yapıldığı zaman Akkuş’ta yazları ve bazen belki bir Kış tesisi (ki 2006 yılında yapılan teknik incelemeler sonucu Kayak tesisi yapılamadı çünkü Küresel ısınma sonucu artık Akkuşta uzun süren kışlar yok ve kar en fazla oda bazen 2 ay kalıyor, bir rüzgar eriyor gidiyor) olsa belki 1-2 ay daha binilir ki yine dışarıdan insan gelmesi lazım..niye? Çünkü Akkuş halkının ekonomik durumu be nüfusu belli.Artı Turizm kültürü yok, adamın cebinde parası olsa bile binmiyor binmez..bedava binmeye yol arar.Biliriz geçmişte gördük Öğretmenevi-OTEL olarak yeniden yapıldığında kaç kişi bedava kalmaya çalıştı kaç kişi parasını ödemede zorluk çıkardı, isterseniz gidiniz halen o yıllardan beri Öğretmenevi-OTEL’de çalışan görevliye sorunuz.

    Netice, kanaatim tamamen ÖLÜ YATIRIM olur.SAYGILARIMLA

  2. Öteden beridir savunduğumuz ve istediğimiz bir çalışmadır. Bu teleferik Ordu Valiliği gözetiminde Ünye Akkuş Nksar Belediyeler ve Kaymakamlıklarının katıımıyla dehasa bir projedir. Ünye – Akkuş /Argan Dağı- Niksar hattı şeklinde bir anlam ifade eder Yön Gazetesine teşekkür ediyorum.

  3. Öteden beridir savunduğumuz ve istediğimiz bir çalışmadır. Bu teleferik Ordu Valiliği gözetiminde Ünye Akkuş Nksar Belediyeler ve Kaymakamlıklarının katıımıyla dehasa bir projedir. Ünye – Akkuş /Argan Dağı- Niksar hattı şeklinde bir anlam ifade eder

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
18AboneAbone Ol

Çok Okunanlar