28 Mart 2024 Per

Akkuş Milli Eğitim Müdürlüğü Veli Öğrenci Seminerleri Salman ÇPL. ve Salman Merkez İÖO’nda Yapıldı

Başarı için el ele projesi kapsamında ilçemizde düzenlenen bilgilendirme seminerlerinin 2. çalışması 4 Mart Çarşamba günü Salman Çok Programlı Lisesi ile Salman İlköğretim Okulunda gerçekleştirilmiştir

 

VELİ VE ÖĞRENCİ SEMİNERLERİ
 
            İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen veli ve öğrenci bilgilendirme seminerlerinin ikincisi 4 Mart Çarşamba günü Salman ÇPL ve Salman İlköğretim Okullarında yapıldı. Öğlene kadar Salman ÇPL’de öğrencilere ve velilere verilen seminer öğleden sonra da Salman Merkez İÖO’nda ki 6.,7. ve 8. sınıf öğrencilerine verildi. Buradaki seminerler: İMKB YİBO, Cumhuriyet Kız YİBO ve Akkuş Lisesi Psikolojik danışmanları (Rehber Öğretmenleri) tarafından verildi. Salman Beldesi’nde yapılan seminere katılım oldukça fazla idi. Bu seminerlerle ilgili Psikolojik danışmanlarımızın görüşü ise şöyle:
 
 
“Başarı için el ele projesi kapsamında ilçemizde düzenlenen bilgilendirme seminerlerinin 2. çalışması 4 Mart Çarşamba günü Salman Çok Programlı Lisesi ile Salman İlköğretim Okulunda gerçekleştirilmiştir. Planlanan çalışma doğrultusunda öğrenciler verimli ders çalışma, sınav kaygısı, SBS ve ÖSS konularında, öğrenci velileri ise okul başarısızlığı konusunda bilgilendirilmiştir.
 
 
 
Veli seminerine katılımda velilerin ilgi gösterdiği gözlemlenmiştir. Okul başarısızlığı, nedenleri ve aileye düşen görevler hakkında bilgi verilmiştir. Okul başarısızlığının bir ailede huzuru ve dengeyi tehdit edebilecek önemli olaylar arasında yer aldığı bu durumun çözümü için ise okul, aile ve öğrencinin katkısının olması gerektiği belirtilmiş ve okul yıllarının ilk dönemlerinde başarısızlığın fark edilerek düzeltilmesinin taşıdığı önem üzerinde durulmuştur. Okul başarısızlığını etkileyen etmenler ele alınmıştır ve başarısızlık durumunda anne babaların çocuklarına nasıl yardım edebilecekleri belirtilmiştir.
 
 
Öğrenciler ile planlanan seminerlerde SBS ve ÖSS sistemi konusunda bilgilendirildikten sonra verimli ders çalışma semineri verilmiştir. Verilen seminerlerde öğrencilerin doğru çalışma alışkanlıkları kazanabilmeleri için; çalışma amacının oluşturulması, çalışma ortamının düzenlemesi, zamanın iyi kullanılması ve planlanması, not tutma, etkin dinleme, etkin okuma ve tekrar gibi verimli ders çalışma yöntemleri ve ilkeleri hakkında bilgi verilmiştir. Bunun dışında olumlu düşünmek ve kendine güven gibi öğrenciyi çalışmaya güdüleyen, motive eden yöntemler üzerinde durulmuştur.
 
 
 
Sınav kaygısı ile ilgili verilen seminerlerde öncelikle sınav sisteminin gerekliliği üzerinde durulmuştur ve her şeyden önce bu gerekliliğe inanmanın önemi belirtilmiştir. Kaygı ve korku kavramlarından bahsedildikten sonra sınav kaygısının ne demek olduğu yaşanan belirtiler ve bu belirtiler yaşanırken öğrencinin zihninden geçen sesler üzerinde durulmuş ve öğrencilerle yaşanan durumlar paylaşılmıştır. Kaygının hayatımızdan tamamen çıkmaması gerektiği ve orta düzeyde bir kaygının her zaman olması gerekerek ders çalışmak için motive olmamız konusunda gerekliliği ele alınmıştır. Sınav kaygısının yaşanmasının nedenleri ifade edilmiş beyine gönderilen olumsuz mesajlar üzerinde durulmuş ve sınav kaygısının ortadan kaldırılması için nelerin yapılması gerektiği öğrencilerle paylaşılmıştır. Son olarak ise her şeyden önce sınava kendi adlarına girmeleri, sınavın kişiliği değil bilgi ölçtüğünün unutulmaması istenilmiş, her şeyi başaracak gücün insanın içinde saklı olduğu yapılması gerekenin sadece kendimize bir şans vermek olduğu vurgulanarak seminer sonlandırılmıştır.
Yapılan seminerler sonrası öğrencilerden olumlu dönütler alınmıştır.”
 
                                                                                                                     
Mine DAĞLI                              Ebru ARICA                                  Emrah AVCI
            Rehber Öğretmen                    Rehber Öğretmen                     Rehber Öğretmen
            (Psikolojik Danışman)           (Psikolojik Danışman)            (Psikolojik Danışman)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Related Articles

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
18AboneAbone Ol

Çok Okunanlar