24 Nisan 2024 Çar

4 Mart Akkuş’un İlçe Olarak Kurulmasının 67. Yıldönümünde Akkuş Eski Belediye Başkanı Emekli Öğretmen R.Ekrem Görgülü Kutlama Mesajı Yayınladı.

4 Mart Akkuş’un İlçe Olarak Kurulmasının

67. Yıldönümünde

Akkuş Eski Belediye Başkanı 

Emekli Öğretmen R.Ekrem Görgülü

Kutlama Mesajı Yayınladı

Değerli Hemşerilerim,
Karakuş Nahiyesinin, Akkuş adıyla ilçe statüsüne kavuşmasının 67’nci yıl dönümü kutlu olsun.

Öncelikle, İlçe statüsüne kavuşmamızı sağlayan değerli büyüklerim Azmi Sevindik, Şevki Bıyık, Osman Çöpoğlu, Mustafa Efil, Mahir Bıçak ve Rıza Kuru’yu rahmetle ve minnetle anıyorum, Allah mekanlarını cennet nasip etsin.

İlçe olduktan sonra Akkuş’un alt yapı ihtiyaçlarını gidermek, ilçemizi geliştirmek, daha güzel günlere taşımak için bugüne kadar görev yapmış vefat eden sevgili büyüğüm değeli abim Azmi Sevindik, sevgili amcam, Kazım Görgülü, sevgili abim Ali Rıza Kadıoğlu, sevgili abim ve dostum Kemal Güngör, sevgili kardeşim ve yeğenim Ergüder Efil başkanlarıma Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Yaptıkları hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum.

Sevgili dostum Hami Çöpoğlu, sevgili öğrencim Lütfi Efil ve sevgili kardeşimiz Sayın İsa Demirci’ye sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

İlçe olduğumuzda ben öğretmen okulundaydım. O günün öncesinde ve sonrasında yaşananlara şahit olmadım. Haziran ayında okullar tatil olup memlekete geldiğimde, Kaymakam atanmış, yavaş yavaş kamu kurumları teşkilatlanmaya başlamıştı.

O gün yaşananları, bu önemli tarihi güne şahitlik edenlerden duyduğum kadarıyla, Akkuş’ta bir bayram havası yaşanmış, açılış törenine Mesudiyeli hemşerimiz Devlet Bakanı Cemil Bengü ve beraberinde kalabalık bir heyet, Ordu’dan ve çevre İllerden siyasi parti temsilcileri, kamu kurumlarının idarecileri, çok sayıda misafir gelmiş, her yer Türk Bayrakları ile donatılmış, davul ve zurnalar çalınmış, 40-50 koyun kesilmiş, yemekler verilmiş.

4 Mart günü hepimiz için çok önemli ve özel bir gündür. Birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, bizleri Akkuşlu olma gururu yaşatan ve hatırlatan, bizi biz yapan bir gündür.

İnşallah bundan sonra Allah cümlemize sağlık versin, hep birlikte el ele yıl dönümlerimizi Akkuş’ta kutlarız.
67’nci yıl dönümümüzü tekrar kutluyor, tüm hemşerilerimi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.

R.Ekrem Görgülü
Emekli Öğretmen
Eski Akkuş Belediye Başkanı

Haberin;  www.akkusilcesi.com Akkuş İlçesi İnternet Sitesi Kaynak gösterilerek yayınlanmasına müsaade edilecektir.

Related Articles

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
18AboneAbone Ol

Çok Okunanlar