29 Mart 2024 Cum

29.08.2007 tarihli haberimize açıklama

Çayıralan'daki Eski Okulun Yıkılması Konusu

 

 alikoseokul2

 

29.08.2007 tarihli haberimiz

https://www.akkusilcesi.com/index.php?option=com_content&task=view&id=550&Itemid=130

Üsteki linki tıklayıp haberi sanırım okudunuz. Bizim bu haberde anlatmak istediğimiz konu: Eski okul yıkılmasından ötürü sevinç var. Göz göre göre yıkıldı, yıkılmasına seyirci kalındı gibi cümleler var. defalarca bizlerde haber yaptık zaten eski okul yıkılmak üzereydi. Hasarlı idi. Yıkılmadan dursa idi ilerleyen günlerde belki de yeni okulun bahçesinde oynayan çocukların üzerine yıkılacaktı. Okulun yıkılmasına bizde sevindik. İyi ki de yıkılmış. Haberde ne demek istediğimiz herhes anlamış ancak genede farklı yorumlayanlar olmuş. Yıkılmak üzere olan Okulun yerine yenisini yapınca elbette eski okul yıkıldı diye sevinilir. Yeni okul yapmadan eski okul yıkılsa işte o zaman yanlış olurdu. Seslenişte bulunuyoruz. Nerede İdareciler okul yıkılırken seyirci kaldı diye cevabını zaten herkes biliyor. İdareciler, siyasiler, belediye başkanı haberde sözü geçenler yeni okulun yapılması için uğraşıyorlardı. Gece gündüz okul için çaba harcıyorlar. Değişik anlatım ile haber yaptık. Haberdeki niyet yeni okul yapılınca eski okulun yıkılmasına herkesin sevinebileciği konusu işlendi.. Ama ülkemizde bu tür konular binde bir oluyordu eski dönemlerde yenisi yapılmadan eskisi yıkılıyordu. O zaman da idarecilere ateş püskürtülüyordu. Ama Çayıralan'da hiç öyle olmadı. Çünkü herkes memmun du eski okulun yıkılmasından.

 

Related Articles

3 YORUMLAR

  1. Yücel Yılmaz, böyle bir kişi var mı bilimiyorum ama olduğunu kabul edelim. Değerlendirmenizi biraz geç gördüm ama bir şey kaçırmış sayılmayız. Site yönetimi her ne kadar bu habere açıklama yapsa da, haberin açıklama yapılacak bir yanı yok. Haberi bütün ayrıntıları ile okudum. Noktalama işeretleri yerli yerinde, verilmek istenen mesaj anlaşılır. Görüyorum ki, sizin derdiniz başka. Virgülü oraya koyarsak böyle olur, şuraya koyarsak böyle olur, diye yazmışsınız. Bu haberin gerek anlam, gerekse noktalama işaretleri bakımından yanlışları yoktur. Ancak sizin bana yönelik yazdığınız yazıda anlam ve noktalama işaretleri bakımından hatalar var.

  2. SAYIN KÖSE, SİZİ BÖYLE DÜŞÜNDÜREN ÇAYIRALANLI OLMANIZ MI YOKSA HABERCİ GÖZÜYLE BAKMANIZ MI? ÇAYIRALANLI OLMANIZ OLSA GEREK. AKKUŞ SİTESİNDE. ÖZELLİKLE BU HABER KÖTÜ NİYETLİ KİŞİLERE KOZ VERMEK OLUR. CÜMLEDE VİRGÜLÜ NEREYE KOYACAĞINA İYİ KARAR VERMEK GEREKİR Kİ YANLIŞ BİR YERE KONDUĞUNDA ANLAM LEHTEN ALEYHE, ALEYHTEN LEHE DÖNEBİLİR. İŞTE HABER DE BÖYLE BENCE. NEREDE, NASIL KİMİNLE ALAKALI, VE HABERİN SUNUŞ ŞEKLİ HERŞEYİ DEĞİŞTİREBİLİR. SAYGILARIMLA…

    Site Yönetimi: Yeni Okulun Yapılışında okulun nerdeyse %80 bittiği 29.08.2007 tarihinde bizim de bizzat gördüğümüz okul inşaatını inkar ederek, yada kasıtlı olarak görmezlikten gelerek sizin dediğiniz gibi bir haber yapmamız bizim ahlakımıza yakışmaz. Dolayısı ile de yanlış anlaşılmalara karşı da haberin anlatılmasındaki asıl amacı açıkladığımız halde halen bu konu üzerinde yorum yapılmasını anlamış değiliz. Bizce bu konu kapanmıştır. Biz çoktan yeni konulara geçtik bile, Yücel bey keşke bir çok kişi Yeni yapılan okulun eksiklikleri için neler yapabiliriz bağlamında yazılar yazsalar, keşke öncü olsalar, keşke ellerine ceplerine atsalar da yardımcı olsalar, Diğer beldelerde Okulların ihtiyaçları karşılanması bitmiş ve artık lise yapabilirmiyiz diye düşünürken, Çayıralan daki okul üzerinden eskiye dönüp sürekli eski konuları gündeme taşıyarak çok fazla ilerleme olacağına inanmıyoruz. Ama sağduyulu çayıralanlılar bu zorlukları aşacaklar ve beldeyi layık olduğu üst seviyelere getirmek için çaba harcayacaklardır. Bizde bu çaba gösteren kişilerin yanında olacağız. Biz hizmet için çalışanın yanındayız.

  3. BU HABERİ HATIRLIYORUM HEM DE ÇOK İYİ. ÇÜNKÜ İLK KEZ FARKLI BİR TARZ DENEMİŞTİNİZ. BEN İDDİA EDİLDİĞİ GİBİ BİR YANLIŞ ANLAMAYA MAHAL VEREN HABER OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM. AKSİNE İNSANLARIN DAHA ÇOK DİKKATİNİ ÇEKEN BİR HABER OLMUŞTU. AÇIKLAMA YAPILACAK BİR DURUM YOK. HABERİ ANLAYAMAYANLARDA BİR PROBLEM VAR.YA DA O ANLAMAYANLARIN NİYETİ FARKLI…KENDİ DOĞRULARINIZA GÜVENDİĞNİİZ SÜRECE SORUN YOK. BAŞKALARININ SİZİ YANLIŞ ANLAMASI , HERKESİN YANLIŞ ANLAYACAĞI ANLAMINA GELMEZİ.YAZINIZ ORTADA NE DEMEK İSTEDİĞİ DE BELLİ OHALDE PROBLEM YOK.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
18AboneAbone Ol

Çok Okunanlar