29 Mart 2024 Cum

Bazı Kurum İdarecileri Ne Yapmak İstiyor

 

SORU-İŞARETİ

 

Bazı Kurum İdarecileri

Ne Yapmak İstiyor

 

Başkent Ankara'da olunca ve bir çok kamu kurumundan arkadaşlarımız, akrabalarımız ve dostlarımız olunca; nerede ise her kurumdan, her Bakanlıktan, Her Üst Kurullardan bilgileri bizlere ulaşmaktadır.

 

Gelen bilgilerden bir kaçını sizlerle paylaşmak istiyoruz.

 

Bir kurumun başındaki idareci "bu kurumda uzman yardımcılarının uzmanlık sınavı kazanması kolay olmayacak. Sınavda başarılı olmayanları memur yapacağız" şeklindeki sözleri, Örneğin diğer bir kurumda Bilgisayar Mühendisi olarak görevli iken söz konusu bakanlığın Uzman Yardımcılığı sınavını kazarak o bakanlığa atanan çalışanın; Şu anda görev yaptığı bakanlığın uzmanlık sınavını zorlaştırarak sınavda bırakıp memur yapılması ne derece doğru? Kaldı ki sözlü sınavı olduğu için her zaman tartışma konusu olmaktadır.

 

Bir kurumun başındaki idareci "Kimse canımı sıkmasın hiç bir konuya itiraz etmeyeceksiniz. Yoksa sizi taşraya-doğu bölgesine sürerim" sözleri ne derece doğru

 

Bir kurumun başındaki idareci "Gündüz akşama kadar işte çalışacaksınız mesai bitimi gece 24.00 kadar dönüşümlü olarak nöbete kalacaksınız. Ertesi günde vede hafta içinde hiç bir çalışanda izinli sayılmayacak" İdareciye bak. Çalışanları köle sanıyor herhalde. Çalışanın haftada 40 saat çalışma kanun ile belli iken bunu 60 saate çıkarma gibi yetkiyi nereden alıyor merak ediyoruz? O çalışanın uykuya, dinlenmeye ihtiyacı yokmu? O çalışanın ailesi ve çocukları yok mu? ailesi ve çocukları ile ilgilenmeyecek mi? Kaldı ki nöbete kalan kişilere ek mesai ücreti de ödenmemektedir. Bu duruma itaraz edenlerde taşraya sürgün edilmekle yada bir şekilde işine son verilmekle tehdit edilmektedir.

 

İdareciliği herhalde bazı kişiler farklı anlıyor. İdareci adı üstünde önceklikle idare edecek. Çalışma barışını bozmayacak? Çalışanlar arasında ayrım konularına dikkat edecek. Adaleti elden bırakmayacak. Kanunlara her zaman uyacak. Kanunsuz uygulamalara asla baş vurmayacak. Çalışanları köle olarak değil. Mesai arkadaşları olarak görecek. Çalışanlarında insan olduğunu, her birisinin ailesi olduğunu, bir insan olarak iş dışında ihtiyaçları olduğu ve zamana iytiyacı olduğu gözününde bulundurulacak. Az çalışan uyarılacağı gibi çok çalışan da ödüllendirelecek. Zorunlu hallerde mesaiye kalınacak ise mutlaka ek mesai ücreti ödenmesine dikkat edilecek.

 

Devam edelim mi?

 

 

Related Articles

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
18AboneAbone Ol

Çok Okunanlar