19 Nisan 2024 Cum

AKKUŞ KAYMAKAMLIĞI LOGO TASARIM YARIŞMASI DÜZENLENMİŞTİR

 

KAYMAKAMLIĞIMIZCA "T.C. AKKUŞ KAYMAKAMLIĞI" LOGO TASARIM YARIŞMASI DÜZENLENMİŞ OLUP, İLGİLİ ŞARTNAME AŞAĞIDADIR.

İLGİLENEN VATANDAŞLARIMIZA DUYURULUR…
 

T.C. AKKUŞ KAYMAKAMLIĞI

LOGO TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

        

         KONU

         Yarışmanın konusu, Akkuş Kaymakamlığının kurumsal logosunun, Kaymakamlığımızın vizyonunu ve misyonunu yansıtacak, akılda kalıcı, işlevsel kullanımına imkân sağlayacak bir şekilde tasarlanıp, oluşturulması ve hayata geçirilmesidir.

 

         AMAÇ

         Kurumsal logonun, İlçemizin misyonu, vizyonu ve amaçlarıyla uyumlu olarak dolayısıyla da İlçemizi temsil eder nitelikte, özgün, yaratıcı, işlevsel ve akılda kalıcı sade bir biçimde tasarlanmasını sağlamaktır.

         Buna göre; tasarımcılar, aşağıdaki bilgiler ışığında çalışmalarını hazırlayabilirler:

 

         İlçemizin Genel Tanıtımı, Tarihçesi ve Coğrafi Yapısı: 

         Akkuş İlçesi Merkez ve mahallelerinin kuruluş tarihine ait bilgiler kesin olarak bilinmemektedir. İlçemiz tarihine ait en eski kayıtlara 18. yüzyıl sonlarında rastlanılmaktadır. 1858 – 1892 yılları arasında Sivas Vilayetinin Samsun Sancağına bağlı “KARAKUŞ” adıyla bir yerleşim merkezinin varlığı kayıtların incelenmesinden anlaşılmaktadır. Bu yerleşim yeri 1892 – l920 tarihleri arasında “KARAKUŞ” Bucağı olarak Samsun İlinin Ünye İlçesine bağlı kalmış, 1920 yılında yürürlüğe giren 69 sayılı Kanunla Ordu’nun İl olması üzerine, Ünye İlçesiyle birlikte Ordu İline bağlanmıştır. 4 MART 1954 tarihinde ise çıkarılan 6324 sayılı Kanunla, AKKUŞ adıyla Ordu İline bağlı bir İlçe olmuştur.

         İlçemiz, Ünye – Niksar Devlet Karayolu üzerinde olup, yüzölçümü 666 Km2. dir. Doğuda Kumru, Batıda Erbaa, Çarşamba, Kuzeyde Terme, Ünye, Güneyde Niksar İlçeleriyle çevrilidir.

         İlçemizin değişiklik arz eden bir iklim yapısı vardır. Kuzey kesimlerde İç Karadeniz iklimi, Güney kesimlerde ise Karasal iklim hüküm sürmektedir. Kışlar çok sert ve uzun geçer.

         Arazi yapısı genellikle dağlık olup, %40 meyilli yamaçlarla kaplıdır. Dağların üzeri tepe noktalarına kadar ormanlarla örtülüdür. İlçe merkezi bu dağlar arasında 1300 metre yükseklikte küçük bir platoda yerleşmiştir. Belli başlı akarsu ve gölleri yoktur. Küçük dereler ve çaylar bulunur. Bunların en önemlisi Tifi çayıdır.

         Ormanlık saha genel yüzölçümün %65’ine tekabül etmektedir. Km2. olarak 412,451 Km2. dir. Ormanın %90’ını kayın ağaçları teşkil eder. Az miktarda da sarıçam ve meşe türleri bulunmaktadır. Mer’alar 13,41 Km2., tarım alanları ekilebilen saha ise 213,90 Km2. dir.

         İlçemizin genel yüzölçümünün % 46’sına tekabül eden ormanlık saha kayın (% 90), meşe, kızılağaç, sarıçam, orman gülü vb. değişik ağaç ve ağaçcıklardan oluşmaktadır. Geri kalan kısmı ise çiftçilerimiz tarafından yetiştiriciliği yapılan değişik kültür bitkileri ile çayır-mera bitkilerinden oluşmaktadır. Bitki örtüsü rakıma (250-1600 m.) bağlı olarak değişiklik arz etmektedir.

         İlçemizde tarımda kullanılan araziler genellikle engebeli olup, % 5- 75 arasında değişen meyil arz etmektedirler. Çiftçi aileleri % 60’nın 20-50 dekar arasında değişen arazi varlığına sahiptir. Sulanabilen tarım alanı yok denecek kadar azdır. İklim şartlarının ağırlığı tarımsal faaliyetleri büyük ölçüde sınırlandırmaktadır. Hatta denizden yükseklik artıkça kültür bitkilerinin dağılımı da değişiklik göstermektedir. Bu da üretim ve verimi kısıtlamaktadır.

 

         KATILIM İÇİN GEREKLİ GENEL ŞARTLAR

         1. Yarışma, Ordu il genelinde tüm resmî ve özel okul/kurumlardaki öğrenci, öğretmen ve vatandaşlarımıza açıktır.

         2. Her katılımcı en fazla iki adet eserle yarışmaya katılabilir.

         3. Yarışmaya katılacak olan tasarımların; özgün olup başka bir yerde yayımlanmamış olmaları, diğer kurum ve kuruluş logolarını çağrıştırmamaları gerekmektedir. Teslim edilen çalışmalar, Türk Patent Enstitüsü’nce daha önce korunmaya alınmamış, tescil başvurusu yapılmamış olmalıdır.

         4. Seçici Kurul tarafından, kopya olduğu anlaşılan tasarımlar yarışma dışı kalacaktır. Logo tasarımının kopya olduğunun anlaşılması halinde ödül verilmeyecek, verilmiş ise ödülün iade edilmesi sağlanacaktır.

         5. Oluşacak her türlü sorunun hukuki yaptırımı ve süreçlerin maddi yaptırımı yarışmacıya ait olup, doğabilecek sorunlardan Akkuş Kaymakamlığı ya da seçici kurul üyeleri sorumlu tutulamaz.

         6. Yarışma, seçici kurul ile seçici kurulun birinci derecedeki yakınları dışındaki, tüm tasarımcılara açıktır. Yarışmacılar, seçici kurulun ve Akkuş Kaymakamlığının kararlarına saygı göstereceklerini ve yarışmaya katılmış olmakla beyan etmiş olurlar.

 

         KATILIM İÇİN TASARIM ŞARTLARI

         1. Tüm çalışmalar “T.C. Akkuş Kaymakamlığı” ve kuruluş tarihi olan "1954" ibaresini açık ve net bir şekilde içermelidir.

         2. Seçilecek tasarımın; Akkuş Kaymakamlığını temsil edecek her türlü basılı materyal ve sayısal ortamda, medya ve reklam çalışmaları ile promosyon ürünleri, kırtasiye malzemeleri, antetli kâğıt, faks kâğıdı, pankart, afiş, web sitesi ve benzeri ortam ve faaliyetlerde kullanılacaktır. Logo tasarımı, renkli ve siyah–beyaz kullanıma uygun olarak, büyütülüp küçültüldüğünde görselliğinin bozulmayacağı, çok küçük ölçülerde ayrıntıların kaybolmayacağı, çok büyük ölçülerde dağınık görünmeyeceği bir biçimde ve her çeşit baskı ve kesim tekniği ile sorunsuz kullanılabilir şekilde hazırlanması gerekmektedir. Çalışmalarda renk ve form yönünden herhangi bir sınırlama yoktur.

         3. Logo, siyasi ya da etnik bir görüşü veya düşünceyi ifade edemez, çağrıştıramaz.

         4. Akkuş Kaymakamlığı, seçilen eser üzerinde değişiklik isteme hakkına sahiptir. Kullanılacak eserin sahibinden, Seçici Kurulun ve/veya Akkuş Kaymakamlığının görüşü doğrultusunda, teknik sorunların çözümüne yönelik değişiklikler yapması istenebilir.

         5. Yarışmada seçilen tasarımların tüm hakları Akkuş Kaymakamlığına devredilmiş sayılır. Tasarım sahibi, kullanılacak olan logoda hiçbir şekilde isim ve hak talebinde bulunamaz.

         6. Ödül kazanan tasarımı Akkuş Kaymakamlığı her türlü kullanma ve değiştirme hakkına sahiptir.

         7. Seçilmeyen tasarımlar Akkuş Kaymakamlığı sorumluluğunda değildir.

 

         KATILIM İÇİN TEKNİK KOŞULLAR

         1. Yarışmacılar Akkuş Kaymakamlığı’na belirtilen tarihler içerisinde kayıt yaptıracakladır.

         2. Tasarımcı, eserde kullandığı unsurların anlamını 250 kelime (en fazla 1500 karakter) ile yazıyla açıklayacaktır.

         3. Akkuş Kaymakamlığı, teknik koşullar nedeniyle gerekli gördüğü takdirde proje üzerinde değişiklik yapılmasını talep edebilir.

 

         KULLANIM KOŞULLARI VE HAKLARI

         1. Katılımcı, dereceye giren ve/veya Akkuş Kaymakamlığı tarafından kullanılması kararlaştırılan eserinin, Akkuş Kaymakamlığına süresiz olarak tam kullanım hakkını verdiğini peşinen kabul ettiğini ve buna bağlı olarak, gerek Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince yarışmaya gönderdiği eserinin çoğaltma, işlenme, yayma, temsil, faydalanma vb. umuma arz ile ilgili bilumum haklar için Akkuş Kaymakamlığına tam lisans/yetki verdiğini kabul eder.

         2. Ödül kazanan eserler; Akkuş Kaymakamlığını temsil edecek her türlü basılı materyal ve sayısal ortamda, medya ve reklam çalışmaları ile promosyon ürünleri, kırtasiye malzemeleri, antetli kâğıt, faks, pankart ve benzeri ortam ve faaliyetlerde kullanılıp çoğaltılabilecektir. Bu bağlamda, katılımcı, ödül dışında herhangi bir telif hakkı talep edemeyecektir.

         3. Akkuş Kaymakamlığı’na kayıtlarını yaptırmış olan yarışmacılar, bu şartnamenin tüm koşullarını, yarışma şartlarını, Seçici Kurul ve Akkuş Kaymakamlığı kararlarının tamamını kabul etmiş sayılırlar.

 

         DEĞERLENDİRME VE SEÇİCİ KURUL

         Seçici Kurul; dereceye girmeye hak kazanan logoyu(birinciyi) belirler. Eserler; özgünlük, yaratıcılık, yarışma amaçlarına uygunluk kriterleri üzerinden değerlendirilecektir. Seçici Kurul Akkuş Kaymakamlığı’nın başkanlığında aşağıda yer alan birimlerin katılımı ile oluşturulmuştur. Akkuş Kaymakamlığı, değerlendirme toplantısına katılamayan seçici kurul üyesi yerine bir başka üye belirleme ve sonucu açıklayacağı günü değiştirme hakkına sahiptir.

         Seçici Kurul

         Akkuş Kaymakamlığı tarafından oluşturulan komisyondan oluşur.

         Yarışmada  Akkuş Kaymakamlığı çalışanları seçici kurulda yer alamaz.

         Değerlendirmede birincilik ödülüne layık görülen eser “T.C. Akkuş Kaymakamlığı” ve kuruluş tarihi olan "1954" logosu olarak belirlenir.

 

 

         ÖDÜL

         1. Ödül, hak sahibine Akkuş Kaymakamlığı belirleyeceği bir tarihte, Kaymakamlık Toplantı Salonunda ödül töreninde takdim edilecektir.

         2. Yarışma ödülü aşağıdaki gibidir.

         Birincilik Ödülü: 1.000,00.-TL

         Ödül Akkuş Kaymakamı tarafından takdim edilecektir. Ayrıca dereceye giren her finaliste Akkuş Kaymakamlığı tarafından Katılım Belgesi takdim edilecektir.

 

         YARIŞMA TAKVİMİ

         Yarışmaya Kayıt,

         Eserleri Akkuş Kaymakamlığına Teslim Tarihi: 08.04.2015 – 25.05.2015

         Seçici Kurul Değerlendirme Tarihi                      : 27.05.2015

         Sonuçların Açıklanması ve Ödül Töreni             : 28.05.2015

Sonuçlar, www.akkuş.gov.tr  ve yerel medya aracılığı ile duyurulacaktır.

İLETİŞİM

Adres: Akkuş Kaymakamlığı

Akkuş / ORDU

Tel : (0452) 611 20 01

Web: www.akkus.gov.tr

E-posta: akkus@icisleri.gov.tr

İletişim: Yüksel Mürsel KARAYİĞİT-V.H.K.İ.

 

 

 

Related Articles

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
18AboneAbone Ol

Çok Okunanlar