29 Mart 2024 Cum

Kurtboğaz’dan Astsubay Yahya EFİLOĞLU Şehit Oldu

Fırat Kalkanı Herekatı Kapsamında Suriye’nin El Bab Bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri ile DEAŞ terör örgütü arasında çıkan çatışmada şehit olan iki askerden birisinin Ordulu olduğu ortaya çıktı.

Çatışmada şehit düşen Astsubay Yahya EFİLOĞLU’nun Akkuş Kurboğaz Mahallesi nüfusuna kayıtlı olduğu belirlendi.

Astsubay Kıdemli Çavuş  Yahya EFİLOĞLU 30 yaşında Hakkın Rahmetine Kavuştu

ŞEHİDİMİZ İZMİR’DE DEFNEDİLECEK
Suriye El Bab’da şehit olan Ordu Akkuş Kurtboğaz (Köyü) Mahallesi nüfusuna kayıtlı Piyade Astsubay Yahya Efiloğlu İzmir’deki Kadifekale Şehitliği’nde toprağa verilecek. Şehidimizin ailesi İzmir’de yaşıyor.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar

Fırat Kalkanı Harekatında şehit düşen iki askerden birisi olan Astsubay Kıdemli Çavuş Yahya Efiloğlu’nun şehadet haberi İzmir’deki ailesine ulaştı. Şehit askerin akrabası Ali Efiloğlu, “Kendisi izne geldiğinde ‘Ben şehit olacağım, beni hava şehitliğine defnedin’ diye vasiyette bulunmuş. Bu vasiyeti yerine getirmek şehadet mertebesinin yüceliği gereği silah arkadaşlarının yanına defnetmeye, hava şehitliğine karar verdik” dedi.

Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında Suriye’nin El Bab kentinde DEAŞ saldırısı sonucu şehit olan askerlerden Astsubay Kıdemli Çavuş Yahya Efiloğlu’nun şehit haberi İzmir’in Karabağlar ilçesinde yaşayan ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. Aile oğlunun şehadet haberini olgunlukla karşılarken, şehit evi haberin ardından Türk bayraklarıyla donatıldı. Acı haberi öğrenen vatandaşlar da şehit evine akın ederek, aileye taziye dileklerini iletti.

Şehit olmadan saatler önce babasıyla görüşmüş

Şehidin acılı babası Abdullah Efiloğlu’un ayakta durmakta güçlük çekerken, gözyaşlarına boğuldu. Şehit babası, “En son dün konuştum. İyi olduğunu söyledi ve bir dakika kadar konuştuk” diye konuştu.

“Şehit olmak istiyorum” demiş

Şehidin akrabası Ali Efiloğlu ise şehidin ailenin tek asker çocuğu olduğunu söyledi. Astsubay Kıdemli Çavuş Efiloğlu’nun şehit olmak istediğini ifade eden Ali Efiloğlu, “Görev bölgesinde görevini severek yaptığını zamanla anlatır, zaman zaman benimle de görüştüğünde dua isterdi. Kendisi izne geldiğinde ‘Ben şehit olacağım, beni hava şehitliğine defnedin’ diye vasiyette bulunmuş. Bu vasiyeti yerine getirmek, şehadet mertebesinin yüceliği gereği silah arkadaşlarının yanına defnetmeye, hava şehitliğine karar verdik. Devamlı sınır bölgelerinde görev yaptığından dolayı evliliği geciktirdik biraz bilinçli olarak. Böyle bir durum düşünmedik; ama takdir-i ilahi tecelli eder sınır bölgesindeki görevi bittikten sonra evlilik gerçekleşir diye düşünüyorduk. Bu sezon sonunda da böyle bir teşebbüsümüz vardı” şeklinde konuştu.

Astsubay Efiloğlu’nun cenazesi Cuma günü öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından askeri törenle son yolculuğuna uğurlanacak. DEAŞ terör örgütünün hain saldırısında, Yahya Efiloğlu ile beraber Uzman Çavuş Gökhan Kılıç şehit düşmüş, 15 askerde hafif şekilde yaralanmıştı.

Site Yönetimi: Şehitlerimize Allah Rahmet Eylesin. Milletimizin Baş Sağ Olsun.

Şehit Astsubay son yolculuğuna uğurlandı

Fırat Kalkanı Harekatı sırasında Suriye’nin kuzeyindeki El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ ile yaşanan çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Yahya Efiloğlu, İzmir’de son yolculuğuna uğurlandı.
Şehit Astsubay son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Efiloğlu’nun naaşı, Karabağlar ilçesi Salih Omurtak Mahallesi’ndeki babaevinde helallik alındıktan sonra Gaziemir Gülhane Camisi’ne getirildi.

Burada, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine, Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli güvenlik güçlerinin taktığı bordo beresi konuldu.

Törene, şehidin inşaat işçisi babası Abdullah, annesi Mukaddes, kardeşleri Muhammet, Meliha ve Büşra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Galip Mendi, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir milletvekilleri Necip Kalkan, Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, askeri erkan, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Şehidin yaz aylarında nişanlanmayı planladığı kız arkadaşı da sırtına bağladığı Türk bayrağı ile cenazeye katılarak Efiloğlu’nun tabutunun başında gözyaşı döktü.

– “Dedesi de Kore’de şehit olmuştu”

İzmir El Bab şehidini uğurladı

Şehidin babası Abdullah Efiloğlu, ailenin diğer üyelerinin ağlamamalarını isteyerek, “Dost var, düşman var, ağlamayacağız.” dedi.

Baba Efiloğlu, cenaze namazı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun abdestli iken şehitlik mertebesine ulaştığını öğrendiklerini, evladının şehit olmasının gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Şehidin dedesi Mehmet Efiloğlu’nun da Kore savaşında şehit olduğunu aktaran Abdullah Efiloğlu, “Dedesi gibi o da şehadet mertebesine ulaştı. Çok şükür şehit babası oldum. Allah mekanını cennet etsin. Vatanımız, bayrağımız, milletimiz sağ olsun. Şehit olduğunda abdestliymiş, abdestsiz gezmezdi benim yavrum. Çok şükür abdestiyle şehadet şerbetini içti.” diye konuştu.

Geçen yıl mart ayında terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar sırasında yeğeni Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu’nun, bir sene sonra da oğlunun şehit olduğunu belirten baba Efiloğlu, “Çok şükür, vatanımız, milletimiz sağ olsun. Allah geride kalan askerlerimize sabır versin, selamet versin, acılarını göstermesin.” temennisinde bulundu.

Şehidin annesi Mukaddes Efiloğlu da acılarının büyük olduğunu dile getirerek, “Vatanımız sağ olsun, oğlum şehit oldu.” dedi.

İzmir Müftüsü Ramazan Muslu’nun cuma namazına müteakiben kıldırdığı cenaze namazında, şehidin amcasının oğlu İzmir Müftülüğü Eğitim Şube Müdürü Ali Efiloğlu da dua etti.

Şehidin naaşı, törenin ardından Kadifekale Hava Şehitliği’nde toprağa verildi.

EL BAB ŞEHİTLERİNE SON GRÖEV

 

Yaklaşık 6 yıldır astsubay olarak görev yapan şehit Efiloğlu’nun, 3 yıl önce Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesine atandığı bildirildi.

Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekatı’nda terör örgütü DEAŞ üyeleriyle çıkan çatışmada, 5 asker şehit düşmüş, 15 asker yaralanmıştı.

Haber: Memurlar Net

Related Articles

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
18AboneAbone Ol

Çok Okunanlar