24 Nisan 2024 Çar

Akkuş Tarım Kredi Koop. Tarsim Sigortası Yapmaya Başladı

yarimkredisigorta

AKKUŞ TARIM KREDİ KOOPERATİFİ

TARSİM SİGORTASI YAPMAYA BAŞLADI

 

İlçemiz de denizden yükseltinin fazla olması sebebi ile kış ve ilkbahar mevsimlerinde don, dolu ve zaman zamanda sel olaylarının görüldüğü bir geçiş iklimi yaşanmaktadır.  2014 yılında fındık dondan, 2015 yılında da Akkuş Şeker Fasulyesi doludan zarar görerek üreticilerimizi büyük zarara uğratmıştır. Tarsim sigortası da yaptırmamış olmaları sebebi ile de zararları karşılanamamıştır.

 

Akkuş Tarım Kredi Kooperatifi olarak tarsim sigortası yapılmaya başlanmıştır. Çiftçilerimizin üretecekleri ürünleri hasata kadar güvence altına almaları için kooperatifimize gelerek sigorta yaptırmaları menfaatlerine olacaktır. Tarsim primlerinin %50 si Devlet tarafından karşılanmaktadır. Kendilerine düşen primi de kooperatifimiz ortaklarına özel hasat sonrası faizsiz ödeme ve kooperatifimizden yapacakları vadeli alışverişlerinde %50 faiz indiriminden faydalanabileceklerdir.

 

Sigorta yapmak isteyen üreticilerimizin Şubat 2016 sonuna kadar güncel ÇKS belgeleri ile birlikte Kooperatifimize müracaat etmeleri gerekmektedir.

 

Bol ve bereketli kazançlar dileriz.

                                                                                                                                                                                  AKKUŞ TARIM KREDİ KOOPERATİFİ

 

Related Articles

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1,465BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
18AboneAbone Ol

Çok Okunanlar